Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csipkebogyó lekvár (Hecsedli)

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Csipkebogyó lekvár (Hecsedli)

0,5 kg csipkebogyó (tisztítva)
10-20 dkg cukor (nádcukor)
1 kk. őrölt gyömbér
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A csipkebogyót jól megmossuk, a végeit éles késsel levágjuk majd annyi vízbe, ami ellepi beáztatjuk 1 éjszakára. (ezt akár le is lehet szűrni és meginni, sok benne a C-vitamin)
Befőttes üvegeket kifőzni (sterilizálni)

Elkészítés

A beáztatott csipkebogyót 1- 1,5 óra alatt puhára főzzük.
A főzővizéből kimérünk fél litert és ezzel együtt botmixerrel pürésítjük vagy húsdarálón ledaráljuk a bogyókat. A kapott masszát szűrőn átszűrjük majd még egyszer finomabb szűrőn is. (nagyon apró lyukú szűrőt használjunk, szokták harisnyán is átnyomni) Az így kinyert pépet elkeverjük a cukorral, fűszerrel és a dzsemfix-el és forrástól számított 3-4 percig főzzük, majd forrón az előkészített üvegekbe töltjük. A tetejére állítva hagyjuk kihűlni.

Tálalás

5 kis üveg
Csipkebogyó lekvár (Hecsedli) Csipkebogyó lekvár (Hecsedli) Csipkebogyó lekvár (Hecsedli)

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!