Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zserbó tiramisu

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 5-6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 5-6 adag elkészítéséhez

Tiramisu krémhez:

250 ml hideg tej
250 g mascarpone sajt

Rétegezéshez:

100 g babapiskóta
kb. 75 ml hideg, erős presszókávé
25 ml amaretto (mandulalikőr)
kb. 200 g sárgabaracklekvár
kb. 80-100 g durvára aprított dió

Díszítéshez:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A babapiskótákat 3-4 darabba vágjuk. A presszókávét összekeverjük az amarettóval, a baracklekvárt simára keverjük.

Elkészítés:

Egy magas falú keverőtálba beleöntjük a hideg tejet. Hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton röviden összekeverjük, majd 3 perc alatt a legmagasabb fokozaton felverjük, végül közepes fokozaton, röviden hozzákeverjük a mascarponét.

A tiramisu krémet az ízesített kávéval átitatott babapiskótával, a baracklekvárral és a dióval együtt elosztjuk, rétegezzük a desszertes poharakban.

A zserbó tiramisu desszertet legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük, majd tálalás előtt megszórjuk kakaóval.

Tipp:

A diót felhasználás előtt megpiríthatjuk forró, száraz serpenyőben. A pirítást követően azonnal tegyük át egy hideg tányérra, hagyjuk kihűlni, majd ezután aprítsuk fel.
Zserbó tiramisu

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
52 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
44 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!