Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Császárzsemle

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 6 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

6 darab elkészítéséhez

Tésztához:

375 g búzaliszt
1 teáskanál (kb. 7 g) só
1 kávéskanál cukor
225 ml meleg víz
2 evőkanál napraforgóolaj

Kenéshez:

1 darab tojás (M-es)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés.

Tészta:
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a szárított rozskovászt, az expressz élesztőt, a sót és a cukrot. Hozzáadjuk a meleg vizet és az olajat, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) legalább 3 percig dagasztjuk.

A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk. Mindből kb. 30-35 cm hosszú hengereket sodrunk. Megformázzuk a császárzsemléket. Az első hengert a kezünkbe vesszük, a két végét megfogva lazán összecsomózzuk. A tészta felülre került végét alulról, alulra került végét pedig felülről áthajtjuk a csomón. A végeket összecsípjük középen. Hasonlóan megformázzuk a többi császárzsemlét is.

A zsemléket egymástól kellő távolságra sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük, tiszta konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen 15 percet pihentetjük.

Ezután a tetejüket lekenjük egy kevés vízzel hígított, felvert tojással. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a zsemléket aranybarnára sütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész zsemléket a sütőlemezzel együtt rácsra téve hűlni hagyjuk.

Tippek:

A zsemlék tetejét vízzel vagy olvasztott margarinnal is lekenhetjük.

A zsemléket megszórhatjuk szezámmaggal.
Császárzsemle

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!