Cseresznye befőzve
Hozzávalók
Cseresznye befőzve
1,5 kg cseresznye (tisztítva)
3-4 ek. cukor/ üveg
annyi víz, hogy ellepje a cseresznyét az üvegben
1 késhegynyi Dr. Oetker Tartósítószer/ üveg
Elkészítés
Előkészítés
A három 7 dl-es üveget fedőkkel együtt alaposan elmossuk, elöblítjük, és tiszta konyharuhán hagyjuk megszáradni.
Elkészítés
A gyümölcs szárát, leveleit és a sérült részeket eltávolítjuk, majd alaposan, több léről megmossuk.
Az előkészített üvegeket megrakjuk a gyümölccsel és annyi vizet engedünk rá, hogy ellepje azokat.
A gyümölcs savanyúságától függően 3-4 ek. cukrot teszünk rá, majd a késhegynyi tartósítószert is rászórjuk.
Rácsavarjuk a kupakokat.
Egy akkora lábasba állítjuk az üvegeket, hogy fel tudjuk tölteni vízzel a kupakok aljáig.
Odatesszük főni.
Amikor az üvegben elkezd gyöngyözni a lé, attól kezdve még 20 percig főzzük.
Elzárjuk, és a lábasban hagyjuk kihűlni.
Az előkészített üvegeket megrakjuk a gyümölccsel és annyi vizet engedünk rá, hogy ellepje azokat.
A gyümölcs savanyúságától függően 3-4 ek. cukrot teszünk rá, majd a késhegynyi tartósítószert is rászórjuk.
Rácsavarjuk a kupakokat.
Egy akkora lábasba állítjuk az üvegeket, hogy fel tudjuk tölteni vízzel a kupakok aljáig.
Odatesszük főni.
Amikor az üvegben elkezd gyöngyözni a lé, attól kezdve még 20 percig főzzük.
Elzárjuk, és a lábasban hagyjuk kihűlni.
Tálalás
Három db 7 dl üvegnyi befőtt.
Kedvencnek jelölöm
Cseresznye befőzve
Hozzávalók
Cseresznye befőzve
1,5 kg cseresznye (tisztítva)
3-4 ek. cukor/ üveg
annyi víz, hogy ellepje a cseresznyét az üvegben
1 késhegynyi Dr. Oetker Tartósítószer/ üveg
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A három 7 dl-es üveget fedőkkel együtt alaposan elmossuk, elöblítjük, és tiszta konyharuhán hagyjuk megszáradni.
Elkészítés
A gyümölcs szárát, leveleit és a sérült részeket eltávolítjuk, majd alaposan, több léről megmossuk.
Az előkészített üvegeket megrakjuk a gyümölccsel és annyi vizet engedünk rá, hogy ellepje azokat.
A gyümölcs savanyúságától függően 3-4 ek. cukrot teszünk rá, majd a késhegynyi tartósítószert is rászórjuk.
Rácsavarjuk a kupakokat.
Egy akkora lábasba állítjuk az üvegeket, hogy fel tudjuk tölteni vízzel a kupakok aljáig.
Odatesszük főni.
Amikor az üvegben elkezd gyöngyözni a lé, attól kezdve még 20 percig főzzük.
Elzárjuk, és a lábasban hagyjuk kihűlni.
Az előkészített üvegeket megrakjuk a gyümölccsel és annyi vizet engedünk rá, hogy ellepje azokat.
A gyümölcs savanyúságától függően 3-4 ek. cukrot teszünk rá, majd a késhegynyi tartósítószert is rászórjuk.
Rácsavarjuk a kupakokat.
Egy akkora lábasba állítjuk az üvegeket, hogy fel tudjuk tölteni vízzel a kupakok aljáig.
Odatesszük főni.
Amikor az üvegben elkezd gyöngyözni a lé, attól kezdve még 20 percig főzzük.
Elzárjuk, és a lábasban hagyjuk kihűlni.
Tálalás
Három db 7 dl üvegnyi befőtt.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?