
Csokis-kávés gofri



Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Ezenkívül:
A gofrisütőhöz:
Elkészítés
Előkészítés:
A gofrisütőt a legmagasabb fokozatra előmelegítjük. Vegye figyelembe a gofrisütő használati utasítását.
Elkészítés:
A vajat vagy margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Lassan, keverés közben hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és az aromát, amíg tömör massza nem keletkezik. A tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük és felváltva a tejföllel két adagban közepes fokozaton belekeverjük.
A gofrisütőt visszakapcsoljuk közepes hőmérsékletre és beolajozzuk. A sütőbe darabonként 2 púpos evőkanál tésztát öntünk. A gofrit aranybarnára sütjük és rácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
A csokoládéba mártott kávészemeket apróra vágjuk. A pudingot a csomagoláson található leírás alapján, de 200 ml tejszínnel és 100 ml tejjel elkészítjük. A kávészemeket és a likőrt röviden belekeverjük. A krémet simacsöves (ø 12 mm) nyomózsákba öntjük vagy nagy mélyhűtő tasakba töltjük és az egyik csücskén kis lyukat vágunk.
A gofrik felét tortalapra tesszük és a krémet egyenletesen elkenjük rajta. A maradék gofrival beborítjuk úgy, hogy a szívek egymáson legyenek, majd egy kicsit összenyomkodjuk. A gofrit kb. 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt a töltött gofrikat kés segítségével szívekre osztjuk. Ízlés szerint megszórhatjuk kakaóporral és vaníliaízű öntetet is tálalhatunk a Csokis-kávés gofri sütemény mellé.
Tippek


Csokis-kávés gofri
Hozzávalók
kb. 8 darab elkészítéséhez
Tészta:
Krém:
A gofrisütőhöz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A gofrisütőt a legmagasabb fokozatra előmelegítjük. Vegye figyelembe a gofrisütő használati utasítását.
Elkészítés:
A vajat vagy margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Lassan, keverés közben hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és az aromát, amíg tömör massza nem keletkezik. A tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük és felváltva a tejföllel két adagban közepes fokozaton belekeverjük.
A gofrisütőt visszakapcsoljuk közepes hőmérsékletre és beolajozzuk. A sütőbe darabonként 2 púpos evőkanál tésztát öntünk. A gofrit aranybarnára sütjük és rácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
A csokoládéba mártott kávészemeket apróra vágjuk. A pudingot a csomagoláson található leírás alapján, de 200 ml tejszínnel és 100 ml tejjel elkészítjük. A kávészemeket és a likőrt röviden belekeverjük. A krémet simacsöves (ø 12 mm) nyomózsákba öntjük vagy nagy mélyhűtő tasakba töltjük és az egyik csücskén kis lyukat vágunk.
A gofrik felét tortalapra tesszük és a krémet egyenletesen elkenjük rajta. A maradék gofrival beborítjuk úgy, hogy a szívek egymáson legyenek, majd egy kicsit összenyomkodjuk. A gofrit kb. 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt a töltött gofrikat kés segítségével szívekre osztjuk. Ízlés szerint megszórhatjuk kakaóporral és vaníliaízű öntetet is tálalhatunk a Csokis-kávés gofri sütemény mellé.
Tippek

Legújabb cikkek

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában
Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?


Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?