Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Cseresznye befőzve

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Cseresznye befőzve

1,5 kg cseresznye (tisztítva)
3-4 ek. cukor/ üveg
annyi víz, hogy ellepje a cseresznyét az üvegben
1 késhegynyi Dr. Oetker Tartósítószer/ üveg
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A három 7 dl-es üveget fedőkkel együtt alaposan elmossuk, elöblítjük, és tiszta konyharuhán hagyjuk megszáradni.

Elkészítés

A gyümölcs szárát, leveleit és a sérült részeket eltávolítjuk, majd alaposan, több léről megmossuk.
Az előkészített üvegeket megrakjuk a gyümölccsel és annyi vizet engedünk rá, hogy ellepje azokat.
A gyümölcs savanyúságától függően 3-4 ek. cukrot teszünk rá, majd a késhegynyi tartósítószert is rászórjuk.
Rácsavarjuk a kupakokat.
Egy akkora lábasba állítjuk az üvegeket, hogy fel tudjuk tölteni vízzel a kupakok aljáig.
Odatesszük főni.
Amikor az üvegben elkezd gyöngyözni a lé, attól kezdve még 20 percig főzzük.
Elzárjuk, és a lábasban hagyjuk kihűlni.

Tálalás

Három db 7 dl üvegnyi befőtt.
Cseresznye befőzve

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!