Vegán banános palacsinta
Hozzávalók
Tésztához:
200 g tönkölybúzaliszt T630
200 ml mandulaital
150 ml szénsavas ásványvíz
3 evőkanál nádcukor vagy barna cukor (kb. 60 g)
1 pohár Dr. Oetker Creme VEGA
1 tasak Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 csipet só
Sütéshez:
étolaj
Ezenkívül:
1-2 banán
Elkészítés
Elkészítés:
Palacsintatészta elkészítése:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát kb. 30 percig pihentetjük.
Palacsinta sütése:
Bevonatos felforrósított serpenyőt egy hőálló ecsettel kiolajozzuk, majd palacsintánként kb. 1 ½ evőkanál tésztát adagolunk. A palacsinták mindkét oldalát közepes fokozaton, aranybarnára sütjük.
A banánt meghámozzuk, és ferdén szeletekre vágjuk. A még meleg vegán palacsintát a banánszeletekkel tálaljuk.
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát kb. 30 percig pihentetjük.
Palacsinta sütése:
Bevonatos felforrósított serpenyőt egy hőálló ecsettel kiolajozzuk, majd palacsintánként kb. 1 ½ evőkanál tésztát adagolunk. A palacsinták mindkét oldalát közepes fokozaton, aranybarnára sütjük.
A banánt meghámozzuk, és ferdén szeletekre vágjuk. A még meleg vegán palacsintát a banánszeletekkel tálaljuk.
Tipp:
A banános vegán palacsintát ízlés szerint tálalhatjuk juharsziruppal, pirított dióval vagy porcukorral.
Kedvencnek jelölöm
Vegán banános palacsinta
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Tésztához:
200 g tönkölybúzaliszt T630
200 ml mandulaital
150 ml szénsavas ásványvíz
3 evőkanál nádcukor vagy barna cukor (kb. 60 g)
1 pohár Dr. Oetker Creme VEGA
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 csipet só
Sütéshez:
étolaj
Ezenkívül:
1-2 banán
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Palacsintatészta elkészítése:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát kb. 30 percig pihentetjük.
Palacsinta sütése:
Bevonatos felforrósított serpenyőt egy hőálló ecsettel kiolajozzuk, majd palacsintánként kb. 1 ½ evőkanál tésztát adagolunk. A palacsinták mindkét oldalát közepes fokozaton, aranybarnára sütjük.
A banánt meghámozzuk, és ferdén szeletekre vágjuk. A még meleg vegán palacsintát a banánszeletekkel tálaljuk.
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát kb. 30 percig pihentetjük.
Palacsinta sütése:
Bevonatos felforrósított serpenyőt egy hőálló ecsettel kiolajozzuk, majd palacsintánként kb. 1 ½ evőkanál tésztát adagolunk. A palacsinták mindkét oldalát közepes fokozaton, aranybarnára sütjük.
A banánt meghámozzuk, és ferdén szeletekre vágjuk. A még meleg vegán palacsintát a banánszeletekkel tálaljuk.
Tipp:
A banános vegán palacsintát ízlés szerint tálalhatjuk juharsziruppal, pirított dióval vagy porcukorral.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?