Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pikáns rétestornyok

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb.13-15 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb.13-15 darab Pikáns rétestornyok

18-22 cm átmérőjű tortaforma

sütőpapír

Tésztához:

1 csomag hűtött, friss réteslap (6db-os)

Töltelékhez:

kevés étolaj
250 g vegyes darált hús
1 karikára vágott újhagyma
1 kockára vágott piros paprika
1 kockára vágott sárga paprika
100 g durvára gyalult cukkini
1 evőkanál aprított bazsalikomlevél
1 csipet só
1 csipet bors
kevés őrölt kömény
kevés kurkuma
3 közepes méretű tojás

Kenéshez:

100 g olvasztott Rama margarin

Öntethez:

250-300 g tejföl 20 %-os
1 csipet só
1 kávéskanál currypor

Elkészítés

A Pikáns rétestornyok elkészítése lépésről lépésre:

Előkészítés

A friss rétestésztát kivesszük a hűtőből. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a sütőformát sütőpapírral kibéleljük, majd a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés

Töltelék:
A töltelékhez felforrósítjuk az olajat és megpirítjuk benne a darált húst. Hozzáadjuk az újhagymát, a paprikát és a cukkinit, lefedve megpároljuk, majd bazsalikommal, sóval, borssal, köménnyel és kurkumával fűszerezzük. Az egészet lehűtjük, majd az egész tojásokat belekeverjük.

Tészta:
A rétestésztát kitekerjük. Konyharuhára teszünk egy réteslapot és megkenjük forró margarinnal. A második réteslapot ráfektetjük, és szintén megkenjük, majd ráhelyezzük a harmadik lapot. A töltelék felét rátesszük, az oldalszéleket behajtjuk. Konyharuha segítségével feltekerjük és a rétesrudat kb. 5 cm széles darabokra vágjuk és függőlegesen beállítjuk egy kb. 18-22 cm átmérőjű tortaformába. A maradék 3 réteslappal megismételjük a folyamatot, és a maradék tölteléket elosztjuk rajta. A formát rácson az előmelegített sütő közepébe toljuk és aranybarnára sütjük.

Sütési idő: kb. 35-40 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Öntet:
Az öntethez összekeverjük a hozzávalókat és a rétestornyok mellé tálaljuk.
Pikáns rétestornyok

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2021-09-15
0 Kedvelés

Desszertekben utazunk – világhírű édességek a Föld minden tájáról 2. rész – Amerika

Kétrészes cikkünkben képzeletbeli, ízekben gazdag kalandozásra invitálunk benneteket. Először Európa tájait barangoltuk be, most pedig még messzebbre utazunk, és megnézzük, mely sütik, desszertek a legnépszerűbbek az Egyesült Államokban.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-08
0 Kedvelés

Ezekkel a mártogatósokkal egyetlen pizzaszél sem marad a tányéron!

Rendszeresen meghagyod a tányérodon a pizza szélét? Tudunk rá egy megoldást! Ha elkészíted az alábbi pizza mártogatósokat, azt fogod kívánni, hogy a pizzádnak több széle legyen, mint feltéttel megpakolt része.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-03
0 Kedvelés

Így készíts sütés nélküli tortákat, desszerteket

A sütés nélküli finomságokat egész évben szeretjük, ha meleg az idő, kifejezetten vágyunk arra, hogy ne kelljen bekapcsolni a sütőt.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!