Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Empanadas chimichurri mártással

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20-22 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20-22 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

500 g búzaliszt
1 darab tojássárgája (M-es)
½ teáskanál só
150 g lágy vaj vagy margarin
200 ml langyos tej

Töltelékhez:

½ csokor újhagyma
2 közepes fej hagyma
1 evőkanál vaj vagy margarin
350 g marha darált hús
2 teáskanál füstölt fűszerpaprika
chili pehely
½ teáskanál római kömény (Cumin)
1 púpozott evőkanál aprított oregánó
frissen őrölt bors
2 darab tojásfehérje (M-es)
3 darab keménytojás (M-es)
kb. 50 g paprikával töltött zöld olajbogyó
kb. 100 g reszelt sajt, pl. pizzasajt vagy mozzarella

Kenéshez:

1 darab tojásfehérje (M-es)
2 darab tojássárgája (M-es)

Chimichurri-mártáshoz:

½ csokor újhagyma
½ csokor simalevelű petrezselyem
3 - 4 gerezd fokhagyma
1 evőkanál aprított oregánó
2 teáskanál vörösborecet
1 teáskanál citromlé
125 ml olívaolaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát megfelezzük, és fóliába tekerve legalább 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.

Töltelék:
Az újhagymát megmossuk, és karikákra vágjuk. A hagyma héját lehúzzuk, majd felkockázzuk. A zsiradékot serpenyőben felforrósítjuk, és néhány perc alatt megpároljuk benne a hagymakockákat. Közben a darált húst jól összekeverjük a fűszerpaprikával, a chilipehellyel és a köménnyel, majd hozzáadjuk a hagymához és megpirítjuk. Sóval és borssal ízesítjük. A tölteléket hagyjuk kihűlni, majd belekeverjük a tojásfehérjét. A tojást és az olajbogyót finom szeletekre vágjuk.
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

A tésztát lisztezett munkafelületen adagonként vékonyra nyújtjuk, és tallérokat (kb. 11 cm Ø) szúrunk vagy vágunk ki belőle.
A darált húsos masszát egyenletesen a tallérok közepére tesszük, majd egy-egy tojás- és olajbogyószeletet rakunk rá, és a sajtot elosztjuk rajta. A tészta széleit tojásfehérjével megkenjük. A tallérokat összehajtjuk, és a széleit összenyomjuk. Ehhez esetleg egy kicsit megnyújthatjuk a tésztát. A tészta szélét villával félkörívben lenyomkodjuk. A táskákat felvert tojássárgájával megkenjük, a tepsit a sütő középső részébe helyezzük, majd a táskákat aranybarnára sütjük.

Sütési idő: kb. 25-28 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Chimichurri:
Az újhagymát és a petrezselymet megmossuk. A fokhagyma héját lehúzzuk. Mindent nagyon finomra vágunk, és a maradék hozzávalókkal összekeverjük. Sóval és borssal ízesítjük, majd tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Az empanadast forrón vagy hidegen tálaljuk chimichurri mártással.

Tipp:

Az empanadast és a mártást is elkészíthetjük előző nap. Az empanadas fagyasztható is.
A Empanadas chimichurri mártással igazi mediterrán különlegesség, mexikói mártással gazdagítva.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-06-28
0 Kedvelés

Keményítő kisokos

Az étkezési keményítő hasznos társ a konyhában, legyen szó sütemények sütéséről, vagy levesek, főzelékek, mártások, szószok, házi pudingok készítéséről

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-10
0 Kedvelés

Főzzünk be kevesebb cukorral!

Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-09
0 Kedvelés

Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel

Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!