
Rozsos buci



Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Tésztához:
Szóráshoz:
Elkészítés
Elkészítés:
Keverjük össze a rozslisztet és a búzalisztet az élesztővel egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és gyúrjunk mindent össze egy konyhai robotgéppel(dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig, hogy sima tésztát kapjunk. Fedjük le a tésztát, és meleg helyen hagyjuk kelni, amíg láthatóan megnő a tészta mérete (kb. 45-50 perc).
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
Szórjuk meg a tésztát enyhén liszttel, majd vegyük ki a tálból, és enyhén lisztezett munkafelületen formázzunk belőle golyót. Ezt nyomjuk lapos, kerek tésztalappá (Ø kb. 20 cm).
A tésztalapot először egy tésztakártya segítségével 4 negyedre osztjuk, és a munkafelületen kissé széthúzzuk őket.
Minden tésztanegyedet 3 kb. azonos méretű darabra osztjuk, pl. először levágjuk a hegyét, majd a maradékot félbevágjuk. Így kapják a rozsbucik a különböző formákat. Helyezzük a bucikat a tepsire, fedjük le, és hagyjuk ismét kelni, további kb. 15-20 percig. Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Helyezzük a tepsit a sütő középső részlébe és süssük meg a bucikat.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a rozsos bucikat a sütőpapírral együtt egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A bucik remekül fagyaszthatóak.


Rozsos buci
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Tésztához:
Szóráshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Keverjük össze a rozslisztet és a búzalisztet az élesztővel egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és gyúrjunk mindent össze egy konyhai robotgéppel(dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig, hogy sima tésztát kapjunk. Fedjük le a tésztát, és meleg helyen hagyjuk kelni, amíg láthatóan megnő a tészta mérete (kb. 45-50 perc).
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
Szórjuk meg a tésztát enyhén liszttel, majd vegyük ki a tálból, és enyhén lisztezett munkafelületen formázzunk belőle golyót. Ezt nyomjuk lapos, kerek tésztalappá (Ø kb. 20 cm).
A tésztalapot először egy tésztakártya segítségével 4 negyedre osztjuk, és a munkafelületen kissé széthúzzuk őket.
Minden tésztanegyedet 3 kb. azonos méretű darabra osztjuk, pl. először levágjuk a hegyét, majd a maradékot félbevágjuk. Így kapják a rozsbucik a különböző formákat. Helyezzük a bucikat a tepsire, fedjük le, és hagyjuk ismét kelni, további kb. 15-20 percig. Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Helyezzük a tepsit a sütő középső részlébe és süssük meg a bucikat.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a rozsos bucikat a sütőpapírral együtt egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A bucik remekül fagyaszthatóak.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?