Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Citromos szelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Citromos szelet

30 dkg liszt
1 egész tojás
5 dkg zsír (vagy 6 dkg margarin)
3 evőkanál kristálycukor
pici tej (ha szükséges)

A krémhez:

5 dl tej
4 evőkanál liszt
4 evőkanál cukor
12 dkg porcukor
12 dkg vaj
1 citrom héja és leve
fél liter tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Tészta:
30 dkg lisztet, 1 egész tojást, 5 dkg zsírt (vagy 6 dkg margarint),1 csomag vaníliás cukrot, 3 evőkanál kristálycukrot, 0,5 dkg szalalkálit tejjel összegyúrunk, hogy bejgli tésztához hasonló állagú legyen.
Majd 3 részre osztjuk, kinyújtjuk késhegynyi vastagságúra
Világosra sütjük sütőlemezen (vagy a tepsi alján).
Krém:
5 dl tejben 4 evőkanál lisztet és 4 evőkanál cukrot simára keverjük, sűrű péppé főzzük. 12 dkg porcukrot és 12 dkg vajat habosra keverünk, és a kihűlt péphez hozzákeverjük. 1 citrom héjával és levével ízesítjük. Fél liter tejjel 1 csomag vaníliás pudingot megfőzzük, a krémhez keverjük.
A krémmel megkenjük a lapokat, az utolsó lapot porcukorral megszórjuk.
De lehet rá olvasztott csokit is rakni! Nagyon finom!
Citromos szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
61 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!