Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokis-mogyorós desszert

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4-6 adag
Kalória Kalória: Toffifee®-desszert kcal
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4-6 adag elkészítéséhez

15 darab Toffifee® (125 g)
600 ml hideg tej

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Toffifee®-t kivesszük a csomagolásból. Kb. 4 darabot félreteszünk a díszítéshez, a többit durvára aprítjuk.

Elkészítés:

Mogyorós krém:
300 ml hideg tejet egy magasfalú keverőedénybe öntjük, hozzáadjuk a krémport és konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton röviden összekeverjük, majd kb. 3 perc alatt a legmagasabb fokozaton krémesre felverjük. A mogyorós krémet habzsákba vagy mélyhűtő tasakba töltjük, és félretesszük.

Csokoládés krém:
300 ml hideg tejet egy magasfalú keverőedénybe öntjük, hozzáadjuk a krémport és konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton röviden összekeverjük, majd kb. 3 perc alatt a legmagasabb fokozaton krémesre felverjük. A csokoládés krémet szintén habzsákba vagy mélyhűtő tasakba töltjük, és félretesszük.

Rétegezés:
A mogyorós krémet desszertpoharakban elosztjuk, majd rátesszük a felaprított Toffifee®-t. A csokoládés krémet elosztjuk rajta, és a maradék Toffifee®-vel díszítjük. A Toffifee®-desszertet tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.

Tipp:

Habzsák helyett rétegezhetjük a krémet kanállal is.
A Csokis-mogyorós desszert pudinggal gazdagított desszert, melynek tetejét egy szem Toffifee-vel díszítjük.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
33 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!