Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán banános palacsinta

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Tésztához:

200 g tönkölybúzaliszt T630
200 ml mandulaital
150 ml szénsavas ásványvíz
3 evőkanál nádcukor vagy barna cukor (kb. 60 g)
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 csipet só

Sütéshez:

étolaj

Ezenkívül:

1-2 banán
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Palacsintatészta elkészítése:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát kb. 30 percig pihentetjük.

Palacsinta sütése:
Bevonatos felforrósított serpenyőt egy hőálló ecsettel kiolajozzuk, majd palacsintánként kb. 1 ½ evőkanál tésztát adagolunk. A palacsinták mindkét oldalát közepes fokozaton, aranybarnára sütjük.
A banánt meghámozzuk, és ferdén szeletekre vágjuk. A még meleg vegán palacsintát a banánszeletekkel tálaljuk.

Tipp:

A banános vegán palacsintát ízlés szerint tálalhatjuk juharsziruppal, pirított dióval vagy porcukorral.
Vegán banános palacsinta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!