Cseresznye befőtt
Hozzávalók
Cseresznye befőtt
cseresznye
cukor
Elkészítés
Elkészítés
A cseresznyét megmossuk.
Ki is magozhatjuk, de nem szükséges, sőt "magosan" mutatósabb is.
Üvegbe tesszük, jól lenyomkodjuk és megcukrozzuk.
Egy edénybe konyharuhákat teszünk, beleállítjuk az üvegeket, s felöntjük vízzel (maximum az üveg feléig érjen!).
Kis lángon dunsztoljuk őket.
Majd hagyjuk kihűlni.
Ki is magozhatjuk, de nem szükséges, sőt "magosan" mutatósabb is.
Üvegbe tesszük, jól lenyomkodjuk és megcukrozzuk.
Egy edénybe konyharuhákat teszünk, beleállítjuk az üvegeket, s felöntjük vízzel (maximum az üveg feléig érjen!).
Kis lángon dunsztoljuk őket.
Majd hagyjuk kihűlni.
Alternatív elkészítés
Így télen is élvezhető ez a csodás gyümölcs finomsága.
Kedvencnek jelölöm
Cseresznye befőtt
Hozzávalók
Cseresznye befőtt
cseresznye
cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A cseresznyét megmossuk.
Ki is magozhatjuk, de nem szükséges, sőt "magosan" mutatósabb is.
Üvegbe tesszük, jól lenyomkodjuk és megcukrozzuk.
Egy edénybe konyharuhákat teszünk, beleállítjuk az üvegeket, s felöntjük vízzel (maximum az üveg feléig érjen!).
Kis lángon dunsztoljuk őket.
Majd hagyjuk kihűlni.
Ki is magozhatjuk, de nem szükséges, sőt "magosan" mutatósabb is.
Üvegbe tesszük, jól lenyomkodjuk és megcukrozzuk.
Egy edénybe konyharuhákat teszünk, beleállítjuk az üvegeket, s felöntjük vízzel (maximum az üveg feléig érjen!).
Kis lángon dunsztoljuk őket.
Majd hagyjuk kihűlni.
Alternatív elkészítés
Így télen is élvezhető ez a csodás gyümölcs finomsága.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?