Vérnarancs-mangó dzsem
Hozzávalók
350 g mangó (előkészítve és lemérve)
650 g vérnarancs (előkészítve és lemérve) (kb. 10 vérnarancsból)
1 szál Dr. Oetker Vaníliarúd
1 tasak Dr. Oetker Befőzőcukor Sztíviával
Elkészítés
Előkészítés:
Hámozzuk meg a mangót, vágjuk ki a húsát a magból, majd vágjuk apró kockákra, és mérjünk le 350 g-ot. Hámozzuk meg a vérnarancsot, távolítsuk el a fehér héját, vágjuk ki a gyümölcsfiléket, fogjuk fel a levét és mérjünk le 650 g-ot, majd pürésítsük a narancsfilé kb. felét botmixerrel. A vaníliarudat hosszában vágjuk szét, kaparjuk ki a magokat, és mindkettőt tegyük félre. Főzzük ki az üvegeket és a csavaros fedeleket, vagy öblítsük el nagyon forró vízzel.
Elkészítés:
Keverjük össze a gyümölcsöt és a gyümölcslevet a befőzőcukorral egy nagy lábosban. Adjuk hozzá a vaníliarudat és a vaníliapépet. Forrás után a dzsemet folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd vegyük le a tűzről. Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot távolítsuk el a tetejéről. Távolítsuk el a vaníliarudat és az előkészített üvegeket azonnal töltsük peremig és csavaros tetővel zárjuk le. Az üvegeket rögtön fordítsuk meg és a tetejére fordítva kb. 5 percig hagyjuk állni.
Kedvencnek jelölöm
Vérnarancs-mangó dzsem
Hozzávalók
kb. 7 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez
350 g mangó (előkészítve és lemérve)
650 g vérnarancs (előkészítve és lemérve) (kb. 10 vérnarancsból)
1 szál Dr. Oetker Vaníliarúd
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Hámozzuk meg a mangót, vágjuk ki a húsát a magból, majd vágjuk apró kockákra, és mérjünk le 350 g-ot. Hámozzuk meg a vérnarancsot, távolítsuk el a fehér héját, vágjuk ki a gyümölcsfiléket, fogjuk fel a levét és mérjünk le 650 g-ot, majd pürésítsük a narancsfilé kb. felét botmixerrel. A vaníliarudat hosszában vágjuk szét, kaparjuk ki a magokat, és mindkettőt tegyük félre. Főzzük ki az üvegeket és a csavaros fedeleket, vagy öblítsük el nagyon forró vízzel.
Elkészítés:
Keverjük össze a gyümölcsöt és a gyümölcslevet a befőzőcukorral egy nagy lábosban. Adjuk hozzá a vaníliarudat és a vaníliapépet. Forrás után a dzsemet folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd vegyük le a tűzről. Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot távolítsuk el a tetejéről. Távolítsuk el a vaníliarudat és az előkészített üvegeket azonnal töltsük peremig és csavaros tetővel zárjuk le. Az üvegeket rögtön fordítsuk meg és a tetejére fordítva kb. 5 percig hagyjuk állni.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?