Csillag 5
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tepsis vakondtúrás torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35x40 cm):

sütőpapír
zsiradék

Tésztához:

300 g búzaliszt
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
250 g lágy vaj vagy margarin
200 g cukor
5 darab tojás (M-es)
125 ml tej

Töltelékhez:

800 ml hideg habtejszín
250 g étkezési túró (sovány)
20 g porcukor
1 ½ - 2 kg banán kb. 8-10 darab

Ezenkívül:

kb. 6 születésnapi gyertya
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit zsiradékkal megkenjük, sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a kakaóval és a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát a tepsiben elsimítjuk és a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt a tepsiben hagyva sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A tortalapot evőkanál segítségével jó ½ cm mélyen kivájjuk, és a darabokat tálban összemorzsoljuk.

Töltelék:
A banánt meghámozzuk, vízszintesen elfelezzük, és egyenletesen a tortalapra fektetjük.
A habtejszínt a habfixálóval, a vanillincukorral és a porcukorral keményre felverjük, belekeverjük a túrót és a tortadarát, majd egyenletesen elkenjük a süteményen. A morzsalékot rászórjuk a túrós krémre és a tortát fogyasztásig hűtőszekrénybe tároljuk.

Díszítés:
Fogyasztás előtt gyertyával díszítjük.

Tipp:

A süteményt legkorábban 1 nappal fogyasztás előtt is elkészíthetjük.
A Tepsis vakondtúrás torta alkalmai jellegű sütemény jeles napokra, születésnapokra, családi ünnepekre.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
42 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
57 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!