Rozsos buci
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
sütőpapír
Tésztához:
300 g rozsliszt
125 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant élesztő
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só
2 késhegynyi őrölt ánizs
2 késhegynyi őrölt kömény
50 g lágy vaj vagy margarin
300 ml langyos víz
Szóráshoz:
némi rozsliszt
Elkészítés
Elkészítés:
Tészta:
Keverjük össze a rozslisztet és a búzalisztet az élesztővel egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és gyúrjunk mindent össze egy konyhai robotgéppel(dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig, hogy sima tésztát kapjunk. Fedjük le a tésztát, és meleg helyen hagyjuk kelni, amíg láthatóan megnő a tészta mérete (kb. 45-50 perc).
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
Szórjuk meg a tésztát enyhén liszttel, majd vegyük ki a tálból, és enyhén lisztezett munkafelületen formázzunk belőle golyót. Ezt nyomjuk lapos, kerek tésztalappá (Ø kb. 20 cm).
A tésztalapot először egy tésztakártya segítségével 4 negyedre osztjuk, és a munkafelületen kissé széthúzzuk őket.
Minden tésztanegyedet 3 kb. azonos méretű darabra osztjuk, pl. először levágjuk a hegyét, majd a maradékot félbevágjuk. Így kapják a rozsbucik a különböző formákat. Helyezzük a bucikat a tepsire, fedjük le, és hagyjuk ismét kelni, további kb. 15-20 percig. Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Helyezzük a tepsit a sütő középső részlébe és süssük meg a bucikat.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a rozsos bucikat a sütőpapírral együtt egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Keverjük össze a rozslisztet és a búzalisztet az élesztővel egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és gyúrjunk mindent össze egy konyhai robotgéppel(dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig, hogy sima tésztát kapjunk. Fedjük le a tésztát, és meleg helyen hagyjuk kelni, amíg láthatóan megnő a tészta mérete (kb. 45-50 perc).
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
Szórjuk meg a tésztát enyhén liszttel, majd vegyük ki a tálból, és enyhén lisztezett munkafelületen formázzunk belőle golyót. Ezt nyomjuk lapos, kerek tésztalappá (Ø kb. 20 cm).
A tésztalapot először egy tésztakártya segítségével 4 negyedre osztjuk, és a munkafelületen kissé széthúzzuk őket.
Minden tésztanegyedet 3 kb. azonos méretű darabra osztjuk, pl. először levágjuk a hegyét, majd a maradékot félbevágjuk. Így kapják a rozsbucik a különböző formákat. Helyezzük a bucikat a tepsire, fedjük le, és hagyjuk ismét kelni, további kb. 15-20 percig. Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Helyezzük a tepsit a sütő középső részlébe és süssük meg a bucikat.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a rozsos bucikat a sütőpapírral együtt egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A rozsos bucikat fogyasszuk metélőhagymával, koktélparadicsommal, vagy akár újhagymával.
A bucik remekül fagyaszthatóak.
A bucik remekül fagyaszthatóak.
Kedvencnek jelölöm
Rozsos buci
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
sütőpapír
Tésztához:
300 g rozsliszt
125 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só
2 késhegynyi őrölt ánizs
2 késhegynyi őrölt kömény
50 g lágy vaj vagy margarin
300 ml langyos víz
Szóráshoz:
némi rozsliszt
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Tészta:
Keverjük össze a rozslisztet és a búzalisztet az élesztővel egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és gyúrjunk mindent össze egy konyhai robotgéppel(dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig, hogy sima tésztát kapjunk. Fedjük le a tésztát, és meleg helyen hagyjuk kelni, amíg láthatóan megnő a tészta mérete (kb. 45-50 perc).
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
Szórjuk meg a tésztát enyhén liszttel, majd vegyük ki a tálból, és enyhén lisztezett munkafelületen formázzunk belőle golyót. Ezt nyomjuk lapos, kerek tésztalappá (Ø kb. 20 cm).
A tésztalapot először egy tésztakártya segítségével 4 negyedre osztjuk, és a munkafelületen kissé széthúzzuk őket.
Minden tésztanegyedet 3 kb. azonos méretű darabra osztjuk, pl. először levágjuk a hegyét, majd a maradékot félbevágjuk. Így kapják a rozsbucik a különböző formákat. Helyezzük a bucikat a tepsire, fedjük le, és hagyjuk ismét kelni, további kb. 15-20 percig. Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Helyezzük a tepsit a sütő középső részlébe és süssük meg a bucikat.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a rozsos bucikat a sütőpapírral együtt egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Keverjük össze a rozslisztet és a búzalisztet az élesztővel egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és gyúrjunk mindent össze egy konyhai robotgéppel(dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig, hogy sima tésztát kapjunk. Fedjük le a tésztát, és meleg helyen hagyjuk kelni, amíg láthatóan megnő a tészta mérete (kb. 45-50 perc).
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
Szórjuk meg a tésztát enyhén liszttel, majd vegyük ki a tálból, és enyhén lisztezett munkafelületen formázzunk belőle golyót. Ezt nyomjuk lapos, kerek tésztalappá (Ø kb. 20 cm).
A tésztalapot először egy tésztakártya segítségével 4 negyedre osztjuk, és a munkafelületen kissé széthúzzuk őket.
Minden tésztanegyedet 3 kb. azonos méretű darabra osztjuk, pl. először levágjuk a hegyét, majd a maradékot félbevágjuk. Így kapják a rozsbucik a különböző formákat. Helyezzük a bucikat a tepsire, fedjük le, és hagyjuk ismét kelni, további kb. 15-20 percig. Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Helyezzük a tepsit a sütő középső részlébe és süssük meg a bucikat.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a rozsos bucikat a sütőpapírral együtt egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A rozsos bucikat fogyasszuk metélőhagymával, koktélparadicsommal, vagy akár újhagymával.
A bucik remekül fagyaszthatóak.
A bucik remekül fagyaszthatóak.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?