Császárzsemle



Hozzávalók
Tésztához:
Kenéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés.
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a szárított rozskovászt, az expressz élesztőt, a sót és a cukrot. Hozzáadjuk a meleg vizet és az olajat, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) legalább 3 percig dagasztjuk.
A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk. Mindből kb. 30-35 cm hosszú hengereket sodrunk. Megformázzuk a császárzsemléket. Az első hengert a kezünkbe vesszük, a két végét megfogva lazán összecsomózzuk. A tészta felülre került végét alulról, alulra került végét pedig felülről áthajtjuk a csomón. A végeket összecsípjük középen. Hasonlóan megformázzuk a többi császárzsemlét is.
A zsemléket egymástól kellő távolságra sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük, tiszta konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen 15 percet pihentetjük.
Ezután a tetejüket lekenjük egy kevés vízzel hígított, felvert tojással. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a zsemléket aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész zsemléket a sütőlemezzel együtt rácsra téve hűlni hagyjuk.
Tippek:
A zsemléket megszórhatjuk szezámmaggal.


Császárzsemle
Hozzávalók
6 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés.
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a szárított rozskovászt, az expressz élesztőt, a sót és a cukrot. Hozzáadjuk a meleg vizet és az olajat, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) legalább 3 percig dagasztjuk.
A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk. Mindből kb. 30-35 cm hosszú hengereket sodrunk. Megformázzuk a császárzsemléket. Az első hengert a kezünkbe vesszük, a két végét megfogva lazán összecsomózzuk. A tészta felülre került végét alulról, alulra került végét pedig felülről áthajtjuk a csomón. A végeket összecsípjük középen. Hasonlóan megformázzuk a többi császárzsemlét is.
A zsemléket egymástól kellő távolságra sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük, tiszta konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen 15 percet pihentetjük.
Ezután a tetejüket lekenjük egy kevés vízzel hígított, felvert tojással. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a zsemléket aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész zsemléket a sütőlemezzel együtt rácsra téve hűlni hagyjuk.
Tippek:
A zsemléket megszórhatjuk szezámmaggal.
Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?