Csíkos pralinészelet
Hozzávalók
Marcipán réteghez:
Mogyorókrémes réteghez:
Mázhoz:
Elkészítés
Elkészítés:
A marcipánt a fűszerrel és a mandulalikőrrel összegyúrjuk, 4 egyenlő részre osztjuk, majd porcukorral meghintett munkalapon a masszából egyenként 12 x 16 cm lapokat nyújtunk.
A tortabevonót a tasakon lévő használati utasítás alapján megolvasztjuk, majd a mogyorókrémmel jól elkeverjük. A marcipán lapokat a krémmel összeragasztjuk, és kb. 1-2 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
Végül a Csíkos pralinészelet díszítéséhez a tortabevonót a tasakon lévő használati utasítás alapján megolvasztjuk, a desszertet a mázzal bevonjuk, ízlés szerint darált pisztáciával vagy dekor szórócukorral díszítjük. Hagyjuk a mázat megszilárdulni (kb. 30 perc). A Csíkos pralinészeletet kb. 2 x 2 cm kockákra felvágva kínáljuk.
Csíkos pralinészelet
Hozzávalók
kb. 30 darab elkészítéséhez
Marcipán réteghez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A marcipánt a fűszerrel és a mandulalikőrrel összegyúrjuk, 4 egyenlő részre osztjuk, majd porcukorral meghintett munkalapon a masszából egyenként 12 x 16 cm lapokat nyújtunk.
A tortabevonót a tasakon lévő használati utasítás alapján megolvasztjuk, majd a mogyorókrémmel jól elkeverjük. A marcipán lapokat a krémmel összeragasztjuk, és kb. 1-2 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
Végül a Csíkos pralinészelet díszítéséhez a tortabevonót a tasakon lévő használati utasítás alapján megolvasztjuk, a desszertet a mázzal bevonjuk, ízlés szerint darált pisztáciával vagy dekor szórócukorral díszítjük. Hagyjuk a mázat megszilárdulni (kb. 30 perc). A Csíkos pralinészeletet kb. 2 x 2 cm kockákra felvágva kínáljuk.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?