Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Nagy mézeskalács szívek

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 3 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 3 darab elkészítéséhez

Tésztához:

400 g búzaliszt
5 evőkanál méz
150 g porcukor
125 g puha margarin
1 kávéskanál só
4 evőkanál tej
1 darab tojássárgája (M-es)
1 csapott teáskanál fahéj
1 kávéskanál Dr. Oetker Szódabikarbóna

Díszítéshez (tetszés szerint):

1 darab tojásfehérje (M-es)
200 g porcukor
ételszínezék
Dr. Oetker Díszítő cukormáz (fehér / piros)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Nagy mézeskalács szívek hozzávalóit pontosan mérjük ki és készítsük elő.
Mézeskalács tészta:
A lisztet a mézeskalácsos sütőporral és a szódabikarbónával keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) összedolgozzuk, majd kézzel átgyúrjuk. A tésztát 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. A tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A hűtőből kivett tésztából enyhén lisztezett felületen 30 cm hosszú hengereket sodrunk, melyet felosztunk 15-, 10-, és 5 cm hosszú részekre. A tészta részeket egyenként 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk, és szív alakzatot vágunk ki belőle. A szíveket a tepsibe tesszük, és szívószál segítségével 2 lyukat szúrunk ki a szalagoknak, majd a sütő középső részébe toljuk, végül a mézeskalács szíveket megsütjük.

Sütési idő: kb. 15-20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A Nagy mézeskalács szívek süteményt a sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A tojásfehérjét keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) keményre verjük. Fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot, és sűrűre keverjük. Amennyiben színes dekorációt szeretnénk, a tojásfehérje habot ételszínezékkel színezzük a csomagoláson található leírás alapján. A kész mázat habzsákba töltjük és tetszőleges díszítőcsővel vagy dekortollal díszítjük a Nagy mézeskalács szívek sütemény tetejét.

Tippek:

Díszítéshez az egyszer használatos nyomózsákok a legalkalmasabbak.
Jól záró dobozban a Nagy mézeskalács szívek sütemény kb. 2 hétig tárolható.
Nagy mézeskalács szívek

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
96 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
69 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-11-17
1 Kedvelés

Sajttorta, az amerikai kedvenc

A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-14
0 Kedvelés

Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban

A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-10-17
2 Kedvelés

Készítsünk látványos süteményeket egyszerű praktikákkal!

Kreatív, mutatós sütiket készíteni egyáltalán nem ördöngösség! Az alábbi trükkök segítenek, hogy te is elkápráztathasd vendégeidet a legújabb desszertcsodáddal.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!