Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csipkebogyó lekvár /hecsedli/

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván

Hozzávalók

Csipkebogyó lekvár /hecsedli/

Csipkebogyó (amit egy picit a dér megcsípett)
Kilogrammonként 50 dkg cukor
Tisztára mosott kiforrázott üvegek
Kézi passzírozó
Sűrű szövésű szita
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A gyümölcsöt jól megmossuk és a két végét levágjuk. Fazékba tesszük, hogy a víz jól ellepje, állandóan kevergetve puhára főzzük, ha kell közben a vizet pótoljuk. Vigyázni kell rá, mert könnyen odaég. A kézi passzírozóval lepasszírozzuk és utána a sűrű szövésű szitán átpasszírozzuk kanállal, hogy a szőreitől megszabaduljunk. Majd lemérjük a súlyát és hozzáadjuk a cukrot, amivel jó sűrűre főzzük állandóan kevergetve. Forrón tiszta üvegekbe töltjük, és száraz dunsztba tesszük egy éjszakára.

Alternatív elkészítés

Ez egy több napos lekvár készítés!
Mi el mentünk szedni a párommal, ez egy délutánt vett igénybe, olyan 6 kg körüli volt a gyümölcs.
Ebből lett 3 kg tiszta massza. A fáradtságot megéri, mert egy nagyon finom lekvár.
Csipkebogyó lekvár /hecsedli/ Csipkebogyó lekvár /hecsedli/ Csipkebogyó lekvár /hecsedli/

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!