Császármorzsa túróval
Hozzávalók
Tésztához:
1 darab tojás (M-es)
150 ml tej
125 g félzsíros tehéntúró
1 tasak Dr. Oetker Császármorzsa
Sütéshez:
kb. 30 g vaj vagy 4 evőkanál étolaj
Ezenkívül:
200 g bogyós gyümölcs
egy kevés porcukor
Elkészítés
Előkészítés:
Tegyük a tojást, a tejet és a túrót egy keverőtálba, és keverjük össze kézi habverővel. Adjuk hozzá az alapport, és dolgozzuk sima tésztává.
Melegítsük fel a vajat vagy az olajat egy serpenyőben (Ø 28 cm). Öntsük bele a tésztát, és közepes lángon süssük, amíg az alja aranybarnára sül. 2 spatulával először negyedeljük fel a tésztát, amely még kissé "folyékony" a felszínen, majd fordítsuk meg, és süssük aranybarnára. Tetszés szerint daraboljuk kisebb-nagyobb darabokra.
Az elkészített morzsát osszuk el két tányéron. Tálaljuk bogyós gyümölccsel és porcukorral megszórva.
Melegítsük fel a vajat vagy az olajat egy serpenyőben (Ø 28 cm). Öntsük bele a tésztát, és közepes lángon süssük, amíg az alja aranybarnára sül. 2 spatulával először negyedeljük fel a tésztát, amely még kissé "folyékony" a felszínen, majd fordítsuk meg, és süssük aranybarnára. Tetszés szerint daraboljuk kisebb-nagyobb darabokra.
Az elkészített morzsát osszuk el két tányéron. Tálaljuk bogyós gyümölccsel és porcukorral megszórva.
Tipp:
Tálaljuk a császármorzsát édes főételként 1 adagban, vagy desszertként 2 adagban.
Kedvencnek jelölöm
Császármorzsa túróval
Hozzávalók
2 adag elkészítéséhez
Tésztához:
1 darab tojás (M-es)
150 ml tej
125 g félzsíros tehéntúró
1 tasak Dr. Oetker Császármorzsa
Sütéshez:
kb. 30 g vaj vagy 4 evőkanál étolaj
Ezenkívül:
200 g bogyós gyümölcs
egy kevés porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Tegyük a tojást, a tejet és a túrót egy keverőtálba, és keverjük össze kézi habverővel. Adjuk hozzá az alapport, és dolgozzuk sima tésztává.
Melegítsük fel a vajat vagy az olajat egy serpenyőben (Ø 28 cm). Öntsük bele a tésztát, és közepes lángon süssük, amíg az alja aranybarnára sül. 2 spatulával először negyedeljük fel a tésztát, amely még kissé "folyékony" a felszínen, majd fordítsuk meg, és süssük aranybarnára. Tetszés szerint daraboljuk kisebb-nagyobb darabokra.
Az elkészített morzsát osszuk el két tányéron. Tálaljuk bogyós gyümölccsel és porcukorral megszórva.
Melegítsük fel a vajat vagy az olajat egy serpenyőben (Ø 28 cm). Öntsük bele a tésztát, és közepes lángon süssük, amíg az alja aranybarnára sül. 2 spatulával először negyedeljük fel a tésztát, amely még kissé "folyékony" a felszínen, majd fordítsuk meg, és süssük aranybarnára. Tetszés szerint daraboljuk kisebb-nagyobb darabokra.
Az elkészített morzsát osszuk el két tányéron. Tálaljuk bogyós gyümölccsel és porcukorral megszórva.
Tipp:
Tálaljuk a császármorzsát édes főételként 1 adagban, vagy desszertként 2 adagban.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?