Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Citromos húsvéti koszorúk

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

280 g búzaliszt
4 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
80 g cukor
1 csipet só
125 g étkezési túró (sovány)
100 ml tej
100 ml étolaj, pl. napraforgóolaj

Töltelékhez:

kb. 4 evőkanál lemon curd

Mázhoz:

50 g porcukor
kb. 1 evőkanál citromlé
aprított pisztácia
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a pudingporral és a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton röviden sima tésztává dolgozzuk. (Ne dagasszuk túl sokáig, különben ragadni fog!) A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk, és kb. 8 egyforma méretű darabra osztjuk.

Töltelék:
Mindegyik darabot golyóvá formázzuk, és oválisra (kb. 25 x 8 cm) nyújtjuk. Mindegyikre jó 1 teáskanál lemon curdot kenünk, a tésztadarabokat hosszában kb. 1 cm széles csíkokra vágjuk úgy, hogy sem fent, sem pedig lent ne legyen szétvágva (1. kép). A tésztacsíkokat átlósan feltekerjük (1. kép), csigává hajlítjuk (1. kép), a tepsibe tesszük, és a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt sütőpapírral együtt kihúzzuk a tepsiből, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Máz:
A porcukrot összekeverjük a citromlével, és vékonyan megkenjük vele a koszorúkat. Megszórjuk pisztáciával, és a mázat hagyjuk megszilárdulni.

Tipp:

A sütemény fagyasztható.
A Citromos húsvéti koszorúk receptje 8 darab sütemény elkészítéséhez elegendő. A Citromos húsvéti koszorúk tésztáját nyújtás után kenjük be a töltelékkel, majd feltekerjük.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!