
Citrom-lime torta


Hozzávalók
Az alaphoz:
A krémhez:
A díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés
A tejszínt habbá verem és közben beleszórom a Zselatin fixet is. Belekeverem a robotgéppel apránként a krémsajtot, a citrushéjakat, a citromlevet és végül a porcukrot is.
A krém 1/3-át kiveszem és félreteszem. A többihez keverek pár csepp zöld ételfestéket és rásimítom a megszilárdult alapra. Visszateszem a mélyhűtőbe 10 percre, majd rákenem a tetejére a félretett fehér krémet.
Beteszem a sima hűtőbe legalább 3 órára. Tálalás előtt díszítem a lime szeletekkel és a citromfűlevelekkel.
Ennyi zselatinnal a krém kenhető marad, épphogy vágni lehet. Ha valaki szeretne szilárdabb krémet, akkor tegyen a tejszínbe még egy csomag Zselatin fixet.


Citrom-lime torta
Hozzávalók
Az alaphoz:
A krémhez:
A díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tejszínt habbá verem és közben beleszórom a Zselatin fixet is. Belekeverem a robotgéppel apránként a krémsajtot, a citrushéjakat, a citromlevet és végül a porcukrot is.
A krém 1/3-át kiveszem és félreteszem. A többihez keverek pár csepp zöld ételfestéket és rásimítom a megszilárdult alapra. Visszateszem a mélyhűtőbe 10 percre, majd rákenem a tetejére a félretett fehér krémet.
Beteszem a sima hűtőbe legalább 3 órára. Tálalás előtt díszítem a lime szeletekkel és a citromfűlevelekkel.
Ennyi zselatinnal a krém kenhető marad, épphogy vágni lehet. Ha valaki szeretne szilárdabb krémet, akkor tegyen a tejszínbe még egy csomag Zselatin fixet.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?