
Tepsis vakondtúrás torta



Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Tésztához:
Töltelékhez:
Ezenkívül:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a kakaóval és a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát a tepsiben elsimítjuk és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsiben hagyva sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A tortalapot evőkanál segítségével jó ½ cm mélyen kivájjuk, és a darabokat tálban összemorzsoljuk.
Töltelék:
A banánt meghámozzuk, vízszintesen elfelezzük, és egyenletesen a tortalapra fektetjük.
A habtejszínt a habfixálóval, a vanillincukorral és a porcukorral keményre felverjük, belekeverjük a túrót és a tortadarát, majd egyenletesen elkenjük a süteményen. A morzsalékot rászórjuk a túrós krémre és a tortát fogyasztásig hűtőszekrénybe tároljuk.
Díszítés:
Fogyasztás előtt gyertyával díszítjük.
Tipp:


Tepsis vakondtúrás torta
Hozzávalók
kb. 20 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Tésztához:
Töltelékhez:
Ezenkívül:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a kakaóval és a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát a tepsiben elsimítjuk és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsiben hagyva sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A tortalapot evőkanál segítségével jó ½ cm mélyen kivájjuk, és a darabokat tálban összemorzsoljuk.
Töltelék:
A banánt meghámozzuk, vízszintesen elfelezzük, és egyenletesen a tortalapra fektetjük.
A habtejszínt a habfixálóval, a vanillincukorral és a porcukorral keményre felverjük, belekeverjük a túrót és a tortadarát, majd egyenletesen elkenjük a süteményen. A morzsalékot rászórjuk a túrós krémre és a tortát fogyasztásig hűtőszekrénybe tároljuk.
Díszítés:
Fogyasztás előtt gyertyával díszítjük.
Tipp:

Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?