![Chia-vaníliás kifli](https://sutnijo.hu/storage/recipes/30468/43162-chia-vanilias-kifli.jpg)
Chia-vaníliás kifli
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A mandulát megőröljük. A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen jó 1 cm vastagra kinyújtjuk. Kerek kiszúróval (kb. 5 cm ø) először egy tallért szúrunk ki, majd egyesével kb. 15 mm széles kifliket (1. ábra). A kifliket a tepsibe tesszük, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kifliket sütőpapírral együtt rácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A fehércsokoládét felaprítjuk, gőz fölött alacsony hőmérsékleten megolvasztjuk, és egy kis mélyhűtőtasakba töltjük. Egy kis sarkot levágunk, és a kifliket feldíszítjük (2. ábra).
Tipp:
![Chia-vaníliás kifli](https://sutnijo.hu/storage/recipes/30468/43163-chia-vanilias-kifli.jpg)
![Chia-vaníliás kifli](https://sutnijo.hu/storage/recipes/30468/43164-chia-vanilias-kifli.jpg)
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Chia-vaníliás kifli
Hozzávalók
kb. 60 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A mandulát megőröljük. A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen jó 1 cm vastagra kinyújtjuk. Kerek kiszúróval (kb. 5 cm ø) először egy tallért szúrunk ki, majd egyesével kb. 15 mm széles kifliket (1. ábra). A kifliket a tepsibe tesszük, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kifliket sütőpapírral együtt rácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A fehércsokoládét felaprítjuk, gőz fölött alacsony hőmérsékleten megolvasztjuk, és egy kis mélyhűtőtasakba töltjük. Egy kis sarkot levágunk, és a kifliket feldíszítjük (2. ábra).
Tipp:
![Chia-vaníliás kifli](https://sutnijo.hu/storage/recipes/30468/43162-chia-vanilias-kifli.jpg)
![Chia-vaníliás kifli](https://sutnijo.hu/storage/recipes/30468/43163-chia-vanilias-kifli.jpg)
![Chia-vaníliás kifli](https://sutnijo.hu/storage/recipes/30468/43164-chia-vanilias-kifli.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?