Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csoda szelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta tészta:

5 db tojás
5 evőkanál kristály cukor
fél csomag Dr. Oetker Sütőpor
5 evőkanál finom búzaliszt

Krém:

5 dl tej
5 evőkanál búza finom liszt
5 db tojássárgája
25 dkg porcukor
25 dkg margarin

Hab:

25 dkg porcukor
5 db tojásfehérje
1 csomag (200gr.) kókuszreszelék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az 5 tojásból és a hozzávalókból piskóta tésztát készítünk!

Krém elkészítése: az 5 db tojássárgáját, 5 evőkanál lisztet, 3 evőkanál kakaóport, 5 dl tejet csomómentesen elkeverjük és egy edénybe feltesszük főzni!
25 dkg porcukrot, 25 dkg vajjal/margarinnal kikeverjük, majd a kihűlt krémhez tesszük. Ezeket jól összedolgozzuk.

Hab elkészítése: az 5 db tojásfehérjét, 25 dkg porcukorral habbá verjük, majd hozzáadjuk az 1 csomag kókuszreszeléket.
Ha mindennel elkészültünk összeállítjuk a süteményt. A piskótára rákenjük a krémet, majd a habot és végül 1 tasak Dr. Oetker tortabevonóval bevonjuk!
Jó étvágyat :)
Csoda szelet Csoda szelet Csoda szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő 40-60 perc között
89 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!