Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokitorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

6 tojás
6 kanál cukor
6 kanál liszt
2 kanál víz
csipetnyi só

krém:

60 ml friss tejszín
20 dkg 60-70%-os keserű csoki
diónyi vaj
10 dkg mazsola
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskotát sütünk. Miután kihűlt 3 lapra vágjuk.
A mazsolát beáztatjuk rumos cukorszirupba.
A tejszínt felforraljuk,levesszük a tűzről és beletesszük a feldarabolt csokit. Nem nyúlunk hozzá kb. 5 percig,addig elolvad a csoki, majd jól összekeverjük.Hagyjuk kihűlni és 1 órára a hideg helyre rakjuk.Ekkor mixerrel habosra kavarjuk és hozzáadjuk a vajat.Ki fog világosodni és nagyon szép krémes állaga lesz.
Leszürjük a mazsolát, a megmaradt lével meglocsoljuk a lapokat, megszórjuk a mazsolával és megtöltjuk a krémmel.Ízlés szerint lehet díszíteni.
Csokitorta Csokitorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
55 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!