Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres kajszilekvár

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 üveg (200 ml)
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 üveg (200 ml) elkészítéséhez

800 g kajszibarack (előkészítve mérve)
450 g eper (előkészítve mérve)
350 g cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az epret megmossuk, megtisztítjuk, finomra vágjuk, és 450 grammot kimérünk belőle. A kajszibarackot megmossuk, kimagozzuk, finomra vágjuk, és 800 grammot kimérünk belőle.

Elkészítés:

A gyümölcsöket egy nagy főzőedénybe öntjük és az egészet pépesítjük. A dzsemfixet a kimért cukorral elkeverjük, és a gyümölcshöz adjuk, majd állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a lekvárt folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről.

Üvegbetöltés:
Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot leszedjük, és a kész lekvárt azonnal az előkészített üvegekbe peremig töltjük. Csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk. Az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.

Tipp:

Ha már nem kapunk friss epret a sárgabarack mellé, akkor használhatunk fagyasztott epret is.
Az Epres kajszilekvár kiválóan alkalmazható például a macaron összeragasztására is.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 0-20 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!