Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Céklás-almás pite

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

tészta:

26 dkg finomliszt ( fele lehet durum liszt)
18 dkg margarin ( fele lehet kókuszolaj)
8 dkg xilit vagy eritritol vagy porcukor
1 kk. mézeskalács fűszerkeverék
1 csipet só
3 ek. víz

töltelék:

40 dkg reszelt alma
5-10 dkg finomra reszelt nyers cékla
1 ek. őrölt fahéj
3-5 ek. xilit ( nyírfacukor)
2 ek. margarin
2 ek. citromlekvár vagy fél citrom leve
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az almát megmossuk, lereszeljük, majd a levét kinyomjuk. A céklát meghámozzuk és lereszeljük. A sütőt 170 'C előmelegítjük. Szükség van még egy 20 cm átmérőjű piteformára, legjobb a kivehető aljú.

Elkészítés

A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal majd a többi hozzávalót is hozzáadjuk és tésztává gyúrjuk. Fél órát pihentetjük hűtőben (ha kókuszolaj is van benne nem fontos hűtőben, mert nagyon kemény lesz)
A reszelt almát és céklát elkeverjük a citromlekvárral és a nyírfacukorral, fahéjjal majd egy edényben a margarinon átpároljuk. (Kb. 10 perc)
A tészta kétharmadát kerekre nyújtjuk és kibéleljük vele a piteformát (kicsit túllóghat a peremén) majd az előmelegített sütőben elősütjük 5 -8 perc alatt.
A forró tésztát megkenjük 1 kanál citromlekvárral ( vagy bármilyen lekvárral) és a párolt céklás-almát rátesszük, majd a maradék tésztából rácsot készítünk a tetejére. Az előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.

Tálalás

12 szelet
Céklás-almás pite Céklás-almás pite

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
33 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
46 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!