Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Marcipán felhőcskék

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 15-20 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 15-20 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

20 g cukor
1 darab tojásfehérje (M-es)
kb. 50 g szeletelt mandula
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A marcipánt nagylyukú reszelőn lereszeljük, vagy nagyon kicsire vágjuk, és keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot, a tojásfehérjét és a citromhéjat, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legalacsonyabb fokozaton jól összekeverjük.

Teáskanál segítségével kiszedünk kb. 15-20 adagot, és nedves kézzel golyókká formázzuk. Megforgatjuk szeletelt mandulában, a tepsibe tesszük, és a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 10-15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A marcipán felhőket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.

Tippek:

Jól záró dobozban a sütemény kb. 2 hétig tárolható.
Ízlés szerint a marcipán felhőket tálalás előtt megszórhatjuk porcukorral.
A Marcipán felhőcskék receptje 15-20 sütemény elkészítéséhez elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!