Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokis-kávés gofri

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 darab elkészítéséhez

Tészta:

175 g lágy vaj vagy margarin
175 g cukor
4 db tojás (M-es)
250 g búzaliszt
1 ½ csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 pohár 20 %-os tejföl (150 g)

Krém:

75 g csokoládéba mártott kávészem
200 g hideg habtejszín
100 ml hideg tej
4 evőkanál kávélikőr

Ezenkívül:

250 ml hideg tej

A gofrisütőhöz:

kevés zsiradék, pl. napraforgóolaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Csokis-kávés gofri sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A gofrisütőt a legmagasabb fokozatra előmelegítjük. Vegye figyelembe a gofrisütő használati utasítását.

Elkészítés:

Tészta:
A vajat vagy margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Lassan, keverés közben hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és az aromát, amíg tömör massza nem keletkezik. A tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük és felváltva a tejföllel két adagban közepes fokozaton belekeverjük.

A gofrisütőt visszakapcsoljuk közepes hőmérsékletre és beolajozzuk. A sütőbe darabonként 2 púpos evőkanál tésztát öntünk. A gofrit aranybarnára sütjük és rácson hagyjuk kihűlni.

Krém:
A csokoládéba mártott kávészemeket apróra vágjuk. A pudingot a csomagoláson található leírás alapján, de 200 ml tejszínnel és 100 ml tejjel elkészítjük. A kávészemeket és a likőrt röviden belekeverjük. A krémet simacsöves (ø 12 mm) nyomózsákba öntjük vagy nagy mélyhűtő tasakba töltjük és az egyik csücskén kis lyukat vágunk.
A gofrik felét tortalapra tesszük és a krémet egyenletesen elkenjük rajta. A maradék gofrival beborítjuk úgy, hogy a szívek egymáson legyenek, majd egy kicsit összenyomkodjuk. A gofrit kb. 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt a töltött gofrikat kés segítségével szívekre osztjuk. Ízlés szerint megszórhatjuk kakaóporral és vaníliaízű öntetet is tálalhatunk a Csokis-kávés gofri sütemény mellé.

Tippek

A Csokis-kávés gofri sütemény gyerekekkel kompatibilis változatát kávélikőr és kávé helyett készíthetjük koffeinmentes kávéval és/vagy kapuccsínóval, esetleg cikóriakávéval, kávéízű aromával.
A Csokis-kávés gofri édes sütemény szívecske formára vágva is a terített asztalra kerülhet anyák napján.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
43 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-06-13
0 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!