Croissant
Hozzávalók
Croissant
70 dkg liszt
1 kis pohár joghurt
2 dl tej
1 kk. só
4 ek. cukor
2 tojás
5 dkg élesztő
20 dkg fagyott vaj
Tölteléknek:
pizzakrém
sütésálló lekvár
sajt
Elkészítés
Előkészítés
A vajat érdemes minél hamarabb berakni a fagyasztóba, akár előző este, mert csak akkor lehet jól reszelni és a megfelelő mennyiséget a lapok közé juttatni!
Elkészítés
Bedagasztjuk a tésztát a vaj kivételével. 1-1,5 órát hagyjuk kelni hűtőben. 8 egyforma darabra vágjuk, és egyesével kör alakúra nyújtjuk. Rétegezzük, a rétegek közzé a fagyott vajat reszeljük. A legfelső rétegre nem kell vaj. Majd az egészet újból kinyújtjuk, és 16 cikkre vágjuk. A cikkeket egyesével megtöltjük bármivel, pl.: pizzakrém, szalámi, sajt, lekvár. Feltekerjük a szélesebbik oldalánál, és tepsiben fél órát hagyjuk még pihenni. Tojással lekenjük, és ha szeretnék, a sós tölteléknél még most megszórhatjuk reszelt sajttal, szezámmaggal, stb. 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. 15-20 perc a sütési idő.
Tálalás
Legalább 16 kiflit kaphatunk így, de ennél többet, ill. kevesebbet is készíthetünk attól függően, hogy mekkora méretűeket szeretnék készíteni!
Alternatív elkészítés
Feltekerés után, de még a tepsiben pihenés előtt fagyasztóba lefagyaszthatjuk egy részét. Sütés előtt 3-4 órával szobahőmérsékleten felolvasztva, tojással lekenve süthetjük frissen akár reggelire.
Kedvencnek jelölöm
Croissant
Hozzávalók
Croissant
70 dkg liszt
1 kis pohár joghurt
2 dl tej
1 kk. só
4 ek. cukor
2 tojás
5 dkg élesztő
20 dkg fagyott vaj
Tölteléknek:
pizzakrém
sütésálló lekvár
sajt
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A vajat érdemes minél hamarabb berakni a fagyasztóba, akár előző este, mert csak akkor lehet jól reszelni és a megfelelő mennyiséget a lapok közé juttatni!
Elkészítés
Bedagasztjuk a tésztát a vaj kivételével. 1-1,5 órát hagyjuk kelni hűtőben. 8 egyforma darabra vágjuk, és egyesével kör alakúra nyújtjuk. Rétegezzük, a rétegek közzé a fagyott vajat reszeljük. A legfelső rétegre nem kell vaj. Majd az egészet újból kinyújtjuk, és 16 cikkre vágjuk. A cikkeket egyesével megtöltjük bármivel, pl.: pizzakrém, szalámi, sajt, lekvár. Feltekerjük a szélesebbik oldalánál, és tepsiben fél órát hagyjuk még pihenni. Tojással lekenjük, és ha szeretnék, a sós tölteléknél még most megszórhatjuk reszelt sajttal, szezámmaggal, stb. 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. 15-20 perc a sütési idő.
Tálalás
Legalább 16 kiflit kaphatunk így, de ennél többet, ill. kevesebbet is készíthetünk attól függően, hogy mekkora méretűeket szeretnék készíteni!
Alternatív elkészítés
Feltekerés után, de még a tepsiben pihenés előtt fagyasztóba lefagyaszthatjuk egy részét. Sütés előtt 3-4 órával szobahőmérsékleten felolvasztva, tojással lekenve süthetjük frissen akár reggelire.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?