
Kakaós-húsvéti nyuszi



Hozzávalók
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Töltelékhez:
15 g Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
30 g cukor
1/2 teáskanál őrölt fahéj
25 g Rama margarin
Kenéshez:
1 darab felvert tojás (M-es)
Díszítéshez:
30 g porcukor
125 g mascarpone
1 tasak Dr. Oetker Dekor gyöngy Rózsaszín
1 darab kezeletlen héjú narancs
Elkészítés
Előkészítés:
A Kakaós-húsvéti nyuszi sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A leveles tésztát kisimítjuk, keresztben félbevágjuk és az egyik lapot a megolvasztott margarinnal megkenjük. A töltelék hozzávalóit evőkanállal összekeverjük, a tésztára kanalazzuk, majd egyenletesen elosztjuk úgy, hogy a tészta alsó és felső részén egy fél cm-es csíkot szabadon hagyunk. A maradék margarinnal meglocsoljuk, végül ráhelyezzük a másik lapot, s kézzel az egészet kissé megnyomkodjuk. A tésztát fekvő helyzetbe forgatjuk 1,5 cm-es csíkokra vágjuk (1. ábra) és néhány csíkot a két végét összefogva megtekerünk úgy, hogy a végén egy kis lyukat hagyunk. A maradék tésztadarabokból középen összefogva és a végüket lefelé hajtva nyuszifüleket formázunk (2. ábra). A tésztát a sütőpapírral együk a tepsibe (kb. 40x30 cm) helyezzük, majd a felvert tojással megkenjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt a sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd porcukorral megszórjuk. A mascarponét a porcukorral együtt konyhai robotgéppel (habverő) elkeverjük. Habzsákba töltjük és csillagfejű kinyomóval díszt nyomunk a tésztafonatok alsó felére és a nyuszifülekre orr gyanánt. Végül a narancsot megpucoljuk, a héjából hajszálvékony csíkokat vágunk, és ezekkel, valamint a rózsaszín dekor gyöngyökkel díszítjük a Kakaós-húsvéti nyuszi sütemény tetejét.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt a sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd porcukorral megszórjuk. A mascarponét a porcukorral együtt konyhai robotgéppel (habverő) elkeverjük. Habzsákba töltjük és csillagfejű kinyomóval díszt nyomunk a tésztafonatok alsó felére és a nyuszifülekre orr gyanánt. Végül a narancsot megpucoljuk, a héjából hajszálvékony csíkokat vágunk, és ezekkel, valamint a rózsaszín dekor gyöngyökkel díszítjük a Kakaós-húsvéti nyuszi sütemény tetejét.
Tipp:
A kakaópor helyett használhatunk csupán fahéjas tölteléket is - 15 g cukor és egy teáskanál fahéj keverékével - a Kakaós-húsvéti nyuszi sütemény elkészítéséhez.



Kedvencnek jelölöm

Kakaós-húsvéti nyuszi
Hozzávalók
kb. 14-16 darab elkészítéséhez
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Töltelékhez:
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
30 g cukor
1/2 teáskanál őrölt fahéj
25 g Rama margarin
Kenéshez:
1 darab felvert tojás (M-es)
Díszítéshez:
30 g porcukor
125 g mascarpone
1 darab kezeletlen héjú narancs
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítése lépésről lépésre
Előkészítés:
A Kakaós-húsvéti nyuszi sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A leveles tésztát kisimítjuk, keresztben félbevágjuk és az egyik lapot a megolvasztott margarinnal megkenjük. A töltelék hozzávalóit evőkanállal összekeverjük, a tésztára kanalazzuk, majd egyenletesen elosztjuk úgy, hogy a tészta alsó és felső részén egy fél cm-es csíkot szabadon hagyunk. A maradék margarinnal meglocsoljuk, végül ráhelyezzük a másik lapot, s kézzel az egészet kissé megnyomkodjuk. A tésztát fekvő helyzetbe forgatjuk 1,5 cm-es csíkokra vágjuk (1. ábra) és néhány csíkot a két végét összefogva megtekerünk úgy, hogy a végén egy kis lyukat hagyunk. A maradék tésztadarabokból középen összefogva és a végüket lefelé hajtva nyuszifüleket formázunk (2. ábra). A tésztát a sütőpapírral együk a tepsibe (kb. 40x30 cm) helyezzük, majd a felvert tojással megkenjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt a sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd porcukorral megszórjuk. A mascarponét a porcukorral együtt konyhai robotgéppel (habverő) elkeverjük. Habzsákba töltjük és csillagfejű kinyomóval díszt nyomunk a tésztafonatok alsó felére és a nyuszifülekre orr gyanánt. Végül a narancsot megpucoljuk, a héjából hajszálvékony csíkokat vágunk, és ezekkel, valamint a rózsaszín dekor gyöngyökkel díszítjük a Kakaós-húsvéti nyuszi sütemény tetejét.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt a sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd porcukorral megszórjuk. A mascarponét a porcukorral együtt konyhai robotgéppel (habverő) elkeverjük. Habzsákba töltjük és csillagfejű kinyomóval díszt nyomunk a tésztafonatok alsó felére és a nyuszifülekre orr gyanánt. Végül a narancsot megpucoljuk, a héjából hajszálvékony csíkokat vágunk, és ezekkel, valamint a rózsaszín dekor gyöngyökkel díszítjük a Kakaós-húsvéti nyuszi sütemény tetejét.
Tipp:
A kakaópor helyett használhatunk csupán fahéjas tölteléket is - 15 g cukor és egy teáskanál fahéj keverékével - a Kakaós-húsvéti nyuszi sütemény elkészítéséhez.



Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?