Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Citromos szívek

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 40 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 40 darab elkészítéséhez

Tepsihez (kb.35x40 cm):

sütőpapír

Tésztához:

3 db tojássárgája (M-es)
120 g cukor
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
200 g őrölt mandula
némi porcukor

Mázhoz:

150 g porcukor
kb. 3 evőkanál citromlé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit béleljük ki a sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton addig verjük, amíg a keverék krémessé válik. Keverjük bele a reszelt citrohéjat és a sütőport. Végül fokozatosan gyúrjuk hozzá a mandulát. A tésztát porcukorral megszórt munkafelületen csak kb. 5 mm vastagra kisodorjuk. Szúrjunk ki tetszőleges nagyságú szíveket, helyezzük a tepsire, és tegyük a tepsit a sütő középső részébe.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Máz:
Szitáljuk át a porcukrot, és fokozatosan keverjük össze a citromlével, hogy sűrű mázat kapjunk. Közvetlenül sütés után húzzuk le a sütőpapíron lévő forró szíveket a tálcáról, és egy késsel kenjük meg a mázzal.

Tipp:

Díszítsük Dr. Oetker Dekorcukrokkal még a máz megszilárdulása előtt a süteményeket.
Citromos szívek

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!