
Vaníliás palacsinta



Hozzávalók
Tésztához:
Sütéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
A lisztet keverőtálba szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és habverővel híg tésztává keverjük.
Sütés:
Felforrósított bevonatos serpenyőbe kevés olajat öntünk. Merőkanállal egy-egy adag tésztát öntünk a serpenyőbe, közben a serpenyőt úgy forgatjuk, hogy a tészta szétfolyjon benne. A palacsinta mindkét oldalát aranybarnára sütjük. A többi palacsintát is hasonlóan készítjük el.


Vaníliás palacsinta
Hozzávalók
kb. 12 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Sütéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A lisztet keverőtálba szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és habverővel híg tésztává keverjük.
Sütés:
Felforrósított bevonatos serpenyőbe kevés olajat öntünk. Merőkanállal egy-egy adag tésztát öntünk a serpenyőbe, közben a serpenyőt úgy forgatjuk, hogy a tészta szétfolyjon benne. A palacsinta mindkét oldalát aranybarnára sütjük. A többi palacsintát is hasonlóan készítjük el.

Legújabb cikkek

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc
Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.


Gyors sütemények rohanó hétköznapokra
Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra


Crème brûlée, a francia desszertcsoda
A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?