Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ciabatta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 40 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 40 szelet elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

900 g búzaliszt
500 ml meleg víz
6 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál só

Kenéshez és szóráshoz:

meleg víz
búzaliszt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A lisztet az élesztővel nagy keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a vizet, az olajat és a sót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt tésztává dolgozzuk. A tésztát liszttel megszórjuk, és letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (legalább 60 perc). A tepsit sütőpapírral béleljük.
A tésztát és a munkafelületet kevés liszttel megszórjuk. A tésztát a munkafelületre borítjuk, nem dagasztjuk, majd elfelezzük. Minden adagot az előkészített tepsiben hosszúkás tésztalepénnyé (kb. 10 x 38 cm) formázunk. A lepényeket letakarva legalább 90 percig pihentetjük.
A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)

A lepényeket óvatosan megkenjük vízzel, és egy kevés liszttel megszórjuk. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk és a lepényeket aranybarnára sütjük.

Sütési idő: kb. 30-32 perc

Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!

A ciabattát sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Tippek:

A ciabatta jól fagyasztható, majd felengedve sütési hőmérsékleten kb. 5 perc alatt átsütjük.
Tálaljunk mellé fűszervajat.
A Ciabatta receptje 40 szeletes péksütemény elkészítéséhez elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-06-13
0 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!