Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kakaós-túrós csiga

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 10 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10 darab elkészítéséhez

Sütőlemezhez:

sütőpapír

Tésztához:

250 g búzaliszt
250 g félzsíros túró
100 g cukor
1 darab tojás (M-es)
2 evőkanál tej
2 evőkanál olaj
1 csipet só

Töltelékhez:

50 g vaj vagy margarin
60 g cukor

Díszítéshez:

némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Kakaós-túrós csiga hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A sütőlemezre sütőpapírt helyezünk.

Elkészítés:

Tészta:
Keverőtálba szitáljuk a lisztet, összekeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk az áttört túrót, a cukrot, a vanillincukrot, a tojást, a tejet, az olajat és a sót. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztóspirállal) közepes fokozaton, kb. 2 perc alatt sima tésztává összedolgozzuk. A tésztát letakarjuk, 30 percre hűtőbe tesszük pihenni. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A tésztát lisztezett felületen egy kb. 30x25 cm nagyságú, vékony téglalappá nyújtjuk.

Töltelék:
A vajat vagy margarint megolvasztjuk, megkenjük vele a tésztát, keveset félreteszünk. A cukrot és a kakaóport összekeverjük, egyenletesen a tésztára szórjuk. Ráspricceljük a maradék olvasztott vajat vagy margarint.

A tésztát a hosszabbik oldalától kezdve feltekerjük, majd éles késsel 10 darab 3 cm vastagságú darabra vágjuk. A csigákat az oldalukra fordítva a sütőlemezre helyezzük, majd a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-22 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A csigákat leszedjük a sütőlemezről, és rácson hagyjuk kihűlni.

Tálalás:
A Kakaós-túrós csiga péksüteményt porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp:

Ha a péksütemény zsírszegény túróból készül, adjunk a tésztához további 2-3 evőkanál tejet.
Kakaós-túrós csiga

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!