Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mini sajttorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 8 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 szelet elkészítéséhez

Kapcsos tortaformához (Ø 18 cm):

sütőpapír

Kekszes alaphoz:

50 g vaj vagy margarin
50 g vajas keksz
25 g őrölt mandula

Töltelékhez:

250 g mascarpone krémsajt
250 g krémes túró (zsírszegény)
1 darab tojás (M-es)
75 g juharszirup
1 evőkanál citromlé

Szóráshoz:

1 evőkanál barnacukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaforma alját béleljük ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Kekszes alap:
Olvasszuk fel a vajat vagy margarint egy kis serpenyőben, és hagyjuk kissé kihűlni. A vajas kekszet tegyük egy fagyasztózacskóba, jól zárjuk le, és sodrófával törjük össze. Keverjük össze a kekszmorzsát és a mandulát a felolvasztott zsiradékkal. Tegyük a morzsát a formába, és egy evőkanállal segítségével nyomkodjuk le, hogy egy alapot képezzen.

Töltelék:
Tegyük a mascarponét és a túrót egy keverőtálba, és keverjük össze rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton egy konyhai robotgép (habverő) segítségével. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze. Öntsük a keveréket a formába. Helyezzük a formát a sütőben lévő alsó rácsra és süssük meg a sajttortát.

Sütési idő: kb. 45-50 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A tortát hagyjuk a formában kihűlni, tegyük egy süteményrácsra.

Óvatosan lazítsuk meg és távolítsuk el a forma peremét. Helyezzük a tortát egy tortatálra. Tálalás előtt szórjuk meg cukorral, és konyhai gázégővel karamellizáljuk.
Mini sajttorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!