Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ciabatta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 40 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 40 szelet elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

900 g búzaliszt
500 ml meleg víz
6 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál só

Kenéshez és szóráshoz:

meleg víz
búzaliszt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A lisztet az élesztővel nagy keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a vizet, az olajat és a sót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt tésztává dolgozzuk. A tésztát liszttel megszórjuk, és letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (legalább 60 perc). A tepsit sütőpapírral béleljük.
A tésztát és a munkafelületet kevés liszttel megszórjuk. A tésztát a munkafelületre borítjuk, nem dagasztjuk, majd elfelezzük. Minden adagot az előkészített tepsiben hosszúkás tésztalepénnyé (kb. 10 x 38 cm) formázunk. A lepényeket letakarva legalább 90 percig pihentetjük.
A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)

A lepényeket óvatosan megkenjük vízzel, és egy kevés liszttel megszórjuk. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk és a lepényeket aranybarnára sütjük.

Sütési idő: kb. 30-32 perc

Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!

A ciabattát sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Tippek:

A ciabatta jól fagyasztható, majd felengedve sütési hőmérsékleten kb. 5 perc alatt átsütjük.
Tálaljunk mellé fűszervajat.
Ciabatta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-05-12
1 Kedvelés

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!

Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-05-09
1 Kedvelés

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!

A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-05-09
1 Kedvelés

Mentes desszertcsodák pudingból

Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!