Céklás gofri
Hozzávalók
Gofrisütőhöz:
némi zsiradék
Krémsajtos mártáshoz:
1 szál újhagyma (kb. 25 g)
100 g krémsajt
75 g tejföl 20 %-os
só
frissen őrölt bors
Gofritésztához:
150 g cékla
1 szál újhagyma (kb. 25 g)
75 g lágy vaj vagy margarin
fél teáskanál cukor
1 teáskanál só
3 darab tojás (M-es)
75 g tejföl 20 %-os
125 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Elkészítés
Elkészítés:
Krémsajtos mártás:
Mossuk meg az újhagymát, és vágjuk karikákra. A krémsajtot és a tejfölt jól keverjük össze. Keverjük bele az újhagymát, és ízesítsük a mártást sóval és borssal.
Melegítsük elő a gofrisütőt a legmagasabb fokozatra.
Gofritészta:
Hámozzuk meg és reszeljük le apróra a céklát. Mossuk meg és vágjuk finomra az újhagymát. A vajat vagy margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) keverjük simára. Keverjük bele a cukrot és a sót. Egyenként keverjük bele a tojásokat, majd röviden keverjük hozzá a tejfölt. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és közepes sebességgel keverjük bele röviden. Végül adjuk hozzá a zöldségeket.
Állítsuk vissza a gofrisütőt közepes fokozatra. Kenjük ki a gofrisütőt, majd süssük ki a tésztát adagokban (egyszerre kb. 2 evőkanálnyit). Tálaljuk a meleg céklás gofrit a mártással, vagy hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.
Mossuk meg az újhagymát, és vágjuk karikákra. A krémsajtot és a tejfölt jól keverjük össze. Keverjük bele az újhagymát, és ízesítsük a mártást sóval és borssal.
Melegítsük elő a gofrisütőt a legmagasabb fokozatra.
Gofritészta:
Hámozzuk meg és reszeljük le apróra a céklát. Mossuk meg és vágjuk finomra az újhagymát. A vajat vagy margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) keverjük simára. Keverjük bele a cukrot és a sót. Egyenként keverjük bele a tojásokat, majd röviden keverjük hozzá a tejfölt. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és közepes sebességgel keverjük bele röviden. Végül adjuk hozzá a zöldségeket.
Állítsuk vissza a gofrisütőt közepes fokozatra. Kenjük ki a gofrisütőt, majd süssük ki a tésztát adagokban (egyszerre kb. 2 evőkanálnyit). Tálaljuk a meleg céklás gofrit a mártással, vagy hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.
Kedvencnek jelölöm
Céklás gofri
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Gofrisütőhöz:
némi zsiradék
Krémsajtos mártáshoz:
1 szál újhagyma (kb. 25 g)
100 g krémsajt
75 g tejföl 20 %-os
só
frissen őrölt bors
Gofritésztához:
150 g cékla
1 szál újhagyma (kb. 25 g)
75 g lágy vaj vagy margarin
fél teáskanál cukor
1 teáskanál só
3 darab tojás (M-es)
75 g tejföl 20 %-os
125 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Krémsajtos mártás:
Mossuk meg az újhagymát, és vágjuk karikákra. A krémsajtot és a tejfölt jól keverjük össze. Keverjük bele az újhagymát, és ízesítsük a mártást sóval és borssal.
Melegítsük elő a gofrisütőt a legmagasabb fokozatra.
Gofritészta:
Hámozzuk meg és reszeljük le apróra a céklát. Mossuk meg és vágjuk finomra az újhagymát. A vajat vagy margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) keverjük simára. Keverjük bele a cukrot és a sót. Egyenként keverjük bele a tojásokat, majd röviden keverjük hozzá a tejfölt. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és közepes sebességgel keverjük bele röviden. Végül adjuk hozzá a zöldségeket.
Állítsuk vissza a gofrisütőt közepes fokozatra. Kenjük ki a gofrisütőt, majd süssük ki a tésztát adagokban (egyszerre kb. 2 evőkanálnyit). Tálaljuk a meleg céklás gofrit a mártással, vagy hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.
Mossuk meg az újhagymát, és vágjuk karikákra. A krémsajtot és a tejfölt jól keverjük össze. Keverjük bele az újhagymát, és ízesítsük a mártást sóval és borssal.
Melegítsük elő a gofrisütőt a legmagasabb fokozatra.
Gofritészta:
Hámozzuk meg és reszeljük le apróra a céklát. Mossuk meg és vágjuk finomra az újhagymát. A vajat vagy margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) keverjük simára. Keverjük bele a cukrot és a sót. Egyenként keverjük bele a tojásokat, majd röviden keverjük hozzá a tejfölt. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és közepes sebességgel keverjük bele röviden. Végül adjuk hozzá a zöldségeket.
Állítsuk vissza a gofrisütőt közepes fokozatra. Kenjük ki a gofrisütőt, majd süssük ki a tésztát adagokban (egyszerre kb. 2 evőkanálnyit). Tálaljuk a meleg céklás gofrit a mártással, vagy hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?