Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Granola – házi ropogós müzli

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 adag elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Granolához:

100 g nagy szemű zabpehely
50 g hajdina
30 g puffasztott quinoa
50 g szeletelt mandula
1 csapott teáskanál őrölt fahéj
25 g kakaóbab töret
25 g liofilizált (fagyasztva szárított) málna

Banánpüréhez:

1 darab érett banán
50 g juharszirup
20 g mandulavaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Granola:
Egy keverőtálban a granola összes hozzávalóját összekeverjük a kakaóbab töret és a málna kivételével. A banánt meghámozzuk, villával szétnyomkodjuk, majd összekeverjük a juharsziruppal és a mandulavajjal. A banánpürét a granola keverékhez adjuk, és alaposan összeforgatjuk. A granolát a tepsibe tesszük, egyenletesen elterítjük, lenyomkodjuk. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a granolát aranybarnára sütjük. 10 perc sütés után lapáttal átforgatjuk, majd további 8-10 perc alatt készre sütjük.

Sütési idő: kb. 18-20 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A granolát sütőpapírral együtt rácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni. Ezután hozzákeverjük a kakaóbab töretet és a málnát.

Tippek:

A granolát fogyaszthatjuk magában, vagy hagyományos módon tejjel elkészítve.
Málna helyett másfajta fagyasztva szárított gyümölcsöt is választhatunk.
A granola jól zárható dobozban néhány napig eláll.
Granola – házi ropogós müzli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 0-20 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!