Cookies Airfryerben
Hozzávalók
Sütéshez:
sütőpapír
Tésztához:
250 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Airfryer sütőpor (kb. 3 g)
75 g barnacukor
75 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor
½ kávéskanál só
1 darab tojásfehérje (M-es)
175 g lágy vaj vagy margarin
100 g csokicsepp vagy csokidarab
Elkészítés
Elkészítés:
Tészta:
Keverjük össze a lisztet az Airfryer sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót a csokoládécsepp kivételével, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton.
Kézzel gyúrjuk sima tésztává. A csokoládécseppekből 2 evőkanálnyit tegyünk félre a többit röviden gyúrjuk bele. Fedjük le a tésztát és 30 percre rakjuk hűtőszekrénybe.
Készítsünk elő 4-5 darab sütőpapírt (a légkeverése sütő kosarának megfelelő méretűt) és egyet
helyezzük a kosárba.
Kb. evőkanálnyi adag tésztákból formázzunk mindegyikből egy-egy golyót. Helyezzünk a légkeveréses sütő kosárának megfelelően annyi golyót egy darab sütőpapírra, ami biztosan elfér a sütőben, majd nyomjuk laposra, és nyomkodjunk a tetejére néhány csokidarabot, majd tegyük az Airfryer-be és süssük meg.
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
Sütési idő: kb. 12-14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!
Óvatosan vegyük ki a sütiket és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.
Ismételjük meg a sütési folyamatot, amíg az összes süti megsül.
Keverjük össze a lisztet az Airfryer sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót a csokoládécsepp kivételével, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton.
Kézzel gyúrjuk sima tésztává. A csokoládécseppekből 2 evőkanálnyit tegyünk félre a többit röviden gyúrjuk bele. Fedjük le a tésztát és 30 percre rakjuk hűtőszekrénybe.
Készítsünk elő 4-5 darab sütőpapírt (a légkeverése sütő kosarának megfelelő méretűt) és egyet
helyezzük a kosárba.
Kb. evőkanálnyi adag tésztákból formázzunk mindegyikből egy-egy golyót. Helyezzünk a légkeveréses sütő kosárának megfelelően annyi golyót egy darab sütőpapírra, ami biztosan elfér a sütőben, majd nyomjuk laposra, és nyomkodjunk a tetejére néhány csokidarabot, majd tegyük az Airfryer-be és süssük meg.
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
Sütési idő: kb. 12-14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!
Óvatosan vegyük ki a sütiket és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.
Ismételjük meg a sütési folyamatot, amíg az összes süti megsül.
Tippek:
Az Airfryer-ben sütött házi süteményeket szorosan lezárt dobozokban kb. 2 hétig tárolhatjuk.
A lapított tésztagolyókat le lehet fagyasztani. Ezután a fagyasztott sütiket a légsütőben a fent leírtak szerint megsüthetjük.
A lapított tésztagolyókat le lehet fagyasztani. Ezután a fagyasztott sütiket a légsütőben a fent leírtak szerint megsüthetjük.
Kedvencnek jelölöm
Cookies Airfryerben
Hozzávalók
kb. 18 darab elkészítéséhez
Sütéshez:
sütőpapír
Tésztához:
250 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Airfryer Sütőpor (kb. 3 g)
75 g barnacukor
75 g cukor
½ kávéskanál só
1 darab tojásfehérje (M-es)
175 g lágy vaj vagy margarin
100 g csokicsepp vagy csokidarab
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Tészta:
Keverjük össze a lisztet az Airfryer sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót a csokoládécsepp kivételével, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton.
Kézzel gyúrjuk sima tésztává. A csokoládécseppekből 2 evőkanálnyit tegyünk félre a többit röviden gyúrjuk bele. Fedjük le a tésztát és 30 percre rakjuk hűtőszekrénybe.
Készítsünk elő 4-5 darab sütőpapírt (a légkeverése sütő kosarának megfelelő méretűt) és egyet
helyezzük a kosárba.
Kb. evőkanálnyi adag tésztákból formázzunk mindegyikből egy-egy golyót. Helyezzünk a légkeveréses sütő kosárának megfelelően annyi golyót egy darab sütőpapírra, ami biztosan elfér a sütőben, majd nyomjuk laposra, és nyomkodjunk a tetejére néhány csokidarabot, majd tegyük az Airfryer-be és süssük meg.
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
Sütési idő: kb. 12-14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!
Óvatosan vegyük ki a sütiket és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.
Ismételjük meg a sütési folyamatot, amíg az összes süti megsül.
Keverjük össze a lisztet az Airfryer sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót a csokoládécsepp kivételével, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton.
Kézzel gyúrjuk sima tésztává. A csokoládécseppekből 2 evőkanálnyit tegyünk félre a többit röviden gyúrjuk bele. Fedjük le a tésztát és 30 percre rakjuk hűtőszekrénybe.
Készítsünk elő 4-5 darab sütőpapírt (a légkeverése sütő kosarának megfelelő méretűt) és egyet
helyezzük a kosárba.
Kb. evőkanálnyi adag tésztákból formázzunk mindegyikből egy-egy golyót. Helyezzünk a légkeveréses sütő kosárának megfelelően annyi golyót egy darab sütőpapírra, ami biztosan elfér a sütőben, majd nyomjuk laposra, és nyomkodjunk a tetejére néhány csokidarabot, majd tegyük az Airfryer-be és süssük meg.
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
Sütési idő: kb. 12-14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!
Óvatosan vegyük ki a sütiket és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.
Ismételjük meg a sütési folyamatot, amíg az összes süti megsül.
Tippek:
Az Airfryer-ben sütött házi süteményeket szorosan lezárt dobozokban kb. 2 hétig tárolhatjuk.
A lapított tésztagolyókat le lehet fagyasztani. Ezután a fagyasztott sütiket a légsütőben a fent leírtak szerint megsüthetjük.
A lapított tésztagolyókat le lehet fagyasztani. Ezután a fagyasztott sütiket a légsütőben a fent leírtak szerint megsüthetjük.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?