
Vaníliás palacsinta



Hozzávalók
Tésztához:
260 g búzaliszt
40 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor
1 csipet só
4 darab tojás (M-es)
500 ml tej
Sütéshez:
kevés étolaj
Elkészítés
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet keverőtálba szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és habverővel híg tésztává keverjük.
Sütés:
Felforrósított bevonatos serpenyőbe kevés olajat öntünk. Merőkanállal egy-egy adag tésztát öntünk a serpenyőbe, közben a serpenyőt úgy forgatjuk, hogy a tészta szétfolyjon benne. A palacsinta mindkét oldalát aranybarnára sütjük. A többi palacsintát is hasonlóan készítjük el.
A lisztet keverőtálba szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és habverővel híg tésztává keverjük.
Sütés:
Felforrósított bevonatos serpenyőbe kevés olajat öntünk. Merőkanállal egy-egy adag tésztát öntünk a serpenyőbe, közben a serpenyőt úgy forgatjuk, hogy a tészta szétfolyjon benne. A palacsinta mindkét oldalát aranybarnára sütjük. A többi palacsintát is hasonlóan készítjük el.

Kedvencnek jelölöm

Vaníliás palacsinta
Hozzávalók
kb. 12 darab elkészítéséhez
Tésztához:
260 g búzaliszt
40 g porcukor
1 csipet só
4 darab tojás (M-es)
500 ml tej
Sütéshez:
kevés étolaj
Elkészítése lépésről lépésre
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet keverőtálba szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és habverővel híg tésztává keverjük.
Sütés:
Felforrósított bevonatos serpenyőbe kevés olajat öntünk. Merőkanállal egy-egy adag tésztát öntünk a serpenyőbe, közben a serpenyőt úgy forgatjuk, hogy a tészta szétfolyjon benne. A palacsinta mindkét oldalát aranybarnára sütjük. A többi palacsintát is hasonlóan készítjük el.
A lisztet keverőtálba szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és habverővel híg tésztává keverjük.
Sütés:
Felforrósított bevonatos serpenyőbe kevés olajat öntünk. Merőkanállal egy-egy adag tésztát öntünk a serpenyőbe, közben a serpenyőt úgy forgatjuk, hogy a tészta szétfolyjon benne. A palacsinta mindkét oldalát aranybarnára sütjük. A többi palacsintát is hasonlóan készítjük el.

Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?