Citromos szívek
Hozzávalók
Tepsihez (kb.35x40 cm):
sütőpapír
Tésztához:
3 db tojássárgája (M-es)
120 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 tasak Dr. Oetker Finesse reszelt citromhéj
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
200 g őrölt mandula
némi porcukor
Mázhoz:
150 g porcukor
kb. 3 evőkanál citromlé
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit béleljük ki a sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton addig verjük, amíg a keverék krémessé válik. Keverjük bele a reszelt citrohéjat és a sütőport. Végül fokozatosan gyúrjuk hozzá a mandulát. A tésztát porcukorral megszórt munkafelületen csak kb. 5 mm vastagra kisodorjuk. Szúrjunk ki tetszőleges nagyságú szíveket, helyezzük a tepsire, és tegyük a tepsit a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Máz:
Szitáljuk át a porcukrot, és fokozatosan keverjük össze a citromlével, hogy sűrű mázat kapjunk. Közvetlenül sütés után húzzuk le a sütőpapíron lévő forró szíveket a tálcáról, és egy késsel kenjük meg a mázzal.
A tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton addig verjük, amíg a keverék krémessé válik. Keverjük bele a reszelt citrohéjat és a sütőport. Végül fokozatosan gyúrjuk hozzá a mandulát. A tésztát porcukorral megszórt munkafelületen csak kb. 5 mm vastagra kisodorjuk. Szúrjunk ki tetszőleges nagyságú szíveket, helyezzük a tepsire, és tegyük a tepsit a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Máz:
Szitáljuk át a porcukrot, és fokozatosan keverjük össze a citromlével, hogy sűrű mázat kapjunk. Közvetlenül sütés után húzzuk le a sütőpapíron lévő forró szíveket a tálcáról, és egy késsel kenjük meg a mázzal.
Tipp:
Díszítsük Dr. Oetker Dekorcukrokkal még a máz megszilárdulása előtt a süteményeket.
Kedvencnek jelölöm
Citromos szívek
Hozzávalók
kb. 40 darab elkészítéséhez
Tepsihez (kb.35x40 cm):
sütőpapír
Tésztához:
3 db tojássárgája (M-es)
120 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
200 g őrölt mandula
némi porcukor
Mázhoz:
150 g porcukor
kb. 3 evőkanál citromlé
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit béleljük ki a sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton addig verjük, amíg a keverék krémessé válik. Keverjük bele a reszelt citrohéjat és a sütőport. Végül fokozatosan gyúrjuk hozzá a mandulát. A tésztát porcukorral megszórt munkafelületen csak kb. 5 mm vastagra kisodorjuk. Szúrjunk ki tetszőleges nagyságú szíveket, helyezzük a tepsire, és tegyük a tepsit a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Máz:
Szitáljuk át a porcukrot, és fokozatosan keverjük össze a citromlével, hogy sűrű mázat kapjunk. Közvetlenül sütés után húzzuk le a sütőpapíron lévő forró szíveket a tálcáról, és egy késsel kenjük meg a mázzal.
A tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton addig verjük, amíg a keverék krémessé válik. Keverjük bele a reszelt citrohéjat és a sütőport. Végül fokozatosan gyúrjuk hozzá a mandulát. A tésztát porcukorral megszórt munkafelületen csak kb. 5 mm vastagra kisodorjuk. Szúrjunk ki tetszőleges nagyságú szíveket, helyezzük a tepsire, és tegyük a tepsit a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Máz:
Szitáljuk át a porcukrot, és fokozatosan keverjük össze a citromlével, hogy sűrű mázat kapjunk. Közvetlenül sütés után húzzuk le a sütőpapíron lévő forró szíveket a tálcáról, és egy késsel kenjük meg a mázzal.
Tipp:
Díszítsük Dr. Oetker Dekorcukrokkal még a máz megszilárdulása előtt a süteményeket.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?