Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csipkebogyó lekvár (Hecsedli)

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Hozzávalók

Csipkebogyó lekvár (Hecsedli)

0,5 kg csipkebogyó (tisztítva)
10-20 dkg cukor (nádcukor)
1 kk. őrölt gyömbér
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A csipkebogyót jól megmossuk, a végeit éles késsel levágjuk majd annyi vízbe, ami ellepi beáztatjuk 1 éjszakára. (ezt akár le is lehet szűrni és meginni, sok benne a C-vitamin)
Befőttes üvegeket kifőzni (sterilizálni)

Elkészítés

A beáztatott csipkebogyót 1- 1,5 óra alatt puhára főzzük.
A főzővizéből kimérünk fél litert és ezzel együtt botmixerrel pürésítjük vagy húsdarálón ledaráljuk a bogyókat. A kapott masszát szűrőn átszűrjük majd még egyszer finomabb szűrőn is. (nagyon apró lyukú szűrőt használjunk, szokták harisnyán is átnyomni) Az így kinyert pépet elkeverjük a cukorral, fűszerrel és a dzsemfix-el és forrástól számított 3-4 percig főzzük, majd forrón az előkészített üvegekbe töltjük. A tetejére állítva hagyjuk kihűlni.

Tálalás

5 kis üveg
Csipkebogyó lekvár (Hecsedli) Csipkebogyó lekvár (Hecsedli) Csipkebogyó lekvár (Hecsedli)

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 20-40 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!