Zserbó tiramisu
Hozzávalók
Tiramisu krémhez:
250 ml hideg tej
1 tasak Dr. Oetker Tiramisu krém
250 g mascarpone sajt
Rétegezéshez:
100 g babapiskóta
kb. 75 ml hideg, erős presszókávé
25 ml amaretto (mandulalikőr)
kb. 200 g sárgabaracklekvár
kb. 80-100 g durvára aprított dió
Díszítéshez:
némi Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
Elkészítés
Előkészítés:
A babapiskótákat 3-4 darabba vágjuk. A presszókávét összekeverjük az amarettóval, a baracklekvárt simára keverjük.
Elkészítés:
Egy magas falú keverőtálba beleöntjük a hideg tejet. Hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton röviden összekeverjük, majd 3 perc alatt a legmagasabb fokozaton felverjük, végül közepes fokozaton, röviden hozzákeverjük a mascarponét.
A tiramisu krémet az ízesített kávéval átitatott babapiskótával, a baracklekvárral és a dióval együtt elosztjuk, rétegezzük a desszertes poharakban.
A zserbó tiramisu desszertet legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük, majd tálalás előtt megszórjuk kakaóval.
A tiramisu krémet az ízesített kávéval átitatott babapiskótával, a baracklekvárral és a dióval együtt elosztjuk, rétegezzük a desszertes poharakban.
A zserbó tiramisu desszertet legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük, majd tálalás előtt megszórjuk kakaóval.
Tipp:
A diót felhasználás előtt megpiríthatjuk forró, száraz serpenyőben. A pirítást követően azonnal tegyük át egy hideg tányérra, hagyjuk kihűlni, majd ezután aprítsuk fel.
Kedvencnek jelölöm
Zserbó tiramisu
Hozzávalók
kb. 5-6 adag elkészítéséhez
Rétegezéshez:
100 g babapiskóta
kb. 75 ml hideg, erős presszókávé
25 ml amaretto (mandulalikőr)
kb. 200 g sárgabaracklekvár
kb. 80-100 g durvára aprított dió
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A babapiskótákat 3-4 darabba vágjuk. A presszókávét összekeverjük az amarettóval, a baracklekvárt simára keverjük.
Elkészítés:
Egy magas falú keverőtálba beleöntjük a hideg tejet. Hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton röviden összekeverjük, majd 3 perc alatt a legmagasabb fokozaton felverjük, végül közepes fokozaton, röviden hozzákeverjük a mascarponét.
A tiramisu krémet az ízesített kávéval átitatott babapiskótával, a baracklekvárral és a dióval együtt elosztjuk, rétegezzük a desszertes poharakban.
A zserbó tiramisu desszertet legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük, majd tálalás előtt megszórjuk kakaóval.
A tiramisu krémet az ízesített kávéval átitatott babapiskótával, a baracklekvárral és a dióval együtt elosztjuk, rétegezzük a desszertes poharakban.
A zserbó tiramisu desszertet legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük, majd tálalás előtt megszórjuk kakaóval.
Tipp:
A diót felhasználás előtt megpiríthatjuk forró, száraz serpenyőben. A pirítást követően azonnal tegyük át egy hideg tányérra, hagyjuk kihűlni, majd ezután aprítsuk fel.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?