Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokis-narancsos kekszek

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 50 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

A tepsihez:

sütőpapír
linzer-kiszúró

A tésztához:

250 g búzaliszt
100 g cukor
1 csapott tk Dr. Oetker Sütőpor
200 g lágy vaj vagy margarin
2 ½ ek narancslikőr vagy 100%-os narancslé

A töltelékhez:

200 g narancslekvár
1 evőkanál narancslikőr vagy narancslé

Elkészítés

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35*40 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. Ha a tészta ragadna, akkor a tésztát frissentartó fóliába csavarva kb. 30 percre hideg helyre tesszük.

Legjobb, ha a tésztát két adagra osztjuk: először a tészta 2/3 részét kb. 4 mm vékonyra kinyújtjuk. A linzer-kiszúrókkal kiszúrjuk a linzerek alját, majd betesszük a tepsibe. A tésztafoszlányokat a maradék tésztával összegyúrjuk, és a motívumos kiszúrókkal ugyanennyi kekszet kiszúrunk, majd szintén betesszük a tepsibe, és a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 12-15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kekszet sütőpapírral együtt rácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.

Töltelék:
A narancslekvárt szitán átnyomkodjuk, és a likőrrel vagy a gyümölcslével elkeverjük. Kés segítségével a kekszek alján elkenjük a lekvárt, majd rátesszük a tetejét, és kicsit összenyomjuk.
A tortabevonót a tasakon leírtak szerint felolvasztjuk, majd a tasak sarkán kis csücsköt vágunk. A kiszúrt kekszek közepét csokoládéval töltjük ki. A csokoládét hagyjuk megszilárdulni.

Tipp:

A kekszeket sütőpapírok között jól záró dobozban hűvös helyen tároljuk.
Csokis-narancsos kekszek

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2021-04-07
0 Kedvelés

Színezd újra! Látványos sütemények Fekete kakaóval

Kakaós sütemények fekete csavarral! Ha nemcsak a finom ízek, hanem az izgalmas, látványos küllem is számít egy sütinél, akkor a Dr. Oetker Fekete zsírszegény kakaópor a te terméked lesz!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-01
1 Kedvelés

Dekoráció helyett egy látványos süti – mohatorta

Nincs ötletünk a húsvéti dekorációra? Semmi gond! Készítsünk egy igazán látványos sütit az asztalra, a mohatortát!

Elolvasom Elolvasom

Lekvárok, szörpök, befőttek

1 Kedvelés

Tippek és trükkök a tökéletes befőzéshez.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-03-19
1 Kedvelés

Húsvéti brunch

Közeleg a húsvét, bár a jelenlegi helyzetben a nagy családi események valószínűleg elmaradnak, de szűk körben is feldobhatjuk a húsvéti lakomát. Lenyűgöző receptjeink igazán csodássá varázsolják az ünnepi asztalt!

Elolvasom Elolvasom

Sütemények

1 Kedvelés

Tippek és trükkök a tökéletes sütemények elkészítéséhez.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-03-11
0 Kedvelés

Krémes, a hagyományos sütemények királynője

Habos, remegős és pillekönnyű – talán ez az a három jelző, ami elsőre eszünkbe jut a krémesről. Sokan ezzel a sütivel kapcsolják össze a családi ünnepeket, másoknak cukrászdai sütizések emléke villan be.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!