Chia-vaníliás kifli
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A mandulát megőröljük. A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen jó 1 cm vastagra kinyújtjuk. Kerek kiszúróval (kb. 5 cm ø) először egy tallért szúrunk ki, majd egyesével kb. 15 mm széles kifliket (1. ábra). A kifliket a tepsibe tesszük, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kifliket sütőpapírral együtt rácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A fehércsokoládét felaprítjuk, gőz fölött alacsony hőmérsékleten megolvasztjuk, és egy kis mélyhűtőtasakba töltjük. Egy kis sarkot levágunk, és a kifliket feldíszítjük (2. ábra).
Tipp:
Chia-vaníliás kifli
Hozzávalók
kb. 60 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A mandulát megőröljük. A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen jó 1 cm vastagra kinyújtjuk. Kerek kiszúróval (kb. 5 cm ø) először egy tallért szúrunk ki, majd egyesével kb. 15 mm széles kifliket (1. ábra). A kifliket a tepsibe tesszük, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kifliket sütőpapírral együtt rácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A fehércsokoládét felaprítjuk, gőz fölött alacsony hőmérsékleten megolvasztjuk, és egy kis mélyhűtőtasakba töltjük. Egy kis sarkot levágunk, és a kifliket feldíszítjük (2. ábra).
Tipp:
Legújabb cikkek
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében
Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?