Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mediterrán mártogatós

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 2 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 2 adag elkészítéséhez

Sütőtálhoz:

némi étolaj, pl. napraforgóolaj vagy olívaolaj

Mediterrán mártogatóshoz:

120 g koktélparadicsom
némi morzsolt oregánó
némi étolaj, pl. napraforgóolaj vagy olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
25 g magozott, zöld olajbogyó
némi bazsalikomlevél
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A koktélparadicsomokat megmossuk, kettévágjuk, majd olajjal vékonyan kikent sütőtálba helyezzük vágási felülettel felfelé. A fokhagymát megpucoljuk, az olajbogyót lecsöpögtetjük és felkarikázzuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Az előkészített koktélparadicsomot megszórjuk oregánóval és kevés sóval, a tetejére locsolunk némi olajat, majd a sütőtálat a sütő középső részébe tesszük, és a paradicsomot addig sütjük, amíg megpuhul (de még megtartja a formáját).

Sütési idő: kb. 18-20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A sült koktélparadicsomot sütőtállal együtt rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.

A Creme VEGA-t összekeverjük a fokhagymanyomón áttört fokhagymával és ízlés szerint sózzuk. Egy tálra kanalazzuk, elsimítjuk, majd ráhalmozzuk a sült koktélparadicsomot, a felkarikázott olajbogyót és a felcsíkozott bazsalikomot. A mártogatóst tálalásig lefedve hűtőbe tesszük, tálaláskor még meglocsolhatjuk kevés olívaolajjal.

Tipp:

Sült koktélparadicsom helyett kis darabokra vágott aszalt paradicsomot is keverhetünk a mártogatóshoz.
Mediterrán mártogatós

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!