
Mini sajttorta



Hozzávalók
Kapcsos tortaformához (Ø 18 cm):
Kekszes alaphoz:
Töltelékhez:
Szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Olvasszuk fel a vajat vagy margarint egy kis serpenyőben, és hagyjuk kissé kihűlni. A vajas kekszet tegyük egy fagyasztózacskóba, jól zárjuk le, és sodrófával törjük össze. Keverjük össze a kekszmorzsát és a mandulát a felolvasztott zsiradékkal. Tegyük a morzsát a formába, és egy evőkanállal segítségével nyomkodjuk le, hogy egy alapot képezzen.
Töltelék:
Tegyük a mascarponét és a túrót egy keverőtálba, és keverjük össze rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton egy konyhai robotgép (habverő) segítségével. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze. Öntsük a keveréket a formába. Helyezzük a formát a sütőben lévő alsó rácsra és süssük meg a sajttortát.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortát hagyjuk a formában kihűlni, tegyük egy süteményrácsra.
Óvatosan lazítsuk meg és távolítsuk el a forma peremét. Helyezzük a tortát egy tortatálra. Tálalás előtt szórjuk meg cukorral, és konyhai gázégővel karamellizáljuk.


Mini sajttorta
Hozzávalók
kb. 8 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (Ø 18 cm):
Kekszes alaphoz:
Töltelékhez:
Szóráshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Olvasszuk fel a vajat vagy margarint egy kis serpenyőben, és hagyjuk kissé kihűlni. A vajas kekszet tegyük egy fagyasztózacskóba, jól zárjuk le, és sodrófával törjük össze. Keverjük össze a kekszmorzsát és a mandulát a felolvasztott zsiradékkal. Tegyük a morzsát a formába, és egy evőkanállal segítségével nyomkodjuk le, hogy egy alapot képezzen.
Töltelék:
Tegyük a mascarponét és a túrót egy keverőtálba, és keverjük össze rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton egy konyhai robotgép (habverő) segítségével. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze. Öntsük a keveréket a formába. Helyezzük a formát a sütőben lévő alsó rácsra és süssük meg a sajttortát.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortát hagyjuk a formában kihűlni, tegyük egy süteményrácsra.
Óvatosan lazítsuk meg és távolítsuk el a forma peremét. Helyezzük a tortát egy tortatálra. Tálalás előtt szórjuk meg cukorral, és konyhai gázégővel karamellizáljuk.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?