Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rozsos buci

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35x40 cm):

sütőpapír

Tésztához:

300 g rozsliszt
125 g búzaliszt
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só
2 késhegynyi őrölt ánizs
2 késhegynyi őrölt kömény
50 g lágy vaj vagy margarin
300 ml langyos víz

Szóráshoz:

némi rozsliszt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük össze a rozslisztet és a búzalisztet az élesztővel egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és gyúrjunk mindent össze egy konyhai robotgéppel(dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig, hogy sima tésztát kapjunk. Fedjük le a tésztát, és meleg helyen hagyjuk kelni, amíg láthatóan megnő a tészta mérete (kb. 45-50 perc).

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.

Szórjuk meg a tésztát enyhén liszttel, majd vegyük ki a tálból, és enyhén lisztezett munkafelületen formázzunk belőle golyót. Ezt nyomjuk lapos, kerek tésztalappá (Ø kb. 20 cm).

A tésztalapot először egy tésztakártya segítségével 4 negyedre osztjuk, és a munkafelületen kissé széthúzzuk őket.

Minden tésztanegyedet 3 kb. azonos méretű darabra osztjuk, pl. először levágjuk a hegyét, majd a maradékot félbevágjuk. Így kapják a rozsbucik a különböző formákat. Helyezzük a bucikat a tepsire, fedjük le, és hagyjuk ismét kelni, további kb. 15-20 percig. Melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)

Helyezzük a tepsit a sütő középső részlébe és süssük meg a bucikat.

Sütési idő: kb. 18-20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Vegyük ki a rozsos bucikat a sütőpapírral együtt egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.

Tippek:

A rozsos bucikat fogyasszuk metélőhagymával, koktélparadicsommal, vagy akár újhagymával.
A bucik remekül fagyaszthatóak.
Rozsos buci

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!