Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ciabatta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 40 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 40 szelet elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

900 g búzaliszt
500 ml meleg víz
6 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál só

Kenéshez és szóráshoz:

meleg víz
búzaliszt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A lisztet az élesztővel nagy keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a vizet, az olajat és a sót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt tésztává dolgozzuk. A tésztát liszttel megszórjuk, és letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (legalább 60 perc). A tepsit sütőpapírral béleljük.
A tésztát és a munkafelületet kevés liszttel megszórjuk. A tésztát a munkafelületre borítjuk, nem dagasztjuk, majd elfelezzük. Minden adagot az előkészített tepsiben hosszúkás tésztalepénnyé (kb. 10 x 38 cm) formázunk. A lepényeket letakarva legalább 90 percig pihentetjük.
A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)

A lepényeket óvatosan megkenjük vízzel, és egy kevés liszttel megszórjuk. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk és a lepényeket aranybarnára sütjük.

Sütési idő: kb. 30-32 perc

Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!

A ciabattát sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Tippek:

A ciabatta jól fagyasztható, majd felengedve sütési hőmérsékleten kb. 5 perc alatt átsütjük.
Tálaljunk mellé fűszervajat.
A Ciabatta receptje 40 szeletes péksütemény elkészítéséhez elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!