Empanadas chimichurri mártással
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Chimichurri-mártáshoz:
Elkészítés
Elkészítés:
A lisztet keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát megfelezzük, és fóliába tekerve legalább 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
Töltelék:
Az újhagymát megmossuk, és karikákra vágjuk. A hagyma héját lehúzzuk, majd felkockázzuk. A zsiradékot serpenyőben felforrósítjuk, és néhány perc alatt megpároljuk benne a hagymakockákat. Közben a darált húst jól összekeverjük a fűszerpaprikával, a chilipehellyel és a köménnyel, majd hozzáadjuk a hagymához és megpirítjuk. Sóval és borssal ízesítjük. A tölteléket hagyjuk kihűlni, majd belekeverjük a tojásfehérjét. A tojást és az olajbogyót finom szeletekre vágjuk.
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A tésztát lisztezett munkafelületen adagonként vékonyra nyújtjuk, és tallérokat (kb. 11 cm Ø) szúrunk vagy vágunk ki belőle.
A darált húsos masszát egyenletesen a tallérok közepére tesszük, majd egy-egy tojás- és olajbogyószeletet rakunk rá, és a sajtot elosztjuk rajta. A tészta széleit tojásfehérjével megkenjük. A tallérokat összehajtjuk, és a széleit összenyomjuk. Ehhez esetleg egy kicsit megnyújthatjuk a tésztát. A tészta szélét villával félkörívben lenyomkodjuk. A táskákat felvert tojássárgájával megkenjük, a tepsit a sütő középső részébe helyezzük, majd a táskákat aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Chimichurri:
Az újhagymát és a petrezselymet megmossuk. A fokhagyma héját lehúzzuk. Mindent nagyon finomra vágunk, és a maradék hozzávalókkal összekeverjük. Sóval és borssal ízesítjük, majd tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Az empanadast forrón vagy hidegen tálaljuk chimichurri mártással.
Tipp:
Empanadas chimichurri mártással
Hozzávalók
kb. 20-22 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Chimichurri-mártáshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A lisztet keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát megfelezzük, és fóliába tekerve legalább 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
Töltelék:
Az újhagymát megmossuk, és karikákra vágjuk. A hagyma héját lehúzzuk, majd felkockázzuk. A zsiradékot serpenyőben felforrósítjuk, és néhány perc alatt megpároljuk benne a hagymakockákat. Közben a darált húst jól összekeverjük a fűszerpaprikával, a chilipehellyel és a köménnyel, majd hozzáadjuk a hagymához és megpirítjuk. Sóval és borssal ízesítjük. A tölteléket hagyjuk kihűlni, majd belekeverjük a tojásfehérjét. A tojást és az olajbogyót finom szeletekre vágjuk.
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A tésztát lisztezett munkafelületen adagonként vékonyra nyújtjuk, és tallérokat (kb. 11 cm Ø) szúrunk vagy vágunk ki belőle.
A darált húsos masszát egyenletesen a tallérok közepére tesszük, majd egy-egy tojás- és olajbogyószeletet rakunk rá, és a sajtot elosztjuk rajta. A tészta széleit tojásfehérjével megkenjük. A tallérokat összehajtjuk, és a széleit összenyomjuk. Ehhez esetleg egy kicsit megnyújthatjuk a tésztát. A tészta szélét villával félkörívben lenyomkodjuk. A táskákat felvert tojássárgájával megkenjük, a tepsit a sütő középső részébe helyezzük, majd a táskákat aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Chimichurri:
Az újhagymát és a petrezselymet megmossuk. A fokhagyma héját lehúzzuk. Mindent nagyon finomra vágunk, és a maradék hozzávalókkal összekeverjük. Sóval és borssal ízesítjük, majd tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Az empanadast forrón vagy hidegen tálaljuk chimichurri mártással.
Tipp:
Legújabb cikkek
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében
Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?