Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokis Marlenka

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

700 g liszt
300 g cukor
125 g vaj
3 ek méz
1 ek szódabikarbóna
2 db tojás
1 kk ecet

Krémhez:

1 nagy konzerv sűrített tej (kb. 400g)
6 dl tej
250 g vaj (szigorúan vaj, nem margarin)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1. A sűrített tejet dobozostól forrásban lévő vízbe rakjuk 1 órára, hogy sűrűsödjön.
2. A tésztához való mézet és vajat felolvasztjuk, összedolgozzuk, és gyúrjuk az összes tésztához való alapanyagot, majd a gombócot 6 egyenlő részre osztjuk.
3. Kinyújtjuk, majd sütőpapírra rakjuk, és a tepsi hátlapján egyesével 6-6 perc alatt előmelegített sütőben megsütjük.
4. A krémhez elkészítjük a pudingot (a tasak hátulján található leírás szerint).
5. A kihűtött sűrített tejet, a pudingot és a vajat géppel összekeverjük, ha kevésnek találjuk a tölteléket, akkor kevés tejjel lehet növelni a mennyiséget.
6. Fogjuk az első megsült lapot, megkenjük, majd rárakjuk a következőt, és így tovább. A tetejét is megkenjük, majd rászitáljuk a kakaóport.
7. Lefedve 1-2 napra állni hagyjuk, hogy jól összepuhuljon.
sütési hőfok:
175°C
sütési mód:
alul-felül sütés

Tálalás

12 főre

Előkészítés

előkészület: 30 perc
főzés: 60 perc
sütés: 36 perc
Csokis Marlenka

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!