Ciabatta
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Kenéshez és szóráshoz:
Elkészítés
Elkészítés:
A tésztát és a munkafelületet kevés liszttel megszórjuk. A tésztát a munkafelületre borítjuk, nem dagasztjuk, majd elfelezzük. Minden adagot az előkészített tepsiben hosszúkás tésztalepénnyé (kb. 10 x 38 cm) formázunk. A lepényeket letakarva legalább 90 percig pihentetjük.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
A lepényeket óvatosan megkenjük vízzel, és egy kevés liszttel megszórjuk. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk és a lepényeket aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A ciabattát sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tippek:
Tálaljunk mellé fűszervajat.
Ciabatta
Hozzávalók
kb. 40 szelet elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Kenéshez és szóráshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A tésztát és a munkafelületet kevés liszttel megszórjuk. A tésztát a munkafelületre borítjuk, nem dagasztjuk, majd elfelezzük. Minden adagot az előkészített tepsiben hosszúkás tésztalepénnyé (kb. 10 x 38 cm) formázunk. A lepényeket letakarva legalább 90 percig pihentetjük.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
A lepényeket óvatosan megkenjük vízzel, és egy kevés liszttel megszórjuk. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk és a lepényeket aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A ciabattát sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tippek:
Tálaljunk mellé fűszervajat.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?