Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Granola – házi ropogós müzli

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 adag elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Granolához:

100 g nagy szemű zabpehely
50 g hajdina
30 g puffasztott quinoa
50 g szeletelt mandula
1 csapott teáskanál őrölt fahéj
25 g kakaóbab töret
25 g liofilizált (fagyasztva szárított) málna

Banánpüréhez:

1 darab érett banán
50 g juharszirup
20 g mandulavaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Granola:
Egy keverőtálban a granola összes hozzávalóját összekeverjük a kakaóbab töret és a málna kivételével. A banánt meghámozzuk, villával szétnyomkodjuk, majd összekeverjük a juharsziruppal és a mandulavajjal. A banánpürét a granola keverékhez adjuk, és alaposan összeforgatjuk. A granolát a tepsibe tesszük, egyenletesen elterítjük, lenyomkodjuk. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a granolát aranybarnára sütjük. 10 perc sütés után lapáttal átforgatjuk, majd további 8-10 perc alatt készre sütjük.

Sütési idő: kb. 18-20 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A granolát sütőpapírral együtt rácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni. Ezután hozzákeverjük a kakaóbab töretet és a málnát.

Tippek:

A granolát fogyaszthatjuk magában, vagy hagyományos módon tejjel elkészítve.
Málna helyett másfajta fagyasztva szárított gyümölcsöt is választhatunk.
A granola jól zárható dobozban néhány napig eláll.
Granola – házi ropogós müzli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!