
Mediterrán mártogatós



Hozzávalók
Sütőtálhoz:
Mediterrán mártogatóshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sült koktélparadicsomot sütőtállal együtt rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
A Creme VEGA-t összekeverjük a fokhagymanyomón áttört fokhagymával és ízlés szerint sózzuk. Egy tálra kanalazzuk, elsimítjuk, majd ráhalmozzuk a sült koktélparadicsomot, a felkarikázott olajbogyót és a felcsíkozott bazsalikomot. A mártogatóst tálalásig lefedve hűtőbe tesszük, tálaláskor még meglocsolhatjuk kevés olívaolajjal.
Tipp:


Mediterrán mártogatós
Hozzávalók
kb. 2 adag elkészítéséhez
Sütőtálhoz:
Mediterrán mártogatóshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sült koktélparadicsomot sütőtállal együtt rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
A Creme VEGA-t összekeverjük a fokhagymanyomón áttört fokhagymával és ízlés szerint sózzuk. Egy tálra kanalazzuk, elsimítjuk, majd ráhalmozzuk a sült koktélparadicsomot, a felkarikázott olajbogyót és a felcsíkozott bazsalikomot. A mártogatóst tálalásig lefedve hűtőbe tesszük, tálaláskor még meglocsolhatjuk kevés olívaolajjal.
Tipp:

Legújabb cikkek

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.


Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?