Mini sajttorta
Hozzávalók
Kapcsos tortaformához (Ø 18 cm):
sütőpapír
Kekszes alaphoz:
50 g vaj vagy margarin
50 g vajas keksz
25 g őrölt mandula
Töltelékhez:
250 g mascarpone krémsajt
250 g krémes túró (zsírszegény)
1 darab tojás (M-es)
75 g juharszirup
1 evőkanál Dr. Oetker Étkezési keményítő
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
1 evőkanál citromlé
Szóráshoz:
1 evőkanál barnacukor
Elkészítés
Előkészítés:
A tortaforma alját béleljük ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Kekszes alap:
Olvasszuk fel a vajat vagy margarint egy kis serpenyőben, és hagyjuk kissé kihűlni. A vajas kekszet tegyük egy fagyasztózacskóba, jól zárjuk le, és sodrófával törjük össze. Keverjük össze a kekszmorzsát és a mandulát a felolvasztott zsiradékkal. Tegyük a morzsát a formába, és egy evőkanállal segítségével nyomkodjuk le, hogy egy alapot képezzen.
Töltelék:
Tegyük a mascarponét és a túrót egy keverőtálba, és keverjük össze rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton egy konyhai robotgép (habverő) segítségével. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze. Öntsük a keveréket a formába. Helyezzük a formát a sütőben lévő alsó rácsra és süssük meg a sajttortát.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortát hagyjuk a formában kihűlni, tegyük egy süteményrácsra.
Óvatosan lazítsuk meg és távolítsuk el a forma peremét. Helyezzük a tortát egy tortatálra. Tálalás előtt szórjuk meg cukorral, és konyhai gázégővel karamellizáljuk.
Olvasszuk fel a vajat vagy margarint egy kis serpenyőben, és hagyjuk kissé kihűlni. A vajas kekszet tegyük egy fagyasztózacskóba, jól zárjuk le, és sodrófával törjük össze. Keverjük össze a kekszmorzsát és a mandulát a felolvasztott zsiradékkal. Tegyük a morzsát a formába, és egy evőkanállal segítségével nyomkodjuk le, hogy egy alapot képezzen.
Töltelék:
Tegyük a mascarponét és a túrót egy keverőtálba, és keverjük össze rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton egy konyhai robotgép (habverő) segítségével. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze. Öntsük a keveréket a formába. Helyezzük a formát a sütőben lévő alsó rácsra és süssük meg a sajttortát.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortát hagyjuk a formában kihűlni, tegyük egy süteményrácsra.
Óvatosan lazítsuk meg és távolítsuk el a forma peremét. Helyezzük a tortát egy tortatálra. Tálalás előtt szórjuk meg cukorral, és konyhai gázégővel karamellizáljuk.
Kedvencnek jelölöm
Mini sajttorta
Hozzávalók
kb. 8 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (Ø 18 cm):
sütőpapír
Kekszes alaphoz:
50 g vaj vagy margarin
50 g vajas keksz
25 g őrölt mandula
Töltelékhez:
250 g mascarpone krémsajt
250 g krémes túró (zsírszegény)
1 darab tojás (M-es)
75 g juharszirup
1 evőkanál Dr. Oetker Étkezési Keményítő
1 evőkanál citromlé
Szóráshoz:
1 evőkanál barnacukor
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tortaforma alját béleljük ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Kekszes alap:
Olvasszuk fel a vajat vagy margarint egy kis serpenyőben, és hagyjuk kissé kihűlni. A vajas kekszet tegyük egy fagyasztózacskóba, jól zárjuk le, és sodrófával törjük össze. Keverjük össze a kekszmorzsát és a mandulát a felolvasztott zsiradékkal. Tegyük a morzsát a formába, és egy evőkanállal segítségével nyomkodjuk le, hogy egy alapot képezzen.
Töltelék:
Tegyük a mascarponét és a túrót egy keverőtálba, és keverjük össze rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton egy konyhai robotgép (habverő) segítségével. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze. Öntsük a keveréket a formába. Helyezzük a formát a sütőben lévő alsó rácsra és süssük meg a sajttortát.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortát hagyjuk a formában kihűlni, tegyük egy süteményrácsra.
Óvatosan lazítsuk meg és távolítsuk el a forma peremét. Helyezzük a tortát egy tortatálra. Tálalás előtt szórjuk meg cukorral, és konyhai gázégővel karamellizáljuk.
Olvasszuk fel a vajat vagy margarint egy kis serpenyőben, és hagyjuk kissé kihűlni. A vajas kekszet tegyük egy fagyasztózacskóba, jól zárjuk le, és sodrófával törjük össze. Keverjük össze a kekszmorzsát és a mandulát a felolvasztott zsiradékkal. Tegyük a morzsát a formába, és egy evőkanállal segítségével nyomkodjuk le, hogy egy alapot képezzen.
Töltelék:
Tegyük a mascarponét és a túrót egy keverőtálba, és keverjük össze rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton egy konyhai robotgép (habverő) segítségével. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze. Öntsük a keveréket a formába. Helyezzük a formát a sütőben lévő alsó rácsra és süssük meg a sajttortát.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortát hagyjuk a formában kihűlni, tegyük egy süteményrácsra.
Óvatosan lazítsuk meg és távolítsuk el a forma peremét. Helyezzük a tortát egy tortatálra. Tálalás előtt szórjuk meg cukorral, és konyhai gázégővel karamellizáljuk.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?