Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokis császármorzsa

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 2 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 2 adag elkészítéséhez

Tésztához:

4 darab tojásfehérje (M-es)
80 g cukor
1 csipet só
4 darab tojássárgája (M-es)
140 g búzaliszt
300 ml tej
50 g Dr. Oetker Tortabevonó ét (reszelve)

Sütéshez:

kb. 50 g vaj vagy margarin vagy 4 evőkanál étolaj

Szóráshoz:

némi porcukor

Tálaláshoz:

250 ml hideg tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
A tojásfehérjéket a cukorral (fokozatosan adagolva a cukrot) és a sóval konyhai robotgéppel(habverő) verjük nagyon keményre. A tojássárgáját, a lisztet, a sütőport, a kakaót és a tejet keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) sima tésztává keverjük. Keverjük bele a reszelt tortabevonót, majd fokozatosan keverjük hozzá a felvert tojásfehérjét. Hagyjuk a tésztát kb. 15 percig pihenni.

Melegítsük fel a vaj vagy margarin felét egy serpenyőben (Ø 28 cm). Öntsük bele a tészta felét, és közepes lángon, kb. 5 percig süssük. 2 spatulával először negyedeljük el a tésztát, amely még kissé "folyékony" a felszínen, majd fordítsuk meg és süssük alacsony hőfokon, szükség esetén még egy kis zsiradékot adva a serpenyőbe.

Ezután a császármorzsát 2 spatulával osszuk apró darabokra, tányérra rendezzük és melegen tartjuk. A többi tésztát ugyanígy készítsük el. Szórjuk meg porcukorral, és melegen tálaljuk vaníliaöntettel.

Vaníliaöntet:
Az expressz vaníliaöntetet a tasakon lévő utasítás szerint készítjük el.

Tipp:

Tálaljunk meggyszószt hozzá:
200 g fagyasztott meggyet olvasszunk ki. Mérjünk ki 250 ml almalevet. A 20 g Dr. Oetker Étkezési keményítőt és a 15 g cukrot, kis mennyiségű almalével keverjük el, és a maradék almalevet forraljuk fel. Forrás után adjuk hozzá az almalével összekevert keményítőt és további kb. 1 percig főzzük, majd a végén adjuk hozzá a felolvasztott meggyet.
Csokis császármorzsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!