![Csokis-kávés gofri](https://sutnijo.hu/storage/recipes/27670/csokis-kaves-gofri-14757.jpg)
Csokis-kávés gofri
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Ezenkívül:
A gofrisütőhöz:
Elkészítés
Előkészítés:
A gofrisütőt a legmagasabb fokozatra előmelegítjük. Vegye figyelembe a gofrisütő használati utasítását.
Elkészítés:
A vajat vagy margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Lassan, keverés közben hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és az aromát, amíg tömör massza nem keletkezik. A tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük és felváltva a tejföllel két adagban közepes fokozaton belekeverjük.
A gofrisütőt visszakapcsoljuk közepes hőmérsékletre és beolajozzuk. A sütőbe darabonként 2 púpos evőkanál tésztát öntünk. A gofrit aranybarnára sütjük és rácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
A csokoládéba mártott kávészemeket apróra vágjuk. A pudingot a csomagoláson található leírás alapján, de 200 ml tejszínnel és 100 ml tejjel elkészítjük. A kávészemeket és a likőrt röviden belekeverjük. A krémet simacsöves (ø 12 mm) nyomózsákba öntjük vagy nagy mélyhűtő tasakba töltjük és az egyik csücskén kis lyukat vágunk.
A gofrik felét tortalapra tesszük és a krémet egyenletesen elkenjük rajta. A maradék gofrival beborítjuk úgy, hogy a szívek egymáson legyenek, majd egy kicsit összenyomkodjuk. A gofrit kb. 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt a töltött gofrikat kés segítségével szívekre osztjuk. Ízlés szerint megszórhatjuk kakaóporral és vaníliaízű öntetet is tálalhatunk a Csokis-kávés gofri sütemény mellé.
Tippek
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Csokis-kávés gofri
Hozzávalók
kb. 8 darab elkészítéséhez
Tészta:
Krém:
A gofrisütőhöz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A gofrisütőt a legmagasabb fokozatra előmelegítjük. Vegye figyelembe a gofrisütő használati utasítását.
Elkészítés:
A vajat vagy margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Lassan, keverés közben hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és az aromát, amíg tömör massza nem keletkezik. A tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük és felváltva a tejföllel két adagban közepes fokozaton belekeverjük.
A gofrisütőt visszakapcsoljuk közepes hőmérsékletre és beolajozzuk. A sütőbe darabonként 2 púpos evőkanál tésztát öntünk. A gofrit aranybarnára sütjük és rácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
A csokoládéba mártott kávészemeket apróra vágjuk. A pudingot a csomagoláson található leírás alapján, de 200 ml tejszínnel és 100 ml tejjel elkészítjük. A kávészemeket és a likőrt röviden belekeverjük. A krémet simacsöves (ø 12 mm) nyomózsákba öntjük vagy nagy mélyhűtő tasakba töltjük és az egyik csücskén kis lyukat vágunk.
A gofrik felét tortalapra tesszük és a krémet egyenletesen elkenjük rajta. A maradék gofrival beborítjuk úgy, hogy a szívek egymáson legyenek, majd egy kicsit összenyomkodjuk. A gofrit kb. 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt a töltött gofrikat kés segítségével szívekre osztjuk. Ízlés szerint megszórhatjuk kakaóporral és vaníliaízű öntetet is tálalhatunk a Csokis-kávés gofri sütemény mellé.
Tippek
![A Csokis-kávés gofri édes sütemény szívecske formára vágva is a terített asztalra kerülhet anyák napján.](https://sutnijo.hu/storage/recipes/27670/csokis-kaves-gofri-14757.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?