Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Citromos tiramisu

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 6-8 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6-8 adag elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír
zsiradék

Tésztához:

70 g búzaliszt
2 darab tojásfehérje (M-es)
75 g cukor
1 csipet só
2 darab tojássárgája (M-es)

Szóráshoz:

kb. 2 evőkanál cukor

Átitatáshoz:

50 ml víz
50 ml frissen facsart citromlé
20 g cukor
50 ml Limoncello (citromlikőr)

Krémhez:

500 g mascarpone
100 ml frissen facsart citromlé
50 ml Limoncello (citromlikőr)

Díszítéshez:

kb. 50 g fehércsoki
kb. ½ kezeletlen citrom
aprított pisztácia
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojásfehérjét 35 g cukorral és sóval keverőpohárban konyhai robotgéppel (habverő) félig keményre felverjük. Hozzáadjuk a keményítőt, majd nagyon keményre felverjük. A tojássárgáját keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) 1 perc alatt a legmagasabb fokozaton felverjük. 1 perc alatt beleszórjuk a maradék cukrot és a Bourbon vaníliás cukrot, majd 2 percig még egyszer tovább felverjük.
A tojásfehérjehab felét és a lisztet röviden és óvatosan a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük a tojássárgájába, majd a maradék tojásfehérjehabot is óvatosan belekeverjük.
A tésztát kerek díszítőcsöves habzsákba (Ø 12 mm) töltjük, és kb. 8 cm hosszú csíkokat nyomunk az előkészített tepsibe. Cukorral megszórjuk, és a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 12-15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A piskótát sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.

A vizet, a gyümölcslét és a cukrot keverés közben felmelegítjük, amíg a cukor el nem olvadt. Végül belekeverjük a Limoncellot.

Krém:
Az összes hozzávalót tálban konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük.
A piskóta felét lapos, szögletes üvegformába (kb. 25 x 20 cm) fektetjük, az átitatáshoz elkészített oldat felét rácsöpögtetjük, és a krém felével betakarjuk. A maradék hozzávalókat ugyanebben a sorrendben rétegenként rátesszük.
A tiramisut frissen tartó fóliával letakarva hűtőszekrénybe tesszük, és néhány órát vagy egy éjszakát állni hagyjuk.

Díszítés:
A fehércsokiból forgácsokat reszelünk, és a citromot tetszés szerint vékony szeletekre vagy hasábokra vágjuk. Tálalás előtt a tiramisukrémet a forgácsokkal megszórjuk, majd citrommal és pisztáciával díszítjük.

Tippek:

Ha nagyobb formát használunk, elkészíthetjük a tiramisut csak egy rétegben is.
A mascarpone felét helyettesíthetjük 250 g étkezési túróval (20%-os) is.
Jól záró dobozban a babapiskóta kb. 2 hétig tárolható.
Citromos tiramisu

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!