Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csíkos puding

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 6-8 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6-8 adag elkészítéséhez

Vanília pudinghoz:

500 ml tej
35 g cukor

Gyümölcsös pudinghoz:

400 ml multivitamin gyümölcslé
35 g cukor

Ezenkívül:

kb. 250 g vegyes gyümölcs pl. őszibarack, sárgabarack, nektarin
egy kevés fehércsokoládé

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A gyümölcsöket megmossuk és meghámozzuk, majd kockára vagy hasábokra vágjuk őket. Egy reszelő segítségével fehércsokoládé forgácsot készítünk.

Elkészítés:

Vaníliaízű puding: a pudingot a csomagoláson lévő elkészítési utasítások alapján tejjel elkészítjük.

Gyümölcs puding: a pudingot a csomagoláson lévő utasítások alapján, de tej helyett 400 ml multivitaminlével készítjük el.

Pudingok rétegezése: egy nagyobb (kb. 20 Ø cm) üveg- vagy desszertes tálba a szeletelt gyümölcs felét egyenletesen elosztjuk, majd a kétféle pudingot rétegezzük. A desszert tetejét a maradék gyümölccsel és a csokoládéforgáccsal díszítjük. Az elkészített desszertet kb. 2 órára hűtőbe tesszük.

Tipp:

A szép rétegek kialakításához öntsük a pudingokat a tál széléig.
A Csíkos puding gyümölcsökkel rétegezett, dekoratív pohárkrém desszert jeles napokra.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!