Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pikáns rétestornyok

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb.13-15 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb.13-15 darab elkészítéséhez

18-22 cm átmérőjű tortaforma

sütőpapír

Tésztához:

1 csomag hűtött, friss réteslap (6db-os)

Töltelékhez:

kevés étolaj
250 g vegyes darált hús
1 karikára vágott újhagyma
1 kockára vágott piros paprika
1 kockára vágott sárga paprika
100 g durvára gyalult cukkini
1 evőkanál aprított bazsalikomlevél
1 csipet só
1 csipet bors
kevés őrölt kömény
kevés kurkuma
3 közepes méretű tojás

Kenéshez:

100 g olvasztott Rama margarin

Öntethez:

250-300 g tejföl 20 %-os
1 csipet só
1 kávéskanál currypor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A Pikáns rétestornyok hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A friss rétestésztát kivesszük a hűtőből. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a sütőformát sütőpapírral kibéleljük, majd a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés

Töltelék:
A töltelékhez felforrósítjuk az olajat és megpirítjuk benne a darált húst. Hozzáadjuk az újhagymát, a paprikát és a cukkinit, lefedve megpároljuk, majd bazsalikommal, sóval, borssal, köménnyel és kurkumával fűszerezzük. Az egészet lehűtjük, majd az egész tojásokat belekeverjük.

Tészta:
A rétestésztát kitekerjük. Konyharuhára teszünk egy réteslapot és megkenjük forró margarinnal. A második réteslapot ráfektetjük, és szintén megkenjük, majd ráhelyezzük a harmadik lapot. A töltelék felét rátesszük, az oldalszéleket behajtjuk. Konyharuha segítségével feltekerjük és a rétesrudat kb. 5 cm széles darabokra vágjuk és függőlegesen beállítjuk egy kb. 18-22 cm átmérőjű tortaformába. A maradék 3 réteslappal megismételjük a folyamatot, és a maradék tölteléket elosztjuk rajta. A formát rácson az előmelegített sütő közepébe toljuk és aranybarnára sütjük.

Sütési idő: kb. 35-40 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Öntet:
A Pikáns rétestornyok öntetéhez összekeverjük a hozzávalókat és a rétestornyok mellé tálaljuk.

Tipp

A Pikáns rétestornyok egyéb mártogatóssal, például sajtmártással, fokhagymás mártással, édes-csípős csatnival is kínálható.
A Pikáns rétestornyok önálló fogásként kínálható sós-sajtos-húsos sütemény.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
72 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!