
Céklás zsemle



Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
375 g tönkölybúzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Expressz Élesztő
1 teáskanál só
125 ml víz
2 evőkanál étolaj, pl. repceolaj
125 ml céklalé
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel és a sóval keverőtálban alaposan összekeverjük, majd megfelezzük. Az első felét vízzel és 1 evőkanál étolajjal konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A másik felét a céklalével és 1 evőkanál étolajjal ugyanúgy sima tésztává dolgozzuk. Mindkét adagot enyhén lisztezett munkafelületen kb. 12-12 egyforma méretű darabra osztjuk. Könnyedén összegyúrunk egy piros és egy világos tésztadarabot, golyóvá formázzuk, és a tepsibe tesszük. Kb. 15 percig a tepsiben pihentetjük, majd a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A zsemléket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A zsemléket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A zsemlék jól fagyaszthatóak. Fogyasztás előtt kb. 5 perc alatt sütési hőmérsékleten átsütjük.
Tönkölybúzaliszt helyett a zsemléket elkészíthetjük búzaliszttel is.
Tönkölybúzaliszt helyett a zsemléket elkészíthetjük búzaliszttel is.

Kedvencnek jelölöm

Céklás zsemle
Hozzávalók
kb. 12 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
375 g tönkölybúzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Expressz Élesztő
1 teáskanál só
125 ml víz
2 evőkanál étolaj, pl. repceolaj
125 ml céklalé
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel és a sóval keverőtálban alaposan összekeverjük, majd megfelezzük. Az első felét vízzel és 1 evőkanál étolajjal konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A másik felét a céklalével és 1 evőkanál étolajjal ugyanúgy sima tésztává dolgozzuk. Mindkét adagot enyhén lisztezett munkafelületen kb. 12-12 egyforma méretű darabra osztjuk. Könnyedén összegyúrunk egy piros és egy világos tésztadarabot, golyóvá formázzuk, és a tepsibe tesszük. Kb. 15 percig a tepsiben pihentetjük, majd a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A zsemléket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A zsemléket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A zsemlék jól fagyaszthatóak. Fogyasztás előtt kb. 5 perc alatt sütési hőmérsékleten átsütjük.
Tönkölybúzaliszt helyett a zsemléket elkészíthetjük búzaliszttel is.
Tönkölybúzaliszt helyett a zsemléket elkészíthetjük búzaliszttel is.

Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?