Mediterrán mártogatós
Hozzávalók
Sütőtálhoz:
némi étolaj, pl. napraforgóolaj vagy olívaolaj
Mediterrán mártogatóshoz:
120 g koktélparadicsom
némi morzsolt oregánó
só
némi étolaj, pl. napraforgóolaj vagy olívaolaj
150 g Dr. Oetker Creme VEGA
1 gerezd fokhagyma
25 g magozott, zöld olajbogyó
némi bazsalikomlevél
Elkészítés
Előkészítés:
A koktélparadicsomokat megmossuk, kettévágjuk, majd olajjal vékonyan kikent sütőtálba helyezzük vágási felülettel felfelé. A fokhagymát megpucoljuk, az olajbogyót lecsöpögtetjük és felkarikázzuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Az előkészített koktélparadicsomot megszórjuk oregánóval és kevés sóval, a tetejére locsolunk némi olajat, majd a sütőtálat a sütő középső részébe tesszük, és a paradicsomot addig sütjük, amíg megpuhul (de még megtartja a formáját).
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sült koktélparadicsomot sütőtállal együtt rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
A Creme VEGA-t összekeverjük a fokhagymanyomón áttört fokhagymával és ízlés szerint sózzuk. Egy tálra kanalazzuk, elsimítjuk, majd ráhalmozzuk a sült koktélparadicsomot, a felkarikázott olajbogyót és a felcsíkozott bazsalikomot. A mártogatóst tálalásig lefedve hűtőbe tesszük, tálaláskor még meglocsolhatjuk kevés olívaolajjal.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sült koktélparadicsomot sütőtállal együtt rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
A Creme VEGA-t összekeverjük a fokhagymanyomón áttört fokhagymával és ízlés szerint sózzuk. Egy tálra kanalazzuk, elsimítjuk, majd ráhalmozzuk a sült koktélparadicsomot, a felkarikázott olajbogyót és a felcsíkozott bazsalikomot. A mártogatóst tálalásig lefedve hűtőbe tesszük, tálaláskor még meglocsolhatjuk kevés olívaolajjal.
Tipp:
Sült koktélparadicsom helyett kis darabokra vágott aszalt paradicsomot is keverhetünk a mártogatóshoz.
Kedvencnek jelölöm
Mediterrán mártogatós
Hozzávalók
kb. 2 adag elkészítéséhez
Sütőtálhoz:
némi étolaj, pl. napraforgóolaj vagy olívaolaj
Mediterrán mártogatóshoz:
120 g koktélparadicsom
némi morzsolt oregánó
só
némi étolaj, pl. napraforgóolaj vagy olívaolaj
150 g Dr. Oetker Creme VEGA
1 gerezd fokhagyma
25 g magozott, zöld olajbogyó
némi bazsalikomlevél
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A koktélparadicsomokat megmossuk, kettévágjuk, majd olajjal vékonyan kikent sütőtálba helyezzük vágási felülettel felfelé. A fokhagymát megpucoljuk, az olajbogyót lecsöpögtetjük és felkarikázzuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Az előkészített koktélparadicsomot megszórjuk oregánóval és kevés sóval, a tetejére locsolunk némi olajat, majd a sütőtálat a sütő középső részébe tesszük, és a paradicsomot addig sütjük, amíg megpuhul (de még megtartja a formáját).
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sült koktélparadicsomot sütőtállal együtt rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
A Creme VEGA-t összekeverjük a fokhagymanyomón áttört fokhagymával és ízlés szerint sózzuk. Egy tálra kanalazzuk, elsimítjuk, majd ráhalmozzuk a sült koktélparadicsomot, a felkarikázott olajbogyót és a felcsíkozott bazsalikomot. A mártogatóst tálalásig lefedve hűtőbe tesszük, tálaláskor még meglocsolhatjuk kevés olívaolajjal.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sült koktélparadicsomot sütőtállal együtt rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
A Creme VEGA-t összekeverjük a fokhagymanyomón áttört fokhagymával és ízlés szerint sózzuk. Egy tálra kanalazzuk, elsimítjuk, majd ráhalmozzuk a sült koktélparadicsomot, a felkarikázott olajbogyót és a felcsíkozott bazsalikomot. A mártogatóst tálalásig lefedve hűtőbe tesszük, tálaláskor még meglocsolhatjuk kevés olívaolajjal.
Tipp:
Sült koktélparadicsom helyett kis darabokra vágott aszalt paradicsomot is keverhetünk a mártogatóshoz.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?