Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokis-narancsos szívecskés torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

5 db tojás
25 dkg liszt
25 dkg cukor
1dl olaj
1dl tej

Krém:

25 dkg margarin
cukor (ízlés szerint)
1 narancs reszelt héja
fél liter tej
5 ek liszt
20 dkg csokoládé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojásokat szétválasztom, a fehérjéből kemény habot verek. A sárgákat, a cukorral fehéredésig keverem, majd hozzáadom az olajat. Simára keverem. Utána a többi hozzávalót is belekeverem, legvégül a kemény habot.
Sütőpapíros, formába öntöm, és tűpróbáig sütöm.
5 ek. lisztet csomómentesre keverek a fél liter tejjel, és sűrű pépet főzök belőle. Kihűtöm, kevergetve.
A margarint, cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a felolvasztott csokoládét és a tejpépet, vaníliás cukrot, és a narancs reszelt héját. Addig keverem, míg sima, selymes állagú nem lesz.
A piskótát kétfelé vágom, megtöltöm a krémmel, bevonom a pillecukorból készült fondannal és díszítem.
Csokis-narancsos szívecskés torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
49 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!