Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Citrom-lime torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Az alaphoz:

20 dkg zabpelyhes keksz
10 dkg vaj

A krémhez:

25 dkg házi krémsajt
4 dl tejszín
4 evőkanál porcukor
2 lime leve és reszelt héja
1 citrom reszelt héja
pár csepp zöld ételfesték

A díszítéshez:

lime szeletek
citromfűlevél
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Összetöröm apró morzsásra a kekszet, megolvasztom a vajat és összedolgozom a kettőt. Belenyomkodom a formába úgy, hogy 3 cm-es pereme is legyen, és fél órára beteszem a mélyhűtőbe.
A tejszínt habbá verem és közben beleszórom a Zselatin fixet is. Belekeverem a robotgéppel apránként a krémsajtot, a citrushéjakat, a citromlevet és végül a porcukrot is.
A krém 1/3-át kiveszem és félreteszem. A többihez keverek pár csepp zöld ételfestéket és rásimítom a megszilárdult alapra. Visszateszem a mélyhűtőbe 10 percre, majd rákenem a tetejére a félretett fehér krémet.
Beteszem a sima hűtőbe legalább 3 órára. Tálalás előtt díszítem a lime szeletekkel és a citromfűlevelekkel.
Ennyi zselatinnal a krém kenhető marad, épphogy vágni lehet. Ha valaki szeretne szilárdabb krémet, akkor tegyen a tejszínbe még egy csomag Zselatin fixet.
Citrom-lime torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
47 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!