Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csalamádé télire

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 2 darab 800 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 2 darab 800 ml-es üveg elkészítéséhez

500 g fejes káposzta (előkészítve mérjük le)
250 g salátauborka vagy kígyóuborka (előkészítve mérjük le)
200 g tv-paprika (előkészítve mérjük le)
200 g kápia paprika (előkészítve mérjük le)
150 g sárgarépa (előkészítve mérjük le)
2 nagy fej vöröshagyma
100 g cukor
20 g só
1 teáskanál Dr. Oetker Citromsav
50 ml 10%-os ecet
1 teáskanál szemes fekete bors
4-5 darab babérlevél
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A káposztát, az uborkát, a kétféle paprikát megmossuk, a sárgarépát és a vöröshagymát megtisztítjuk, a paprikáknak kivágjuk az ereit és csumáit. Az előkészített alapanyagokból kimérjük a szükséges mennyiségeket, majd a káposztát, az uborkát és a sárgarépát legyaluljuk, a paprikákat ízlés szerint vékony karikákra vagy csíkokra vágjuk, a vöröshagymát pedig szintén vékonyra felcsíkozzuk.

Elkészítés:

Az összes alapanyagot egy nagy keverőtálba tesszük. A cukrot, a sót, a citromsavat és a tartósítószert összekeverjük, a tálba szórjuk, majd ráöntjük az ecetet, végül hozzáadjuk a borsszemeket és a babérleveleket. Az egészet jó alaposan összekeverjük, letakarjuk konyharuhával, majd időnként átkeverve legalább 8 órán keresztül állni hagyjuk. Ezután az előkészített üvegekbe töltjük az eresztett levével együtt, és az üvegeket jól lezárjuk.

Tipp:

Tehetünk a csalamádéba zöldparadicsomot is, vagy tovább ízesíthetjük például mustár- vagy koriandermaggal.
Csalamádé télire

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!