Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokis-narancsos kekszek

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 50 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

A tepsihez:

sütőpapír
linzer-kiszúró

A tésztához:

250 g búzaliszt
100 g cukor
1 csapott tk Dr. Oetker Sütőpor
200 g lágy vaj vagy margarin
2 ½ ek narancslikőr vagy 100%-os narancslé

A töltelékhez:

200 g narancslekvár
1 evőkanál narancslikőr vagy narancslé

Elkészítés

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35*40 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. Ha a tészta ragadna, akkor a tésztát frissentartó fóliába csavarva kb. 30 percre hideg helyre tesszük.

Legjobb, ha a tésztát két adagra osztjuk: először a tészta 2/3 részét kb. 4 mm vékonyra kinyújtjuk. A linzer-kiszúrókkal kiszúrjuk a linzerek alját, majd betesszük a tepsibe. A tésztafoszlányokat a maradék tésztával összegyúrjuk, és a motívumos kiszúrókkal ugyanennyi kekszet kiszúrunk, majd szintén betesszük a tepsibe, és a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 12-15 perc

A kekszet sütőpapírral együtt rácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.

Töltelék:
A narancslekvárt szitán átnyomkodjuk, és a likőrrel vagy a gyümölcslével elkeverjük. Kés segítségével a kekszek alján elkenjük a lekvárt, majd rátesszük a tetejét, és kicsit összenyomjuk.
A tortabevonót a tasakon leírtak szerint felolvasztjuk, majd a tasak sarkán kis csücsköt vágunk. A kiszúrt kekszek közepét csokoládéval töltjük ki. A csokoládét hagyjuk megszilárdulni.

Tipp:

A kekszeket sütőpapírok között jól záró dobozban hűvös helyen tároljuk.
Csokis-narancsos kekszek

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2020-11-25
1 Kedvelés

Birsalma, az ősz kedvence

Az őszi piaci kínálat meghatározó gyümölcse a birsalma, amelyről legtöbbünknek elsőre a birsalmasajt ugrik be.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-20
1 Kedvelés

Így használd a zselatint

Sokan félnek a zselatin használatától, pedig ha valaki rendszeresen süt, szinte biztos, hogy előbb-utóbb belefut egy olyan receptbe, amelynek szerepel az összetevői között.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-18
0 Kedvelés

Mentesen is finomat! Íme a cukor és liszt alternatívák

Előző cikkünkben bemutattuk, hogy milyen tökéletes tojás és tej helyettesítők léteznek, most pedig nézzük meg, mire cserélhetjük a cukrot, illetve hogyan süthetünk glutén nélkül.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-13
0 Kedvelés

Mentesen is finomat! Íme a tojás és tej alternatívák

Sütés tojás, tej, cukor vagy glutén (búzaliszt) nélkül? Nem probléma! A süteményreceptekben a hozzávalók könnyen kicserélhetők, jöjjenek a nagyszerű alternatívák.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-04
1 Kedvelés

A süti, ha vegán

Sokan döntenek úgy, hogy nem fogyasztanak állati eredetű élelmiszereket. Az okok változatosak: allergia, ételérzékenység, környezettudatosság vagy etikai szempont is húzódhat a veganizmus mögött.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-28
4 Kedvelés

Ősszel, télen süss melengető fűszerekkel!

Beköszöntött az ősz, lassan megérkezik a tél, egyre rövidülnek a nappalok és hosszabbodnak az éjszakák. Vágyunk a bekuckózásra: vastag plédre, nagy bögre forró teára és egy jó könyvre.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!