Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Citromos linzer

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 90-120 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 90-120 darab Citromos linzer

Különböző méretű és motívumú kiszúrók

Tésztához:

400 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
250 g margarin
125 g porcukor
1 darab tojás (M-es)

Díszítéshez (tetszés szerint):

Dr. Oetker Díszítő Cukormáz
ételszínezékek
Dr. Oetker Dekor gyöngyök

Elkészítés

A Citromos linzer elkészítése lépésről lépésre:

Előkészítés:

A tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk, végül kézzel átgyúrjuk. A tésztát enyhén lisztezett felületen 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk. A tésztából különböző motívumokat szúrunk ki. A süteményt a tepsibe tesszük, majd a sütő középső részébe toljuk és megsütjük.

Sütési idő: kb. 8-13 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A linzert sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A kész süteményeket tetszőlegesen dekorálhatjuk dekor tollakkal, különféle ételszínezékkel színezett cukormázzal, dekor gyöngyökkel. A díszítő elemeket a használati utasításuknak megfelelően készítjük el.

Tippek:

A tésztát kinyújtás előtt hűtőszekrényben pihentetjük.
A süteményt jól záró dobozban, sütőpapír rétegek között kb. 2 hétig tárolhatjuk.
Citromos linzer

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-09-24
1 Kedvelés

Sütési eszközök – készítsd házilag!

Van úgy, hogy csak sütés közben derül ki: a következő lépéshez szükséges eszköz éppen tönkrement vagy sosem volt, most pedig villámgyorsan kellene, hogy az asztalra varázsolhassuk a süteményünket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-23
1 Kedvelés

Ne félj az égetett tésztától!

Nem véletlen a cím: sokan nem mernek belevágni az égetett (más elnevezéssel: forrázott) tészta házi elkészítésébe, mondván, biztosan nem fog szépen megemelkedni és üreges sem lesz a belseje.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-15
1 Kedvelés

Desszertekben utazunk – világhírű édességek a Föld minden tájáról 2. rész – Amerika

Kétrészes cikkünkben képzeletbeli, ízekben gazdag kalandozásra invitálunk benneteket. Először Európa tájait barangoltuk be, most pedig még messzebbre utazunk, és megnézzük, mely sütik, desszertek a legnépszerűbbek az Egyesült Államokban.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!