Céklás-almás pite
Hozzávalók
tészta:
töltelék:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A reszelt almát és céklát elkeverjük a citromlekvárral és a nyírfacukorral, fahéjjal majd egy edényben a margarinon átpároljuk. (Kb. 10 perc)
A tészta kétharmadát kerekre nyújtjuk és kibéleljük vele a piteformát (kicsit túllóghat a peremén) majd az előmelegített sütőben elősütjük 5 -8 perc alatt.
A forró tésztát megkenjük 1 kanál citromlekvárral ( vagy bármilyen lekvárral) és a párolt céklás-almát rátesszük, majd a maradék tésztából rácsot készítünk a tetejére. Az előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
Tálalás
Céklás-almás pite
Hozzávalók
tészta:
töltelék:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A reszelt almát és céklát elkeverjük a citromlekvárral és a nyírfacukorral, fahéjjal majd egy edényben a margarinon átpároljuk. (Kb. 10 perc)
A tészta kétharmadát kerekre nyújtjuk és kibéleljük vele a piteformát (kicsit túllóghat a peremén) majd az előmelegített sütőben elősütjük 5 -8 perc alatt.
A forró tésztát megkenjük 1 kanál citromlekvárral ( vagy bármilyen lekvárral) és a párolt céklás-almát rátesszük, majd a maradék tésztából rácsot készítünk a tetejére. Az előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
Tálalás
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?