Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán banános palacsinta

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Tésztához:

200 g tönkölybúzaliszt T630
200 ml mandulaital
150 ml szénsavas ásványvíz
3 evőkanál nádcukor vagy barna cukor (kb. 60 g)
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 csipet só

Sütéshez:

étolaj

Ezenkívül:

1-2 banán
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Palacsintatészta elkészítése:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát kb. 30 percig pihentetjük.

Palacsinta sütése:
Bevonatos felforrósított serpenyőt egy hőálló ecsettel kiolajozzuk, majd palacsintánként kb. 1 ½ evőkanál tésztát adagolunk. A palacsinták mindkét oldalát közepes fokozaton, aranybarnára sütjük.
A banánt meghámozzuk, és ferdén szeletekre vágjuk. A még meleg vegán palacsintát a banánszeletekkel tálaljuk.

Tipp:

A banános vegán palacsintát ízlés szerint tálalhatjuk juharsziruppal, pirított dióval vagy porcukorral.
Vegán banános palacsinta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!