
Csíkos pralinészelet



Hozzávalók
Marcipán réteghez:
Mogyorókrémes réteghez:
Mázhoz:
Elkészítés
Elkészítés:
A marcipánt a fűszerrel és a mandulalikőrrel összegyúrjuk, 4 egyenlő részre osztjuk, majd porcukorral meghintett munkalapon a masszából egyenként 12 x 16 cm lapokat nyújtunk.
A tortabevonót a tasakon lévő használati utasítás alapján megolvasztjuk, majd a mogyorókrémmel jól elkeverjük. A marcipán lapokat a krémmel összeragasztjuk, és kb. 1-2 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
Végül a Csíkos pralinészelet díszítéséhez a tortabevonót a tasakon lévő használati utasítás alapján megolvasztjuk, a desszertet a mázzal bevonjuk, ízlés szerint darált pisztáciával vagy dekor szórócukorral díszítjük. Hagyjuk a mázat megszilárdulni (kb. 30 perc). A Csíkos pralinészeletet kb. 2 x 2 cm kockákra felvágva kínáljuk.


Csíkos pralinészelet
Hozzávalók
kb. 30 darab elkészítéséhez
Marcipán réteghez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A marcipánt a fűszerrel és a mandulalikőrrel összegyúrjuk, 4 egyenlő részre osztjuk, majd porcukorral meghintett munkalapon a masszából egyenként 12 x 16 cm lapokat nyújtunk.
A tortabevonót a tasakon lévő használati utasítás alapján megolvasztjuk, majd a mogyorókrémmel jól elkeverjük. A marcipán lapokat a krémmel összeragasztjuk, és kb. 1-2 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
Végül a Csíkos pralinészelet díszítéséhez a tortabevonót a tasakon lévő használati utasítás alapján megolvasztjuk, a desszertet a mázzal bevonjuk, ízlés szerint darált pisztáciával vagy dekor szórócukorral díszítjük. Hagyjuk a mázat megszilárdulni (kb. 30 perc). A Csíkos pralinészeletet kb. 2 x 2 cm kockákra felvágva kínáljuk.

Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?