
Csokicseppes amerikai palacsinta



Hozzávalók
Tésztához:
Tálaláshoz:
Elkészítés
Elkészítés:
Az amerikai palacsinta alapport a kimért tejjel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. A csokicseppekből keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit a tésztához keverjük. Egy teflonserpenyőben kevés margarint felolvasztunk, majd kb. 8 darab palacsintát sütünk a masszából. Ehhez kb. 3 evőkanálnyi tésztát a serpenyőbe adagolunk, kissé elsimítjuk, és közepes hőfokon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
A hideg habtejszínt magas falú edénybe öntjük, majd konyhai robotgéppel (habverő), a kétféle cukor hozzáadásával lágy habbá verjük. A palacsintákra kanalazzuk, végül megszórjuk a félretett csokicseppekkel.
Tipp:


Csokicseppes amerikai palacsinta
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Tésztához:
Tálaláshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Az amerikai palacsinta alapport a kimért tejjel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. A csokicseppekből keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit a tésztához keverjük. Egy teflonserpenyőben kevés margarint felolvasztunk, majd kb. 8 darab palacsintát sütünk a masszából. Ehhez kb. 3 evőkanálnyi tésztát a serpenyőbe adagolunk, kissé elsimítjuk, és közepes hőfokon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
A hideg habtejszínt magas falú edénybe öntjük, majd konyhai robotgéppel (habverő), a kétféle cukor hozzáadásával lágy habbá verjük. A palacsintákra kanalazzuk, végül megszórjuk a félretett csokicseppekkel.
Tipp:

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?