Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kakaós-húsvéti nyuszi

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 14-16 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

Töltelékhez:

30 g cukor
1/2 teáskanál őrölt fahéj
25 g Rama margarin

Kenéshez:

1 darab felvert tojás (M-es)

Díszítéshez:

30 g porcukor
125 g mascarpone
1 darab kezeletlen héjú narancs

Elkészítés

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, majd a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A leveles tésztát kisimítjuk, keresztben félbevágjuk és az egyik lapot a megolvasztott margarinnal megkenjük. A töltelék hozzávalóit evőkanállal összekeverjük, a tésztára kanalazzuk, majd egyenletesen elosztjuk úgy, hogy a tészta alsó és felső részén egy fél cm-es csíkot szabadon hagyunk. A maradék margarinnal meglocsoljuk, végül ráhelyezzük a másik lapot, s kézzel az egészet kissé megnyomkodjuk. A tésztát fekvő helyzetbe forgatjuk 1,5 cm-es csíkokra vágjuk (1. ábra) és néhány csíkot a két végét összefogva megtekerünk úgy, hogy a végén egy kis lyukat hagyunk. A maradék tésztadarabokból középen összefogva és a végüket lefelé hajtva nyuszifüleket formázunk (2. ábra). A tésztát a sütőpapírral együk a tepsibe (kb. 40x30 cm) helyezzük, majd a felvert tojással megkenjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a süteményt a sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd porcukorral megszórjuk. A mascarponét a porcukorral együtt konyhai robotgéppel (habverő) elkeverjük. Habzsákba töltjük és csillagfejű kinyomóval díszt nyomunk a tésztafonatok alsó felére és a nyuszifülekre orr gyanánt. Végül a narancsot megpucoljuk, a héjából hajszálvékony csíkokat vágunk, és ezekkel, valamint a rózsaszín dekor gyöngyökkel díszítjük.

Tipp:

A kakaópor helyett használhatunk csupán fahéjas tölteléket is. 15 g cukor és egy teáskanál fahéj keverékével.
Kakaós-húsvéti nyuszi Kakaós-húsvéti nyuszi Kakaós-húsvéti nyuszi

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-04-07
0 Kedvelés

Színezd újra! Látványos sütemények Fekete kakaóval

Kakaós sütemények fekete csavarral! Ha nemcsak a finom ízek, hanem az izgalmas, látványos küllem is számít egy sütinél, akkor a Dr. Oetker Fekete zsírszegény kakaópor a te terméked lesz!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-01
1 Kedvelés

Dekoráció helyett egy látványos süti – mohatorta

Nincs ötletünk a húsvéti dekorációra? Semmi gond! Készítsünk egy igazán látványos sütit az asztalra, a mohatortát!

Elolvasom Elolvasom

Lekvárok, szörpök, befőttek

1 Kedvelés

Tippek és trükkök a tökéletes befőzéshez.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-03-19
1 Kedvelés

Húsvéti brunch

Közeleg a húsvét, bár a jelenlegi helyzetben a nagy családi események valószínűleg elmaradnak, de szűk körben is feldobhatjuk a húsvéti lakomát. Lenyűgöző receptjeink igazán csodássá varázsolják az ünnepi asztalt!

Elolvasom Elolvasom

Sütemények

1 Kedvelés

Tippek és trükkök a tökéletes sütemények elkészítéséhez.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-03-11
0 Kedvelés

Krémes, a hagyományos sütemények királynője

Habos, remegős és pillekönnyű – talán ez az a három jelző, ami elsőre eszünkbe jut a krémesről. Sokan ezzel a sütivel kapcsolják össze a családi ünnepeket, másoknak cukrászdai sütizések emléke villan be.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!