Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csíkos pralinészelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 30 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 30 darab elkészítéséhez

Marcipán réteghez:

1 csipet őrölt kardamom ízlés szerint
2 evőkanál mandulalikőr (Amaretto)

Mogyorókrémes réteghez:

200 g mogyorókrém

Mázhoz:

kevés darált pisztácia a díszítéshez
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A Csíkos pralinészelet hozzávalóit pontosan mérjük ki és készítsük elő.

A marcipánt a fűszerrel és a mandulalikőrrel összegyúrjuk, 4 egyenlő részre osztjuk, majd porcukorral meghintett munkalapon a masszából egyenként 12 x 16 cm lapokat nyújtunk.

A tortabevonót a tasakon lévő használati utasítás alapján megolvasztjuk, majd a mogyorókrémmel jól elkeverjük. A marcipán lapokat a krémmel összeragasztjuk, és kb. 1-2 órára hűtőszekrénybe helyezzük.

Végül a Csíkos pralinészelet díszítéséhez a tortabevonót a tasakon lévő használati utasítás alapján megolvasztjuk, a desszertet a mázzal bevonjuk, ízlés szerint darált pisztáciával vagy dekor szórócukorral díszítjük. Hagyjuk a mázat megszilárdulni (kb. 30 perc). A Csíkos pralinészeletet kb. 2 x 2 cm kockákra felvágva kínáljuk.
A Csíkos pralinészelet sütést nem igénylő desszert ünnepekre, jeles napokra, családi eseményekre.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!