Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csalamádé télire

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 2 darab 800 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 2 darab 800 ml-es üveg elkészítéséhez

500 g fejes káposzta (előkészítve mérjük le)
250 g salátauborka vagy kígyóuborka (előkészítve mérjük le)
200 g tv-paprika (előkészítve mérjük le)
200 g kápia paprika (előkészítve mérjük le)
150 g sárgarépa (előkészítve mérjük le)
2 nagy fej vöröshagyma
100 g cukor
20 g só
1 teáskanál Dr. Oetker Citromsav
50 ml 10%-os ecet
1 teáskanál szemes fekete bors
4-5 darab babérlevél
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A káposztát, az uborkát, a kétféle paprikát megmossuk, a sárgarépát és a vöröshagymát megtisztítjuk, a paprikáknak kivágjuk az ereit és csumáit. Az előkészített alapanyagokból kimérjük a szükséges mennyiségeket, majd a káposztát, az uborkát és a sárgarépát legyaluljuk, a paprikákat ízlés szerint vékony karikákra vagy csíkokra vágjuk, a vöröshagymát pedig szintén vékonyra felcsíkozzuk.

Elkészítés:

Az összes alapanyagot egy nagy keverőtálba tesszük. A cukrot, a sót, a citromsavat és a tartósítószert összekeverjük, a tálba szórjuk, majd ráöntjük az ecetet, végül hozzáadjuk a borsszemeket és a babérleveleket. Az egészet jó alaposan összekeverjük, letakarjuk konyharuhával, majd időnként átkeverve legalább 8 órán keresztül állni hagyjuk. Ezután az előkészített üvegekbe töltjük az eresztett levével együtt, és az üvegeket jól lezárjuk.

Tipp:

Tehetünk a csalamádéba zöldparadicsomot is, vagy tovább ízesíthetjük például mustár- vagy koriandermaggal.
Csalamádé télire

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!