
Csokis-narancsos kekszek



Hozzávalók
A tepsihez:
A tésztához:
A töltelékhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. Ha a tészta ragadna, akkor a tésztát frissentartó fóliába csavarva kb. 30 percre hideg helyre tesszük.
Legjobb, ha a tésztát két adagra osztjuk: először a tészta 2/3 részét kb. 4 mm vékonyra kinyújtjuk. A linzer-kiszúrókkal kiszúrjuk a linzerek alját, majd betesszük a tepsibe. A tésztafoszlányokat a maradék tésztával összegyúrjuk, és a motívumos kiszúrókkal ugyanennyi kekszet kiszúrunk, majd szintén betesszük a tepsibe, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszet sütőpapírral együtt rácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A narancslekvárt szitán átnyomkodjuk, és a likőrrel vagy a gyümölcslével elkeverjük. Kés segítségével a kekszek alján elkenjük a lekvárt, majd rátesszük a tetejét, és kicsit összenyomjuk.
A tortabevonót a tasakon leírtak szerint felolvasztjuk, majd a tasak sarkán kis csücsköt vágunk. A kiszúrt kekszek közepét csokoládéval töltjük ki. A csokoládét hagyjuk megszilárdulni.
Tipp:


Csokis-narancsos kekszek
Hozzávalók
kb. 50 darab elkészítéséhez
A tepsihez:
A tésztához:
A töltelékhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. Ha a tészta ragadna, akkor a tésztát frissentartó fóliába csavarva kb. 30 percre hideg helyre tesszük.
Legjobb, ha a tésztát két adagra osztjuk: először a tészta 2/3 részét kb. 4 mm vékonyra kinyújtjuk. A linzer-kiszúrókkal kiszúrjuk a linzerek alját, majd betesszük a tepsibe. A tésztafoszlányokat a maradék tésztával összegyúrjuk, és a motívumos kiszúrókkal ugyanennyi kekszet kiszúrunk, majd szintén betesszük a tepsibe, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszet sütőpapírral együtt rácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A narancslekvárt szitán átnyomkodjuk, és a likőrrel vagy a gyümölcslével elkeverjük. Kés segítségével a kekszek alján elkenjük a lekvárt, majd rátesszük a tetejét, és kicsit összenyomjuk.
A tortabevonót a tasakon leírtak szerint felolvasztjuk, majd a tasak sarkán kis csücsköt vágunk. A kiszúrt kekszek közepét csokoládéval töltjük ki. A csokoládét hagyjuk megszilárdulni.
Tipp:

Legújabb cikkek

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában
Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?


Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?