Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Caramell Flan

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Caramell Flan

2 dl tejszín
3 dl tej
4 tojás
15 dkg + 10 dkg cukor
1 citrom héja (vékonyan 1-2 csík levágva)
1 rúd fahéj
0,5 rúd vanília kikapart belseje vagy Dr. Oetker Vanillincukor

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

5-6 db hőálló tálka (szuflé tálka 1 vagy 1,5 dl) vagy 1 közepes jénai tál
A sütőt 140 'C előmelegítjük.

Elkészítés

Először a karamellt készítjük el, ehhez a 15 dkg cukrot 3 ek. vízzel egy edényben feltesszük melegedni, lassú tűzön kevergetés nélkül (rázogathatjuk) karamellízáljuk, Ha már sötétbarna, akkor a tálkák aljába öntjük.
A tejet és tejszínt a fűszerekkel, citromhéjjal felforraljuk, majd a cukorral habosra kevert tojásokra öntjük, az egészet jól elkeverjük, átszűrjük egy szűrön, és a tálkákba adagoljuk. Tepsibe tesszük a tálkákat, betesszük a sütőbe, és a tepsit feltöltjük forró vízzel a tálkák 3/4-éig. Vízfürdőben sütjük kb. 40 percig, kiszedjük a vízfürdőből, kihűtjük, és a hütőben pihentetjük másnapig.

Tálalás

5-6 adag
Tálalása: a krémet vékony pengéjű késsel körbevágjuk, hogy könnyebben elváljon a tálka falától, az alját forró vízbe mártjuk, majd kiborítjuk egy tányérra.

Alternatív elkészítés

Ezt a nagyon finom spanyol desszertet lehet ízesíteni naranccsal vagy kávés-kardamomos változat is van. Hasonló a Créme Brulée-hez.
Caramell Flan

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
36 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!