Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Céklás-étcsokis muffin

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Céklás-étcsokis muffin

1 közepes cékla (tisztítás után mérve 20 dkg)
1 tojás
11 ek. cukor
12,5 dkg margarin
15 ek. liszt
2,5 dl tej
4 dkg étcsoki
2 dkg margarin a forma kikenéséhez
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A céklát alaposan megtisztítjuk, a gyökeres és a száras végét levágjuk.
Bő vízben, fedő alatt puhára főzzük. (Nekem ez kb. 1 óra volt.)
A vizet leöntve hagyjuk kihűlni, majd a héját levágjuk.
A céklát kisebb darabokra törjük (én egy krumpli törővel végeztem ezt a műveletet) vagy apróra vágjuk.
A sütőt előmelegítjük. A muffin formát kikenjük margarinnal.
A csokit késsel apróra daraboljuk.

Elkészítés

A lisztet egy tálba szitáljuk és belekeverjük a sütőport.
A tojást a cukorral és a margarinnal habosra kavarjuk.
A két részt összeforgatjuk. A tejet fokozatosan adagolva sűrű masszává keverjük.
Beleöntjük a céklát, majd a csoki darabokat és jól összekeverjük.
A masszát egyenletesen elosztjuk a muffin sütő 12 mélyedésében.
160 fokon 25 perc alatt alul-felülsütéssel megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
A formában hagyjuk kihűlni, mert a csoki még folyik, mikor kiemeljük a sütőből.

Tálalás

Porcukorral meghintve kínáljuk.
12 db muffin lett belőle.

Tárolás

Légmentesen elzárt helyen sokáig puha marad.
Céklás-étcsokis muffin Céklás-étcsokis muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
66 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-12-13
0 Kedvelés

Karácsony lemondások nélkül – mentes desszertcsodák

Kerülnéd a finomított cukrot karácsonykor is? Netán ételérzékenység miatt tiltólistás a glutén, laktóz, tejfehérje, tojás? Mindenre van megoldásunk!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!