
Citromos szelet


Hozzávalók
Citromos szelet
A krémhez:
Elkészítés
Elkészítés
30 dkg lisztet, 1 egész tojást, 5 dkg zsírt (vagy 6 dkg margarint),1 csomag vaníliás cukrot, 3 evőkanál kristálycukrot, 0,5 dkg szalalkálit tejjel összegyúrunk, hogy bejgli tésztához hasonló állagú legyen.
Majd 3 részre osztjuk, kinyújtjuk késhegynyi vastagságúra
Világosra sütjük sütőlemezen (vagy a tepsi alján).
Krém:
5 dl tejben 4 evőkanál lisztet és 4 evőkanál cukrot simára keverjük, sűrű péppé főzzük. 12 dkg porcukrot és 12 dkg vajat habosra keverünk, és a kihűlt péphez hozzákeverjük. 1 citrom héjával és levével ízesítjük. Fél liter tejjel 1 csomag vaníliás pudingot megfőzzük, a krémhez keverjük.
A krémmel megkenjük a lapokat, az utolsó lapot porcukorral megszórjuk.
De lehet rá olvasztott csokit is rakni! Nagyon finom!


Citromos szelet
Hozzávalók
Citromos szelet
A krémhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
30 dkg lisztet, 1 egész tojást, 5 dkg zsírt (vagy 6 dkg margarint),1 csomag vaníliás cukrot, 3 evőkanál kristálycukrot, 0,5 dkg szalalkálit tejjel összegyúrunk, hogy bejgli tésztához hasonló állagú legyen.
Majd 3 részre osztjuk, kinyújtjuk késhegynyi vastagságúra
Világosra sütjük sütőlemezen (vagy a tepsi alján).
Krém:
5 dl tejben 4 evőkanál lisztet és 4 evőkanál cukrot simára keverjük, sűrű péppé főzzük. 12 dkg porcukrot és 12 dkg vajat habosra keverünk, és a kihűlt péphez hozzákeverjük. 1 citrom héjával és levével ízesítjük. Fél liter tejjel 1 csomag vaníliás pudingot megfőzzük, a krémhez keverjük.
A krémmel megkenjük a lapokat, az utolsó lapot porcukorral megszórjuk.
De lehet rá olvasztott csokit is rakni! Nagyon finom!

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?