Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pikáns rétestornyok

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb.13-15 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb.13-15 darab elkészítéséhez

18-22 cm átmérőjű tortaforma

sütőpapír

Tésztához:

1 csomag hűtött, friss réteslap (6db-os)

Töltelékhez:

kevés étolaj
250 g vegyes darált hús
1 karikára vágott újhagyma
1 kockára vágott piros paprika
1 kockára vágott sárga paprika
100 g durvára gyalult cukkini
1 evőkanál aprított bazsalikomlevél
1 csipet só
1 csipet bors
kevés őrölt kömény
kevés kurkuma
3 közepes méretű tojás

Kenéshez:

100 g olvasztott Rama margarin

Öntethez:

250-300 g tejföl 20 %-os
1 csipet só
1 kávéskanál currypor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A Pikáns rétestornyok hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A friss rétestésztát kivesszük a hűtőből. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a sütőformát sütőpapírral kibéleljük, majd a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés

Töltelék:
A töltelékhez felforrósítjuk az olajat és megpirítjuk benne a darált húst. Hozzáadjuk az újhagymát, a paprikát és a cukkinit, lefedve megpároljuk, majd bazsalikommal, sóval, borssal, köménnyel és kurkumával fűszerezzük. Az egészet lehűtjük, majd az egész tojásokat belekeverjük.

Tészta:
A rétestésztát kitekerjük. Konyharuhára teszünk egy réteslapot és megkenjük forró margarinnal. A második réteslapot ráfektetjük, és szintén megkenjük, majd ráhelyezzük a harmadik lapot. A töltelék felét rátesszük, az oldalszéleket behajtjuk. Konyharuha segítségével feltekerjük és a rétesrudat kb. 5 cm széles darabokra vágjuk és függőlegesen beállítjuk egy kb. 18-22 cm átmérőjű tortaformába. A maradék 3 réteslappal megismételjük a folyamatot, és a maradék tölteléket elosztjuk rajta. A formát rácson az előmelegített sütő közepébe toljuk és aranybarnára sütjük.

Sütési idő: kb. 35-40 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Öntet:
A Pikáns rétestornyok öntetéhez összekeverjük a hozzávalókat és a rétestornyok mellé tálaljuk.

Tipp

A Pikáns rétestornyok egyéb mártogatóssal, például sajtmártással, fokhagymás mártással, édes-csípős csatnival is kínálható.
A Pikáns rétestornyok önálló fogásként kínálható sós-sajtos-húsos sütemény.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!