Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokidarás,apró virágos, zsúrtorta

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

3 tojás
3 ek liszt
4 ek víz
3 ek cukor

Krém:

25 dkg margarin
10 dkg csokoládé
2,5 ek liszt
2,5 dl tej
cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A tejből és a lisztből sűrű pépet főzök.

Elkészítés

A 3 tojást szétválasztom, a fehérjéből keményhabot verek. A sárgáját a cukorral, habosra keverem, majd hozzáadom a lisztet, a sütőport és a vizet és simára keverem, majd óvatosan beleforgatom a habot. Sütőpapíros, formában tűpróbáig sütöm.
A krémhez a margarint a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverem, hozzáadom a kakaót, a lisztes pépet és folyamatosan csurgatva az olvasztott, de nem forró csokoládét, alaposan kikeverem.
A piskótát kettévágom, megkenem a krémmel, kívül - belül. Én az oldalát alaposan megszórtam csokidarával, a tetejét pedig fondannal díszítettem.
Csokidarás,apró virágos, zsúrtorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
89 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!