
Nagy mézeskalács szívek



Hozzávalók
Tésztához:
400 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor Mézeskalács fűszerkeverékkel
5 evőkanál méz
150 g porcukor
125 g puha margarin
1 kávéskanál só
4 evőkanál tej
1 darab tojássárgája (M-es)
1 csapott teáskanál fahéj
1 kávéskanál Dr. Oetker Szódabikarbóna
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
2 evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
Díszítéshez (tetszés szerint):
1 tojásfehérje (M-es)
200 g porcukor
ételszínezék
Dr. Oetker Díszítő cukormáz (fehér / piros)
Dr. Oetker Dekor fenyőfa
Elkészítés
Előkészítés:
A Nagy mézeskalács szívek hozzávalóit pontosan mérjük ki és készítsük elő.
Mézeskalács tészta:
A lisztet a mézeskalácsos sütőporral és a szódabikarbónával keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) összedolgozzuk, majd kézzel átgyúrjuk. A tésztát 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. A tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Mézeskalács tészta:
A lisztet a mézeskalácsos sütőporral és a szódabikarbónával keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) összedolgozzuk, majd kézzel átgyúrjuk. A tésztát 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. A tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A hűtőből kivett tésztából enyhén lisztezett felületen 30 cm hosszú hengereket sodrunk, melyet felosztunk 15-, 10-, és 5 cm hosszú részekre. A tészta részeket egyenként 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk, és szív alakzatot vágunk ki belőle. A szíveket a tepsibe tesszük, és szívószál segítségével 2 lyukat szúrunk ki a szalagoknak, majd a sütő középső részébe toljuk, végül a mézeskalács szíveket megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A Nagy mézeskalács szívek süteményt a sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tojásfehérjét keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) keményre verjük. Fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot, és sűrűre keverjük. Amennyiben színes dekorációt szeretnénk, a tojásfehérje habot ételszínezékkel színezzük a csomagoláson található leírás alapján. A kész mázat habzsákba töltjük és tetszőleges díszítőcsővel vagy dekortollal díszítjük a Nagy mézeskalács szívek sütemény tetejét.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A Nagy mézeskalács szívek süteményt a sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tojásfehérjét keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) keményre verjük. Fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot, és sűrűre keverjük. Amennyiben színes dekorációt szeretnénk, a tojásfehérje habot ételszínezékkel színezzük a csomagoláson található leírás alapján. A kész mázat habzsákba töltjük és tetszőleges díszítőcsővel vagy dekortollal díszítjük a Nagy mézeskalács szívek sütemény tetejét.
Tippek:
Díszítéshez az egyszer használatos nyomózsákok a legalkalmasabbak.
Jól záró dobozban a Nagy mézeskalács szívek sütemény kb. 2 hétig tárolható.
Jól záró dobozban a Nagy mézeskalács szívek sütemény kb. 2 hétig tárolható.

Kedvencnek jelölöm

Nagy mézeskalács szívek
Hozzávalók
kb. 3 darab elkészítéséhez
Tésztához:
400 g búzaliszt
5 evőkanál méz
150 g porcukor
125 g puha margarin
1 kávéskanál só
4 evőkanál tej
1 darab tojássárgája (M-es)
1 csapott teáskanál fahéj
1 kávéskanál Dr. Oetker Szódabikarbóna
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
2 evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
Díszítéshez (tetszés szerint):
1 tojásfehérje (M-es)
200 g porcukor
ételszínezék
Dr. Oetker Díszítő cukormáz (fehér / piros)
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítése lépésről lépésre
Előkészítés:
A Nagy mézeskalács szívek hozzávalóit pontosan mérjük ki és készítsük elő.
Mézeskalács tészta:
A lisztet a mézeskalácsos sütőporral és a szódabikarbónával keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) összedolgozzuk, majd kézzel átgyúrjuk. A tésztát 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. A tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Mézeskalács tészta:
A lisztet a mézeskalácsos sütőporral és a szódabikarbónával keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) összedolgozzuk, majd kézzel átgyúrjuk. A tésztát 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. A tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A hűtőből kivett tésztából enyhén lisztezett felületen 30 cm hosszú hengereket sodrunk, melyet felosztunk 15-, 10-, és 5 cm hosszú részekre. A tészta részeket egyenként 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk, és szív alakzatot vágunk ki belőle. A szíveket a tepsibe tesszük, és szívószál segítségével 2 lyukat szúrunk ki a szalagoknak, majd a sütő középső részébe toljuk, végül a mézeskalács szíveket megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A Nagy mézeskalács szívek süteményt a sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tojásfehérjét keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) keményre verjük. Fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot, és sűrűre keverjük. Amennyiben színes dekorációt szeretnénk, a tojásfehérje habot ételszínezékkel színezzük a csomagoláson található leírás alapján. A kész mázat habzsákba töltjük és tetszőleges díszítőcsővel vagy dekortollal díszítjük a Nagy mézeskalács szívek sütemény tetejét.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A Nagy mézeskalács szívek süteményt a sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tojásfehérjét keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) keményre verjük. Fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot, és sűrűre keverjük. Amennyiben színes dekorációt szeretnénk, a tojásfehérje habot ételszínezékkel színezzük a csomagoláson található leírás alapján. A kész mázat habzsákba töltjük és tetszőleges díszítőcsővel vagy dekortollal díszítjük a Nagy mézeskalács szívek sütemény tetejét.
Tippek:
Díszítéshez az egyszer használatos nyomózsákok a legalkalmasabbak.
Jól záró dobozban a Nagy mézeskalács szívek sütemény kb. 2 hétig tárolható.
Jól záró dobozban a Nagy mézeskalács szívek sütemény kb. 2 hétig tárolható.

Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?