Csipkebogyó lekvár (Hecsedli)
Hozzávalók
Csipkebogyó lekvár (Hecsedli)
0,5 kg csipkebogyó (tisztítva)
10-20 dkg cukor (nádcukor)
1 kk. őrölt gyömbér
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 3:1
Elkészítés
Előkészítés
A csipkebogyót jól megmossuk, a végeit éles késsel levágjuk majd annyi vízbe, ami ellepi beáztatjuk 1 éjszakára. (ezt akár le is lehet szűrni és meginni, sok benne a C-vitamin)
Befőttes üvegeket kifőzni (sterilizálni)
Befőttes üvegeket kifőzni (sterilizálni)
Elkészítés
A beáztatott csipkebogyót 1- 1,5 óra alatt puhára főzzük.
A főzővizéből kimérünk fél litert és ezzel együtt botmixerrel pürésítjük vagy húsdarálón ledaráljuk a bogyókat. A kapott masszát szűrőn átszűrjük majd még egyszer finomabb szűrőn is. (nagyon apró lyukú szűrőt használjunk, szokták harisnyán is átnyomni) Az így kinyert pépet elkeverjük a cukorral, fűszerrel és a dzsemfix-el és forrástól számított 3-4 percig főzzük, majd forrón az előkészített üvegekbe töltjük. A tetejére állítva hagyjuk kihűlni.
A főzővizéből kimérünk fél litert és ezzel együtt botmixerrel pürésítjük vagy húsdarálón ledaráljuk a bogyókat. A kapott masszát szűrőn átszűrjük majd még egyszer finomabb szűrőn is. (nagyon apró lyukú szűrőt használjunk, szokták harisnyán is átnyomni) Az így kinyert pépet elkeverjük a cukorral, fűszerrel és a dzsemfix-el és forrástól számított 3-4 percig főzzük, majd forrón az előkészített üvegekbe töltjük. A tetejére állítva hagyjuk kihűlni.
Tálalás
5 kis üveg
Kedvencnek jelölöm
Csipkebogyó lekvár (Hecsedli)
Hozzávalók
Csipkebogyó lekvár (Hecsedli)
0,5 kg csipkebogyó (tisztítva)
10-20 dkg cukor (nádcukor)
1 kk. őrölt gyömbér
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 3:1
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A csipkebogyót jól megmossuk, a végeit éles késsel levágjuk majd annyi vízbe, ami ellepi beáztatjuk 1 éjszakára. (ezt akár le is lehet szűrni és meginni, sok benne a C-vitamin)
Befőttes üvegeket kifőzni (sterilizálni)
Befőttes üvegeket kifőzni (sterilizálni)
Elkészítés
A beáztatott csipkebogyót 1- 1,5 óra alatt puhára főzzük.
A főzővizéből kimérünk fél litert és ezzel együtt botmixerrel pürésítjük vagy húsdarálón ledaráljuk a bogyókat. A kapott masszát szűrőn átszűrjük majd még egyszer finomabb szűrőn is. (nagyon apró lyukú szűrőt használjunk, szokták harisnyán is átnyomni) Az így kinyert pépet elkeverjük a cukorral, fűszerrel és a dzsemfix-el és forrástól számított 3-4 percig főzzük, majd forrón az előkészített üvegekbe töltjük. A tetejére állítva hagyjuk kihűlni.
A főzővizéből kimérünk fél litert és ezzel együtt botmixerrel pürésítjük vagy húsdarálón ledaráljuk a bogyókat. A kapott masszát szűrőn átszűrjük majd még egyszer finomabb szűrőn is. (nagyon apró lyukú szűrőt használjunk, szokták harisnyán is átnyomni) Az így kinyert pépet elkeverjük a cukorral, fűszerrel és a dzsemfix-el és forrástól számított 3-4 percig főzzük, majd forrón az előkészített üvegekbe töltjük. A tetejére állítva hagyjuk kihűlni.
Tálalás
5 kis üveg


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?