Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokis-mogyorós desszert

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4-6 adag
Kalória Kalória: Toffifee®-desszert kcal
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4-6 adag elkészítéséhez

15 darab Toffifee® (125 g)
600 ml hideg tej

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Toffifee®-t kivesszük a csomagolásból. Kb. 4 darabot félreteszünk a díszítéshez, a többit durvára aprítjuk.

Elkészítés:

Mogyorós krém:
300 ml hideg tejet egy magasfalú keverőedénybe öntjük, hozzáadjuk a krémport és konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton röviden összekeverjük, majd kb. 3 perc alatt a legmagasabb fokozaton krémesre felverjük. A mogyorós krémet habzsákba vagy mélyhűtő tasakba töltjük, és félretesszük.

Csokoládés krém:
300 ml hideg tejet egy magasfalú keverőedénybe öntjük, hozzáadjuk a krémport és konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton röviden összekeverjük, majd kb. 3 perc alatt a legmagasabb fokozaton krémesre felverjük. A csokoládés krémet szintén habzsákba vagy mélyhűtő tasakba töltjük, és félretesszük.

Rétegezés:
A mogyorós krémet desszertpoharakban elosztjuk, majd rátesszük a felaprított Toffifee®-t. A csokoládés krémet elosztjuk rajta, és a maradék Toffifee®-vel díszítjük. A Toffifee®-desszertet tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.

Tipp:

Habzsák helyett rétegezhetjük a krémet kanállal is.
A Csokis-mogyorós desszert pudinggal gazdagított desszert, melynek tetejét egy szem Toffifee-vel díszítjük.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!