
Csokis császármorzsa



Hozzávalók
Tésztához:
Sütéshez:
Szóráshoz:
Tálaláshoz:
Elkészítés
Elkészítés:
A tojásfehérjéket a cukorral (fokozatosan adagolva a cukrot) és a sóval konyhai robotgéppel(habverő) verjük nagyon keményre. A tojássárgáját, a lisztet, a sütőport, a kakaót és a tejet keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) sima tésztává keverjük. Keverjük bele a reszelt tortabevonót, majd fokozatosan keverjük hozzá a felvert tojásfehérjét. Hagyjuk a tésztát kb. 15 percig pihenni.
Melegítsük fel a vaj vagy margarin felét egy serpenyőben (Ø 28 cm). Öntsük bele a tészta felét, és közepes lángon, kb. 5 percig süssük. 2 spatulával először negyedeljük el a tésztát, amely még kissé "folyékony" a felszínen, majd fordítsuk meg és süssük alacsony hőfokon, szükség esetén még egy kis zsiradékot adva a serpenyőbe.
Ezután a császármorzsát 2 spatulával osszuk apró darabokra, tányérra rendezzük és melegen tartjuk. A többi tésztát ugyanígy készítsük el. Szórjuk meg porcukorral, és melegen tálaljuk vaníliaöntettel.
Vaníliaöntet:
Az expressz vaníliaöntetet a tasakon lévő utasítás szerint készítjük el.
Tipp:
200 g fagyasztott meggyet olvasszunk ki. Mérjünk ki 250 ml almalevet. A 20 g Dr. Oetker Étkezési keményítőt és a 15 g cukrot, kis mennyiségű almalével keverjük el, és a maradék almalevet forraljuk fel. Forrás után adjuk hozzá az almalével összekevert keményítőt és további kb. 1 percig főzzük, majd a végén adjuk hozzá a felolvasztott meggyet.


Csokis császármorzsa
Hozzávalók
kb. 2 adag elkészítéséhez
Tésztához:
Sütéshez:
Szóráshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A tojásfehérjéket a cukorral (fokozatosan adagolva a cukrot) és a sóval konyhai robotgéppel(habverő) verjük nagyon keményre. A tojássárgáját, a lisztet, a sütőport, a kakaót és a tejet keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) sima tésztává keverjük. Keverjük bele a reszelt tortabevonót, majd fokozatosan keverjük hozzá a felvert tojásfehérjét. Hagyjuk a tésztát kb. 15 percig pihenni.
Melegítsük fel a vaj vagy margarin felét egy serpenyőben (Ø 28 cm). Öntsük bele a tészta felét, és közepes lángon, kb. 5 percig süssük. 2 spatulával először negyedeljük el a tésztát, amely még kissé "folyékony" a felszínen, majd fordítsuk meg és süssük alacsony hőfokon, szükség esetén még egy kis zsiradékot adva a serpenyőbe.
Ezután a császármorzsát 2 spatulával osszuk apró darabokra, tányérra rendezzük és melegen tartjuk. A többi tésztát ugyanígy készítsük el. Szórjuk meg porcukorral, és melegen tálaljuk vaníliaöntettel.
Vaníliaöntet:
Az expressz vaníliaöntetet a tasakon lévő utasítás szerint készítjük el.
Tipp:
200 g fagyasztott meggyet olvasszunk ki. Mérjünk ki 250 ml almalevet. A 20 g Dr. Oetker Étkezési keményítőt és a 15 g cukrot, kis mennyiségű almalével keverjük el, és a maradék almalevet forraljuk fel. Forrás után adjuk hozzá az almalével összekevert keményítőt és további kb. 1 percig főzzük, majd a végén adjuk hozzá a felolvasztott meggyet.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?