Citromos szívek
Hozzávalók
Tepsihez (kb.35x40 cm):
Tésztához:
Mázhoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton addig verjük, amíg a keverék krémessé válik. Keverjük bele a reszelt citrohéjat és a sütőport. Végül fokozatosan gyúrjuk hozzá a mandulát. A tésztát porcukorral megszórt munkafelületen csak kb. 5 mm vastagra kisodorjuk. Szúrjunk ki tetszőleges nagyságú szíveket, helyezzük a tepsire, és tegyük a tepsit a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Máz:
Szitáljuk át a porcukrot, és fokozatosan keverjük össze a citromlével, hogy sűrű mázat kapjunk. Közvetlenül sütés után húzzuk le a sütőpapíron lévő forró szíveket a tálcáról, és egy késsel kenjük meg a mázzal.
Tipp:
Citromos szívek
Hozzávalók
kb. 40 darab elkészítéséhez
Tepsihez (kb.35x40 cm):
Tésztához:
Mázhoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton addig verjük, amíg a keverék krémessé válik. Keverjük bele a reszelt citrohéjat és a sütőport. Végül fokozatosan gyúrjuk hozzá a mandulát. A tésztát porcukorral megszórt munkafelületen csak kb. 5 mm vastagra kisodorjuk. Szúrjunk ki tetszőleges nagyságú szíveket, helyezzük a tepsire, és tegyük a tepsit a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Máz:
Szitáljuk át a porcukrot, és fokozatosan keverjük össze a citromlével, hogy sűrű mázat kapjunk. Közvetlenül sütés után húzzuk le a sütőpapíron lévő forró szíveket a tálcáról, és egy késsel kenjük meg a mázzal.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?