Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Császárzsemle

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 6 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

375 g búzaliszt
1 teáskanál (kb. 7 g) só
1 kávéskanál cukor
225 ml meleg víz
2 evőkanál napraforgóolaj

Kenéshez:

1 darab tojás (M-es)

Elkészítés

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés.

Tészta:
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a szárított rozskovászt, az expressz élesztőt, a sót és a cukrot. Hozzáadjuk a meleg vizet és az olajat, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) legalább 3 percig dagasztjuk.

A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk. Mindből kb. 30-35 cm hosszú hengereket sodrunk. Megformázzuk a császárzsemléket. Az első hengert a kezünkbe vesszük, a két végét megfogva lazán összecsomózzuk. A tészta felülre került végét alulról, alulra került végét pedig felülről áthajtjuk a csomón. A végeket összecsípjük középen. Hasonlóan megformázzuk a többi császárzsemlét is.

A zsemléket egymástól kellő távolságra sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük, tiszta konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen 15 percet pihentetjük.

Ezután a tetejüket lekenjük egy kevés vízzel hígított, felvert tojással. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a zsemléket aranybarnára sütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész zsemléket a sütőlemezzel együtt rácsra téve hűlni hagyjuk.

Tippek:

A zsemlék tetejét vízzel vagy olvasztott margarinnal is lekenhetjük.

A zsemléket megszórhatjuk szezámmaggal.
Császárzsemle

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2020-11-27
2 Kedvelés

Süssünk a gyerekekkel karácsonyra!

Sokunk számára a karácsonyi időszak elválaszthatatlanul összefonódik a sütéssel – ezt pedig imádják a gyerekek.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-25
2 Kedvelés

Birsalma, az ősz kedvence

Az őszi piaci kínálat meghatározó gyümölcse a birsalma, amelyről legtöbbünknek elsőre a birsalmasajt ugrik be.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-20
3 Kedvelés

Így használd a zselatint

Sokan félnek a zselatin használatától, pedig ha valaki rendszeresen süt, szinte biztos, hogy előbb-utóbb belefut egy olyan receptbe, amelynek szerepel az összetevői között.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-18
2 Kedvelés

Mentesen is finomat! Íme a cukor és liszt alternatívák

Előző cikkünkben bemutattuk, hogy milyen tökéletes tojás és tej helyettesítők léteznek, most pedig nézzük meg, mire cserélhetjük a cukrot, illetve hogyan süthetünk glutén nélkül.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-13
1 Kedvelés

Mentesen is finomat! Íme a tojás és tej alternatívák

Sütés tojás, tej, cukor vagy glutén (búzaliszt) nélkül? Nem probléma! A süteményreceptekben a hozzávalók könnyen kicserélhetők, jöjjenek a nagyszerű alternatívák.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-04
1 Kedvelés

A süti, ha vegán

Sokan döntenek úgy, hogy nem fogyasztanak állati eredetű élelmiszereket. Az okok változatosak: allergia, ételérzékenység, környezettudatosság vagy etikai szempont is húzódhat a veganizmus mögött.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!